BEAUTY

Χρήσιμες συμβουλές ομορφιάς που θα απογειώσουν τη ρουτίνα σας

Πηγή φωτογραφίας Instagram @taylorlashae

Η περιποίηση της επιδερμίδας μας δεν σταματά μονάχα στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Οι ενυδατικές κρέμες, οι οροί και οι θεραπείες μπορούν να μας βοηθήσουν μέχρι ενός σημείου, καθώς οι συνήθειες μας είναι αυτές, που επηρεάζουν σημαντικά την κατάσταση της όπως επίσης και το πέρασμα της στο χρόνο.

Για αυτό είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε συνήθειες, που θα θωρακίσουν την επιδερμίδα μας ενάντια στους επιβλαβείς παράγοντες αλλά και τον χρόνο. Παρακάτω θα ανακαλύψετε 4 σημαντικές συμβουλές ομορφιάς, που θα σας βοηθήσουν να τις αποκτήσετε!

Wear your sunglasses

Στη χώρα μας, με την μεγάλη ετήσια ηλιοφάνεια, η ανάγκη χρήσης γυαλιών ηλίου είναι επιτακτική καθώς, ένα καλό ζευγάρι απορροφά μέχρι και το 99% της υπεριώδους ακτινοβολίας. Ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, που νομίζουμε πως ο ήλιος είναι λιγότερο επιβλαβής, μπορεί εξίσου να προκαλέσει κακό στην υγεία των ματιών όσο και στην επιδερμίδα γύρω από αυτά. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως η επαναλαμβανόμενη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία έχει αθροιστική δράση και έτσι δημιουργούνται πιο γρήγορα οι ρυτίδες και ειδικά γύρω από τα μάτια, όπου το δέρμα είναι εξαιρετικά λεπτό και ευαίσθητο.

Change the pillowcase

Οι μαξιλαροθήκες είναι από τα λευκά είδη, που χρειάζονται τη μεγαλύτερη φροντίδα και προσοχή στην επιλογή, καθώς ακουμπάει και προστατεύει την επιδερμίδα του προσώπου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Οι ειδικοί συνιστούν αλλαγή μαξιλαροθήκης τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ενώ άτομα τα οποία έχουν τάση για ακμή ή αυξημένη λιπαρότητα προσώπου καλό είναι να αλλάζουν μαξιλαροθήκη σε καθημερινή βάση. Ιδανική επιλογή αποτελούν και οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες.

Το μεταξωτό ύφασμα βοηθάει την επιδερμίδα να κρατήσει την ενυδάτωση και τη φυσική υγρασία της, διατηρώντας τη φρεσκάδα, την υγεία και τη λάμψη της. Η ποιότητα του συμβάλει ακόμα στη μείωση και την εμφάνιση των ρυτίδων. Η μεταξωτή μαξιλαροθήκη περιέχει αμινοξέα και φυσική πρωτεΐνη, στοιχεία που βοηθούν ακόμα και στην καταπολέμηση της ακμής.

Don’t sweat it out

Η εφίδρωση, συνήθης αντίδραση του σώματος στη ζέστη, τη σωματική καταπόνηση, το στρες και άλλους παράγοντες, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια υγρασίας και μεταλλικών στοιχείων από την επιδερμίδα. Κατά την εφίδρωση, δεν απομακρύνεται μόνο νερό μέσω των πόρων, αλλά και περίσσεια σμήγματος, νεκρά κύτταρα, και βακτήρια.

Όλα αυτά μπορεί να φράξουν τους πόρους. Παράλληλα, ο ιδρώτας μπορεί να επηρεάσει και την επιδερμίδα, με τη μορφή του Malassezia Folliculitis –έναν τύπο μύκητα που απαντάται εκ φύσεως στην επιδερμίδα και είναι ευρέως γνωστός σαν «ακμή από τον ιδρώτα».

Στα άτομα των οποίων η επιδερμίδα είναι επιρρεπής στον Malassezia Folliculitis, ο μύκητας αυτός διεισδύει στα τριχοθυλάκια και πολλαπλασιάζεται, κάτι που συνήθως οφείλεται στη ζέστη και την υγρασία ως αποτέλεσμα της εφίδρωσης.

Σύμφωνα με μελέτες, το καλοκαίρι, η ακμή επιδεινώνεται λόγω της αυξημένης υγρασίας και της εφίδρωσης. Αυτά τα κόκκινα σπυράκια παρουσιάζουν κνησμό και συνήθως εμφανίζονται στο άνω τμήμα του στέρνου, το άνω τμήμα της πλάτης, τον λαιμό, τη γνάθο, και το μέτωπο, καθώς και στη γραμμή των μαλλιών.

Don’t overdo it with exfoliating

Η απολέπιση σε λογικά επίπεδα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την επιδερμίδα, αναζωογονώντας τον κυτταρικό μεταβολισμό. Ωστόσο, η συχνή και έντονη απολέπιση μπορεί να επιδεινώσει υπάρχουσες δερματικές παθήσεις, καθώς το φυσικό του φράγμα εξασθενεί. Η εμφάνιση ερυθρότητας από την υπερβολική απολέπιση, θα μπορούσε να αυξήσει τα σημάδια των ασθενών που υποφέρουν από ροδόχρους ακμή, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει μεταφλεγμονώδη υπερχρωματισμό.

Το υπερβολικό, «τρίψιμο» του προσώπου, θα μπορούσε επίσης να φράξει τους πόρους περαιτέρω. Ενδεχομένως προκαλώντας ξεμπλοκάρισμα και καθιστώντας το όλο σημείο απολέπισης μηδενικό. Επιπλέον, το αδύναμο φράγμα του δέρματος μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ευαισθησία στο δέρμα από τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες.

Διαβάστε επίσης:

Valentine’s Day: Έτσι θα ανανεώσετε την εμφάνιση σας

Korean Beauty: 3 μυστικά ομορφιάς για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα

Beauty Routine: Αυτά είναι τα boosters που θα επαναφέρουν την λάμψη στην επιδερμίδα σας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση