BEAUTY

60s Trends: Το μακιγιάζ που θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες

Πηγή φωτογραφίας Instagram @tatianaroseart

Κάθε season νέες τάσεις καθορίζουν την εξέλιξη της μόδας, η οποία βρίσκεται ταυτόχρονα σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία και τον πολιτισμό. Αν, λοιπόν, θέλουμε να εντοπίσουμε σημαντικές αλλαγές και εξελίξεις στην ιστορία της ανθρωπότητας, δεν χρειάζεται από το να κοιτάξουμε τι φορούσαν εκείνη την περίοδο.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν τα roaring 20s, την εποχή της αίγλης, της λάμψης, της υπερβολής και των εμβληματικών Flappers. Τάσεις και αισθητικές που ήρθαν να ξορκίσουν την αθλιότητα, την μιζέρια και την κατάθλιψη που είχε φέρει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Με την ίδια λογική ήρθε και η δεκαετία του ’60 και ’70, η λάμψη των οποίων έκαναν μακρινό παρελθόν όσα είχαν φέρει οι πόλεμοι, οι διχασμοί και οι οικονομικές κρίσεις.

Μάλιστα, πολλοί σχεδιαστές αλλά και fashion experts αναφέρουν πως θα ζήσουμε και εμείς μία αντίστοιχη εποχή «λάμψης» όσον αφορά τη μόδα μετά το τέλος της πανδημία. Θα είναι ένας τρόπος να σβήσουμε από τη μνήμη μας τις ατέλειωτες ημέρες στον κατ’ οίκον περιορισμό, όπου η φόρμα έγινε δεύτερο μας δέρμα… Η στιλιστική εξωστρέφεια, η αφθονία και η υπερβολή (με την καλή έννοια) θα καθορίσουν τις επόμενες seasons. Βέβαια, μέρος των τάσεων είναι και το μακιγιάζ, το οποίο φαίνεται να αναβιώνει ήδη την εποχή των 60s -μία περίοδο επανάστασης και απελευθέρωσης.

Beauty junkies, influencers και μούσες της μεγάλης οθόνης και της μουσικής σκηνής φαίνεται να υιοθετούν το νοσταλγικό, σαγηνευτικό και sexy μακιγιάζ των 60s. Εκείνο που έδινε ένταση στα μάτια των Twiggy, Σάρον Τέιτ, Τζέιν Μπίρκιν και Μπριζίτ Μπαρντό. Έντονες βλεφαρίδες, μαύρο eyeliner, σκούρα σκιά στο πάνω βλέφαρο (το λεγόμενο cut crease που για χρόνια είχε υιοθετήσει η Lana Del Rey ως άλλη Πρισίλα Πρίσλεϋ) και ουδέτερα χείλη. Όλο το ενδιαφέρον του μακιγιάζ εστιάζεται στα μάτια, το παράθυρο της ψυχής.

Μάλιστα, πρόκειται για μία τάση που έχουν λατρέψει και οι σχεδιαστές με πρωτοπόρους την Βιρζινί Βιάρ του οίκου Chanel, που πρόσθεσε μαύρο έντονο eyeliner και σκούρες σκιές στα μάτια των μοντέλων για την Metiers d’ Art συλλογή. Την ίδια αισθητική εφάρμοσαν και οι Giambattista Valli και Chloé στις συλλογές τους για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 αλλά και ο Christopher John Rogers στη δική του.

Το «60s» μακιγιάζ φαίνεται πως θα είναι το «must» των εμφανίσεων μας τους επόμενους μήνες, όπου οι περιορισμοί θα είναι ελάχιστοι ή και παρελθόν… Για αυτό τώρα στο κατ’ οίκον περιορισμό πειραματιστείτε με τα συγκεκριμένα «εργαλεία» και προσαρμόστε το 60s make up look των εμβληματικών style icons στις δικές σας απαιτήσεις!

Διαβάστε επίσης:

Οι μάσκες προσώπου με άργιλο που δεν πρέπει να λείπουν από το μπουντουάρ σας

Spa at home: Ζήστε την απόλυτη εμπειρία του spa στο σπίτι σας

Eyebrows: Τα trends που θα ανανεώσουν τις εμφανίσεις σας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση