SUCCESS STORIES

Clarisse Kopff: Ποια είναι η νέα CEO του Ομίλου Euler Hermes;

Τα πράγματα αλλάζουν στον παγκόσμιο ηγέτη στην ασφάλιση πιστώσεων, Όμιλο Euler Hermes. Σήμερα, 1η Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Wilfried Verstraete, αποφάσισε να αποσυρθεί από τα διοικητικά του καθήκοντα μετά από δώδεκα επιτυχημένα χρόνια στη θέση αυτή. Από την  1η Ιανουαρίου 2021, τα καθήκοντά του αναλαμβάνει η Clarisse Kopff.

Η Clarisse Kopff κατέχει πτυχίο από το ESCP, μεταπτυχιακό τίτλο από το Université Paris Dauphine και Diplom Kaufmann. Επί του παρόντος είναι Οικονομική Διευθύντρια της Allianz France. Ξεκίνησε την καριέρα της στα γραφεία της Lehman Brothers στο Λονδίνο, στο τμήμα έκδοσης χρέους και στη συνέχεια εργάστηκε ως ελεγκτής στην εταιρεία PricewaterhouseCoopers στο Παρίσι. Το 2001 εντάχθηκε στην Euler Hermes ως ελεγκτής για την γαλλική εταιρεία του Ομίλου στο Παρίσι. Από το 2007, κατείχε διάφορες θέσεις αυξανόμενης ευθύνης και διεθνούς αντικειμένου: επικεφαλής του ελέγχου για της Γαλλικές και Μεσογειακές δραστηριότητες (2007-2011), επικεφαλής του ελέγχου σε επίπεδο ομίλου (2010-2012), επικεφαλής λογιστικών, ελεγκτικών και επενδυτικών σχέσεων (2012-2013). Αναγνωρίστηκε για τον προσανατολισμό της προς τον πελάτη και το 2014 προήχθη στη θέση της Οικονομικής Διευθύντριας του Ομίλου, υπεύθυνη για τα τμήματα: οικονομικές υπηρεσίες ομίλου, διαχείριση διαθεσίμων, νομικές υπηρεσίες και κανονιστική συμμόρφωση, συγχωνεύσεις & εξαγορές, φορολογίας, διαχείρισης ρίσκου και κεφαλαίων.

«Είμαι πολύ ευγνώμων για τα παραγωγικά και γεμάτα χρόνια που έχω περάσει με τις ομάδες της Allianz France. Μπήκα στην εταιρεία σε μια κρίσιμη στιγμή, όταν ο κλάδος έπρεπε να ανακαλύψει τον εαυτό του σε ένα απαιτητικό περιβάλλον. Αυτή η πρόκληση μας ώθησε να εφεύρουμε νέα οικονομικά μοντέλα, καθώς και να επιταχύνουμε τον δικό μας ψηφιακό μετασχηματισμό.

Έχω την τιμή να αποδεχτώ αυτήν τη θέση ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Euler Hermes. Ευχαριστώ τον Wilfried Verstraete για την εμπιστοσύνη του. Η τρέχουσα κρίση αναμένεται να διαρκέσει, αλλά με τη συνεχή υποστήριξή του, είμαι έτοιμη να ηγηθώ της εταιρείας και να υποστηρίξω τους πελάτες και τους συνεργάτες μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για τους ηγέτες σήμερα να χτίσουν την εμπιστοσύνη στο αύριο. Σε προσωπικό επίπεδο, ανυπομονώ επίσης να επανασυνδεθώ με τους πρώην συναδέλφους μου στην Euler Hermes», δήλωσε η Clarisse Kopff, Οικονομική Διευθύντρια της Allianz France.

«Ήταν πραγματικό προνόμιο να υπηρετώ τις ομάδες και τους πελάτες μας ως Διευθύνων Σύμβουλος της Euler Hermes. Είμαι περήφανος που είδα να αναδεικνύονται οι εξαιρετικές δυνατότητες των ομάδων μας, με αποτέλεσμα να επεκταθεί η ηγεσία μας στην αγορά και να υψώσουμε τον πήχη στην απαράμιλλη εξυπηρέτηση πελατών. Ωστόσο, η δύναμη αυτής της εταιρείας είναι τόσο μεγάλη όσο και οι δεσμοί με τους συνεργάτες της. Γι’ αυτό το λόγο, με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την ακλόνητη εμπιστοσύνη σε εμάς κατά τη διάρκεια αυτών των ετών.

Η Clarisse απέδειξε το ταλέντο και την ικανότητά της κατά τη διάρκεια των 16 ετών εργασίας στην Euler Hermes, όπου συνέβαλε στη δημιουργία ενός πραγματικά ολοκληρωμένου Ομίλου που ενισχύεται από την ισχυρή οικονομική απόδοσή του. Είμαι βέβαιος ότι με το όραμα και την ηγεσία της, υποστηριζόμενη από την εμπειρία της στην Allianz France, η Clarisse θα οδηγήσει την Euler Hermes στο επόμενο επίπεδο και θα συνεχίσει να θέτει τα πρότυπα για την εξαιρετική εμπειρία των πελατών στον χρηματοοικονομικό κλάδο», δήλωσε ο Wilfried Verstraete, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου, ο οποίος θα διατηρήσει Διοικητικές θέσεις στην Euler Hermes SA, Euler Hermes North America, Solunion και Euler Hermes Reinsurance AG.

 

Διαβάστε επίσης:

Vanessa Pappas: Ποια είναι η νέα CEO του TikTok που κατάγεται από την Ελλάδα;

Jane Fraser: Η νέα CEO της Citi έγραψε ιστορία και τώρα καλείται να λύσει τα προβλήματα της τράπεζας

Elizabeth Holmes: Πώς από παιδί θαύμα και κορυφαία CEO έγινε ο έκπτωτος άγγελος του Silicon Valley

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση