SUCCESS STORIES

Κρίσι Τσέλα: Η γυναίκα που καταρρίπτει τα στερεότυπα γύρω από το fitness

Κρίσι Τσέλα: Η γυναίκα καταρρίπτει τα στερεότυπα γύρω από το fitness
πηγή: Instagram @krissycela

Η πανδημία επηρέασε τη ζωή όλων – με διαφορετικό, όμως, τρόπο. Ένας από τους τομείς που άγγιξε, ήταν κι αυτός της άσκησης. Κάποιοι, πήραν την απόφαση να κάνουν στροφή 180 μοιρών και να αφοσιωθούν στη βελτίωση της σωματικής τους υγείας – και, γιατί όχι, της εικόνας τους – ενώ άλλοι πέρασαν πολύ χρόνο δοκιμάζοντας νέες συνταγές.

Η εφαρμογή Tone & Sculpt, η οποία «έριξε» το App Store και το Google Play κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, είναι αφιερωμένη στη fitness προσπάθεια των γυναικών. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 261%, ενώ τα downloads κατά 88%. Περιλαμβάνει διατροφικές συμβουλές, οργανωμένα προγράμματα γυμναστικής, ενώ δίνει τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε φωτογραφίες με την πρόοδο ή τα workouts που ολοκληρώνουμε με τους άλλους χρήστες, ώστε να έχουμε την υποστήριξη μίας παγκόσμιας κοινότητας.

Πίσω από όλο αυτό, βρίσκεται η Κρίσι Τσέλα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KRISSY CELA (@krissycela)


Δεν έχει καμία σχέση με τη συνηθισμένη influencer. Δε θεωρεί τον εαυτό της δημοφιλή, ούτε αναγνωρίσιμο. Προτιμάει να συστήνεται ως γυμνάστρια και να καταρρίπτει τα στερεότυπα γύρω από το fitness. Δε γυμνάζεται κάθε μέρα – ούτε αισθάνεται υποχρεωμένη να το κάνει. Ούτε ακολουθεί αυστηρό πρόγραμμα διατροφής – έχει καταφέρει να βρει την «καθαρή» εκδοχή των αγαπημένων της φαγητών και δε στερείται τίποτα.

Το «ταξίδι» της ξεκίνησε σχεδόν κατά λάθος, όταν ανάρτησε ένα βίντεο για να ρωτήσει αν εκτελούσε σωστά κάποιες ασκήσεις. Εκείνη την εποχή, εργαζόταν ως σερβιτόρα για να αποπληρώσει το φοιτητικό της δάνειο και μελετούσε σκληρά για να πάρει πτυχίο Νομικής.

Ήταν βαθιά δυστυχισμένη, μακριά από την οικογένειά της, διαρκώς πιεσμένη από τη σχολή και τη δουλειά. Κι επιπλέον, είχε μόλις χωρίσει από το σύντροφό της. Αισθανόταν πως δεν ήταν αρκετά καλή σε τίποτα, βρισκόταν σε ένα πολύ σκοτεινό μέρος. Ήθελε προσοχή, παρακαλούσε για την αγάπη των άλλων και ξεχνούσε το σημαντικότερο: Να αγαπήσει η ίδια τον εαυτό της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KRISSY CELA (@krissycela)


Ψάχνοντας απεγνωσμένα κάποιον τρόπο να νιώσει καλύτερα, πέρασε την πόρτα ενός γυμναστηρίου. «Μπήκα μέσα και επιτόπου έκανα αναστροφή και βγήκα. Δεν ξαναπάτησα το πόδι μου στο τρομακτικό εκείνο μέρος για δύο μήνες κι όταν τελικά πήγα, ένιωθα ανόητη. Δεν ήξερα ούτε πώς χρησιμοποιούνται τα όργανα. Σχεδόν εγκατέλειψα κάθε προσπάθεια, ώσπου συνειδητοποίησα πως έπρεπε να πάρω στα χέρια μου τη σωματική και ψυχική μου υγεία. Κι αυτό ισχύει για πολλές γυναίκες», δήλωσε σε συνέντευξή της στο you.co.uk. «Οι γυναίκες είναι μητέρες, αδελφές, εργαζόμενες – πάντα βάζουν κάποιον άλλο πρώτα. Δεν παίρνουμε ένα λεπτό για να ανασάνουμε, να αποφασίσουμε ότι θα κάνουμε κάτι αποκλειστικά για εμάς, χωρίς να νιώσουμε ένοχες.»

