BEAUTY

Anti-aging: Τα tips που θα κρύψουν χρόνια από την επιδερμίδα μας

Πηγή φωτογραφίας Instagram @frida_aasen

Οι αλλαγές στο χώρο της κοσμετολογίας έρχονται με αρκετά γρήγορο ρυθμό. Την μία στιγμή όλοι δηλώνουν θαυμαστές και ορκίζονται στο «όνομα» του διπλού καθαρισμού και την άλλη τον θεωρούν χάσιμο χρόνου, χρημάτων και προϊόντων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις θεραπείες αλλά και τα διάφορα beauty trends.

Παρ’ όλα αυτά, από τα λίγα πράγματα που μένουν σταθερά στο χώρο της ομορφιάς είναι τα αντιγηραντικά προϊόντα αλλά και οι συνήθειες, που «παγώνουν» τον χρόνο αλλά και βοηθούν σημαντικά στην ομοιομορφία της επιδερμίδας κατά το πέρασμα του. Επικεντρώνοντας στις τελευταίες, εμείς ξεχωρίσαμε εκείνες, που θα θωρακίσουν την επιδερμίδα εναντίον του αλλά και θα κάνουν την ηλικία της επιδερμίδα σας εμφανώς πιο μικρή από την βιολογική σας.

Ανακαλύψτε τα πιο σημαντικά anti-aging tips! 

Don’t skip SPF

Το αντηλιακό για κάποιους αποτελεί  ένα αναπόσπαστο κομμάτι της  ρουτίνας  τους.  Για άλλους πάλι περνάει απλά… αδιάφορο. Η αλήθεια είναι όμως πως η χρήση του είναι απαραίτητη, ακόμα και αυτή την περίοδο όπου περνάμε όλη τη μέρα σε εσωτερικούς χώρους και ο ήλιος μας βρίσκει μόνο μέσω κάποιου παραθύρου. Οι βλαβερές ακτίνες του ηλίου φθάνουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας ακόμα και έτσι, ενισχύοντας της εμφάνιση των σημαδιών του χρόνου αλλά και το ρίσκο σοβαρών δερματικών παθήσεων. Επίσης, με τη χρήση ενεργών συστατικών, όπως της αντιγηραντικής ρετινόλης, το αντηλιακό γίνεται απαραίτητο για την προστασία της επιδερμίδας.

The right moisturizer

Η επιδερμίδα αυτή την περίοδο έχει αυξημένες ενυδατικές ανάγκες, λόγω των ξηρών και κρύων καιρικών συνθηκών που προκαλούν σοβαρή ξηρότητα στην επιδερμίδα. Μην ξεχνάτε πως αυτή είναι μία από τις αιτίες για την πρόωρη γήρανση, καθώς δημιουργεί «ρωγμές» στην επιφάνεια της.

Για να την αποφύγουμε θα πρέπει να εξοπλίσουμε τη φαρέτρα σας με τα σωστά ενυδατικά προϊόντα, που δεν περιορίζονται μονάχα στην ενυδατική σας κρέμα. Η beauty routine σας θα πρέπει να εμπλουτιστεί με εβδομαδιαίες ενυδατικές μάσκες προσώπου, serums ή ορούς και έλαια προσώπου. Τα αντιοξειδωτικά και super ενυδατικά στοιχεία τους όχι μόνο θα τονώσουν την επιδερμίδα σας, αλλά θα την προστατέψουν από τις φθορές του χρόνου και την περιβαλλοντική ρύπανση.

Natural Make Up

Το μακιγιάζ παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της επιδερμίδας. Μπορεί τα έντονα και βαριά make up looks να είναι ιδανικά για τις βραδινές εξόδους -προ αλλά και μετά-κορονοϊού- ωστόσο τείνουν να προσθέτουν χρόνια. Για αυτό και πρέπει να επιλέγουμε πιο σωστά τα προϊόντα που βάζουμε.

Ξεκινώντας από την βάση θα πρέπει να μείνουμε μακριά από τις σούπερ καλυπτικές συνθέσεις και να επιλέξουμε τις πιο ενυδατικές που ταυτόχρονα θρέφουν την επιδερμίδα μας. Επίσης, είναι σημαντικό να μην το παρακάνουμε με την πούδρα και να την τοποθετούμε αυστηρά εκεί που εμφανίζουμε τη λιπαρότητα.

Όσον αφορά τα μάτια, για ένα σαγηνευτικό look ιδανικοί είναι οι καφέ bronze τόνοι, ενώ για το μολύβι και το eyeliner εξίσου ιδανικό είναι οι καφέ επιλογές. Αυτές θα δώσουν την ένταση που χρειάζεται χωρίς να βαραίνει το μακιγιάζ. Τέλος, για τα χείλη θα πρέπει να επιλέξουμε πιο ανοιχτές αποχρώσεις και ενυδατικές φόρμουλες που θα γεμίσουν τις γραμμές τους και θα μας δώσουν ένα jucier αποτέλεσμα!

Διαβάστε επίσης:

Διεσταλμένοι Πόροι: Έτσι θα συρρικνώσετε την εμφάνιση τους

Korean Beauty: 3 μυστικά ομορφιάς για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα

Beauty Routine: Αυτά είναι τα boosters που θα επαναφέρουν την λάμψη στην επιδερμίδα σας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση