SUCCESS STORIES

«Όταν πιστεύεις σε σένα, ρισκάρεις ακόμα και όταν φοβάσαι»: 5 κορυφαίες επιχειρηματίες μοιράζονται το μυστικό της επιτυχίας τους

«Όταν πιστεύεις σε σένα, ρισκάρεις ακόμα και όταν φοβάσαι»: 5 κορυφαίες επιχειρηματίες μοιράζονται το μυστικό της επιτυχίας τους
πηγή: www.instagram.com/libbycrow/

Η εποχή που οι γυναίκες ασχολούνταν αποκλειστικά με τις δουλειές του σπιτιού και την ανατροφή των παιδιών, έχοντας ανάγκη τον άνδρα για να τη συντηρήσει, βρίσκεται στο μακρινό παρελθόν. Πλέον είναι δυναμικές επιχειρηματίες, leaders, πρότυπα και δεν περιμένουν τίποτα από κανέναν.

Ο δρόμος της προς την επιτυχία είναι δύσκολος και το φύλο συχνά λειτουργεί σαν τροχοπέδη στην επαγγελματική της ανάπτυξη.

Παρακάτω, 5 κορυφαίες επιχειρηματίες μοιράζονται το δικό τους μυστικό που τις οδήγησε στην κορυφή.

Alyssa Nobriga

πηγή:www.instagram.com/alyssanobriga/

Είναι ψυχολόγος και life coach. Η επιτυχία της οφείλεται στην προθυμία της να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τις νίκες αλλά και τις ήττες της, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα.

«Χρησιμοποιώ τα πάντα για να ωριμάσω, αντί να κατηγορώ πρόσωπα και καταστάσεις για τις αποτυχίες. Με αυτόν τον τρόπο παίρνω δύναμη και αρπάζω ευκαιρίες έξω από το comfort zone μου», έχει αποκαλύψει στο Forbes.

H ανάληψη ευθυνών δεν είναι εύκολο πράγμα. Όμως η Alyssa έχει απόλυτο δίκιο, καθώς έτσι γινόμαστε πιο αξιόπιστοι σε όλους τους τομείς της ζωής μας και μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

Libby Crow

πηγή: www.instagram.com/libbycrow/

Επιτυχημένη επιχειρηματίας και συγγραφέας, θεωρεί πως έφτασε στην κορυφή χάρη στην ικανότητά της να προσαρμόζεται σε κάθε κατάσταση.

Μιλώντας στο Forbes, δήλωσε «Με αυτή τη συμπεριφορά, δεν είσαι θεατής και βιώνεις τα πάντα, δεν περιμένεις απλώς να περάσουν. Αναλαμβάνεις δράση.»

Η προσαρμοστικότητα είναι μία αρετή που λίγοι έχουν χωρίς προσπάθεια, όμως όλοι πρέπει να εξασκηθούμε για να την αποκτήσουμε. Ειδικά στον κόσμο των επιχειρήσεων, ειδικά όταν οι δυσκολίες έρχονται η μία μετά την άλλη, είναι αναγκαία.

Erin Haskell

πηγή:www.instagram.com/drerin.tv/

Διδάκτωρ Θρησκείας, ιερέας, συγγραφέας και τηλεοπτική παρουσιάστρια, έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή σε περισσότερους από έναν τομείς. Η επιτυχία της είναι αποτέλεσμα πνευματικής καθοδήγησης.

«Μέσα από το πνευματικό μου ταξίδι βρήκα ποιος ήταν ο σκοπός μου καθώς ανακάλυψα τη δική μου αλήθεια. Γέμισα αυτοπεποίθηση και με καθαρό μυαλό ανέπτυξα την ικανότητά μου να καινοτομώ, αντί να επικεντρώνομαι στα προβλήματα. Τέλος, επειδή άνοιξα το μυαλό μου, εξαιρετικοί άνθρωποι ήρθαν στη ζωή μου», είπε στο Forbes.

Πράγματι, όλοι χρειάζεται να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, όπως Δρ. Haskell. Όταν το κάνουμε αυτό, θα είμαστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση για να ακολουθήσουμε το δρόμο προς την επιτυχία.

Kylie McBeath

πηγή:www.instagram.com/beingisbeautiful/

Είναι συνιδρύτρια της εταιρείας life coaching, Zura Health. Κατέκτησε τους στόχους της με έναν παράδοξο τρόπο: δεν έκρυψε ότι ήταν ευάλωτη.

«Έδωσα σε άλλους την ευκαιρία να μοιραστούν μαζί μου πράγματα και να αισθανθούν λιγότερο μόνοι σε αυτή την όμορφα άγρια και μερικές φορές δύσκολη κατάσταση που λέγεται ζωή», εκμυστηρεύτηκε στο Forbes.

Είναι αλήθεια, όσοι τολμούν να βγάλουν προς τα έξω την ευάλωτη πλευρά τους, έχουν μέσα τους αστείρευτη δύναμη. Φαίνεται τρομακτικό, αλλά όντως μας βοηθά να νιώθουμε ότι αποτελούμε μέρος ενός συνόλου. Όσο περισσότερα μοιραζόμαστε και όσο περισσότερο ανοιγόμαστε, τόσο περισσότερη υποστήριξη θα έχουμε.

Rachel Luna

 

Rachel Luna
πηγή:www.instagram.com/girlconfident

Είναι ειδική στις πωλήσεις και αποδίδει την τεράστια επιτυχία της στην αυτοπεποίθησή της.

«Όταν πιστεύεις σε σένα, ρισκάρεις ακόμα και όταν φοβάσαι. Βλέπεις μπροστά και κάνεις τις προτάσεις σου, χωρίς να φοβάσαι την κριτική και την απόρριψη. Έχοντας βοηθήσει εκατοντάδες πελάτες, είμαι πεπεισμένη ότι καμία στρατηγική μου δε θα πετύχαινε, εάν δεν είχα αυτοπεποίθηση», ανέφερε στο Forbes.

Δε θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, όμως όταν τελικά αποκτήσουμε την αυτοπεποίθηση που μας λείπει, θα φτάσουμε στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Μπορούμε να το καταφέρουμε σιγά – σιγά, θέτοντας ένα στόχο τη φορά και παραμένοντας περιτριγυρισμένοι από ανθρώπους που μας στηρίζουν.