Αυτό ακριβώς γράφει στο νέο της βιβλίο Do This For You: How to Be a Strong Woman From the Inside Out (Καν’ το για σένα: Πώς να γίνεις μία δυνατή γυναίκα από μέσα προς τα έξω). Η Κρίσι Τσέλα βρισκόταν στα πρόθυρα κατάρρευσης, ώσπου η υγιεινή διατροφή και η άσκηση την οδήγησαν προς το φως. Έμαθε να αγνοεί τις δικαιολογίες που την κρατούσαν πίσω, τα εμπόδια που η ίδια έβαζε στον εαυτό της κι αποφάσισε ότι της άξιζε να είναι ευτυχισμένη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KRISSY CELA (@krissycela)


«Αυτό δεν αφορά μόνο τις 18χρονες κοπέλες – έχουμε δυναμικές κυρίες 40, 50, 60 και παραπάνω ετών που τολμούν να κάνουν τη διαφορά για τον εαυτό τους. Γιατί, υπάρχει κάτι σημαντικότερο από τη σωματική και ψυχική μας υγεία; Ζούμε σε μία κοινωνία που η γυναίκα μαθαίνει ότι πρέπει να έχει συγκεκριμένη εμφάνιση, να φοράει συγκεκριμένο νούμερο, να φέρεται με συγκεκριμένο τρόπο. Θέλω να το αλλάξω αυτό, να ρίξω το κατεστημένο και να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε την άσκηση.»

Η Κρίσι Τσέλα έχει δοκιμάσει τα πάντα – ροφήματα για αποτοξίνωση, στερητικές δίαιτες, διατροφή χωρίς υδατάνθρακες. «Είναι τρέλα», έχει παραδεχτεί. Σταδιακά, έπαψε να νοιάζεται για αυτό που έβλεπε στον καθρέφτη αλλά για όσα ένιωθε μέσα της. Ήθελε να είναι χαρούμενη, υγιής και ισορροπημένη – όχι μόνο να φαίνεται.

Ξέρει καλά πόσο «τρομακτικό» μπορεί να είναι το γυμναστήριο για πολλούς, γεμάτο όργανα και ανθρώπους που μας κάνουν να αισθανόμαστε άβολα. «Δεν υπόσχομαι πως θα δώσω τη μαγική συνταγή που θα αλλάξει τα πάντα. Μπορώ, όμως, να υποσχεθώ πως θα σας δώσω μία μέθοδο. Μία μέθοδο που μπορείτε να εφαρμόζετε για καιρό, με πειθαρχία και αυτοέλεγχο, μέχρι να σας γίνει συνήθεια», εξηγεί για την εφαρμογή της.

Δεν ενθαρρύνει κανέναν να γυμνάζεται καθημερινά, να μην τρώει γλυκά και να πίνει μόνο νερό. Με αυτόν τον τρόπο, το fitness παύει να είναι τρόπος ζωής και γίνεται αγγαρεία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KRISSY CELA (@krissycela)


Το πρόβλημα, όπως υποστηρίζει η Κρίσι Τσέλα, έχει δημιουργηθεί από την ίδια τη βιομηχανία, η οποία εδώ και χρόνια μαθαίνει στις γυναίκες – κι όχι μόνο – να μην αγαπούν τον εαυτό τους. Τους μαθαίνει να συγκρίνονται με τη διπλανή τους, να βρίσκουν ατέλειες και προωθεί συγκεκριμένα πρότυπα, από τα οποία βγάζουν κέρδος πολλές επιχειρήσεις.

«Δε θα γυμνάζεστε για να χωρέσετε σε ένα παντελόνι. Ούτε θα στερηθείτε τίποτα. Ούτε θα κάνετε ατέλειωτες προπόνηση με personal trainer, η οποία θα κοστίζει εκατοντάδες ευρώ. Πάρτε το χρόνο σας. Όσο περισσότερο πιέζεστε, τόσο χειρότερα θα αισθάνεστε. Η ευεξία δεν είναι επιλογή – είναι η βάση της ύπαρξής σας.»

 

Διαβάστε επίσης:

Joan MacDonald: Μία fitness influencer ετών 73

H Danae Mercer μας μαθαίνει να αγαπάμε το σώμα μας ακριβώς όπως είναι

6 γυναίκες που δείχνουν πως τα πρότυπα ομορφιάς, είναι για να σπάνε

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση