NEED TO KNOW

Τι θα γινόταν αν τα αθλητικά έντυπα δεν έγραφαν για άνδρες; Η γραφίστρια Katherine Burgess απαντά

πηγή: Instagram @katherine_kart

Μαθήτρια ακόμη, ήταν μέλος της σχολικής ομάδας στίβου. Πάντα ενήμερη για τις εξελίξεις στον κόσμο των σπορ, η Katherine Burgess παρατηρούσε πως τα επιτεύγματα των ανδρών βρίσκονταν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ενώ οι γυναίκες έμεναν στην αφάνεια.

Μεγάλωσε κι έγινε γραφίστρια. Η ζωή της άλλαξε, όμως το ενδιαφέρον της για τον αθλητισμό παρέμεινε αμείωτο. Το ίδιο και η ανισότητα των φύλων στο χώρο. Το χάσμα ανάμεσά τους δεν έκλεισε, κι ας πέρασαν τα χρόνια. Αποφάσισε, λοιπόν, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Η δημιουργικότητά της σε συνδυασμό με τα τεχνολογικά εργαλεία στα οποία είχε πρόσβαση λόγω του επαγγέλματός της, ξεκίνησε μία καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος της; Να δείξει τι θα γινόταν στα έντυπα αν οι άνδρες δε βρίσκονταν στο επίκεντρο.

Κάθε μέρα για μία εβδομάδα, αγόραζε τους New York Times κι έκοβε τις ειδήσεις που αναφέρονταν σε άνδρες από τις σελίδες. Αυτό που έμεινε ήταν θλιβερό: Μικροσκοπικές παράγραφοι για ελάχιστες κορυφαίες. Στις 7  Σεπτεμβρίου, γέμισε οργή. Έκοβε ασταμάτητα, μέχρι που δεν περίσεψε τίποτα. Μόνο ο τίτλος της εφημερίδας. Ακριβώς το ίδιο συνέβη στις 9, στις 10, στις 11 και στις 13 του μήνα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katherine (Katie) Burgess (@katherine_kart) στις


«Η σωστή γυναικεία εκπροσώπηση στο χώρο είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται να θίξουμε. Εγώ ήμουν περίεργη, ήθελα να δω πώς θα φαινόταν, τι διαφορετικό θα γινόταν αν αφαιρούσαμε συγκεκριμένα πράγματα», έγραψε η Katherine στο Instagram.

Παρότι το 40% των πρωταθλητών είναι γυναίκες, το 96% των ειδήσεων αφορά άνδρες. Φυσικά, αυτό επηρεάζει και τους μισθούς τους.

Η Burges θεωρεί πως η ισότητα θα έρθει μόνο αν τα μέσα ενημέρωσης αρχίσουν να μοιράζουν πιο δίκαια την προσοχή τους. Βλέποντας ισχυρές πρωταθλητριες, όλο και  περισσότερα κορίτσια θα αποφασίσουν να ακολουθήσουν τα βήματά τους, ενώ το στερεότυπο που θέλει τη γυμνασμένη γυναίκα λιγότερο θηλυκή, θα εξαλειφθεί. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katherine (Katie) Burgess (@katherine_kart) στις


«Από εκεί που έρχομαι, οι ανδρικές και γυναικείες ομάδες στίβου προπονούνται μαζί για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Αλλά όταν η συναθλήτριά μου έγινε τόσο καλή που έτρεχε πιο γρήγορα από κάποια αγόρια, οι ομάδες χωρίστηκαν. Οι προπονητές δεν ήθελαν να νιώσει άσχημα εκείνη των ανδρών. Οι προπονήτριες, από την άλλη, την ενθάρρυναν να προπονείται μαζί τους κάθε μέρα. Και πολλοί δρομείς που πετύχαιναν ίδιους χρόνους, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να τρέχουν δίπλα της περήφανα. Αυτό που μετράει είναι οι αξίες που περνάς στα παιδιά σου», έγραψε σε ανάρτησή της. Και είχε απόλυτο δίκιο.

 

Διαβάστε επίσης:

Naomi Osaka: Η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια του κόσμου

Πόσο σεξιστής είστε; Το κουίζ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων θα σας δώσει την απάντηση

Ιόλη Μυτιληναίου: Με σκληρή δουλειά, ισχυρό μυαλό, αφοσίωση και υπομονή, ελπίζω να φτάσω στην κορυφή

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση