ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Σερένα Ουίλιαμς: Με 7 μόνο λέξεις, έδωσε το μεγαλύτερο μάθημα για τη συναισθηματική νοημοσύνη

Σερένα Ουίλιαμς: Με 7 μόνο λέξεις, έδωσε το μεγαλύτερο μάθημα για τη συναισθηματική νοημοσύνη
πηγή: Instagram @serenawilliams

Μετά την ήττα της από τη Ναόμι Οσάκα στις 18 Φεβρουαρίου, η Σερένα Ουίλιαμς ήταν συντετριμμένη. Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.«Δεν ξέρω», είπε, απαντώντας σε ερώτηση για το τι έφταιξε. «Τελείωσα». Και αποχώρησε. Είχε, όμως, παραδώσει το μεγαλύτερο μάθημα για τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Η 23χρονη Οσάκα έπαιζε απέναντι στο είδωλό της. Μεγάλωσε βλέποντάς τη να αγωνίζεται, να γίνεται η κορυφαία αθλήτρια που γνωρίζουμε σήμερα. Κι η Σερένα, στα 39 της, παρά τον τραυματισμένο αστράγαλο, ήταν σε εξαιρετική φόρμα κι έπρεπε να κερδίσει μία νεότερή της. Δεν το κατάφερε.

«Η διαφορά σήμερα, ήταν τα λάθη», εξήγησε στους δημοσιογράφους. «Έκανα πάρα πολλά λάθη, εύκολα λάθη, δεν είναι πως βιαζόμουν. Ήταν μία μέρα γεμάτη λάθη η σημερινή».

Ας πάρουμε ένα λεπτό για να αναλογιστούμε τη σημασία αυτών των επτά λέξεων. Η Σερένα Ουίλιαμς δεν κατηγόρησε κανέναν – ούτε τους διαιτητές, ούτε τον τραυματισμό της, ούτε την ατμόσφαιρα. Δεν έψαξε για δικαιολογίες, δεν προσπάθησε να φανεί αδικημένη. Ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχία της, όμως δεν φέρθηκε ως ηττημένη. Ήταν «μέρα γεμάτη λάθη». Η προηγούμενη, ίσως να ήταν εξαιρετική. Κι ίσως, μελετώντας και μαθαίνοντας από τα λάθη αυτά, το ίδιο καλές να είναι και όλες οι επόμενες.

 

Διαβάστε επίσης:

Τζέσικα Λονγκ: H χρυσή Παραολυμπιονίκης αποδεικνύει ότι όλα είναι δυνατά, μέσα από ένα βίντεο

Νaomi Osaka: Η πιο περιζήτητη αθλήτρια τέννις στον κόσμο δίνει τη φωνή της σε διαφήμιση κατά του ρατσισμού

Tonya Harding: Η Ολυμπιονίκης που πρωταγωνίστησε σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του αθλητισμού

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση