BEAUTY

Ενυδατική Κρέμα vs Έλαιο Σώματος: Χρειάζεται να χρησιμοποιείτε και τα δύο ενυδατικά προϊόντα

Πηγή φωτογραφίας Instagram @mollyrustas

Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι ο κορυφαίος παράγοντας υγείας, μαζί με τη σωστή θρέψη του. Αν σκεφτούμε, μάλιστα, πως αποτελούμαστε από 60% νερό δεν αποτελεί έκπληξη η προτροπή όλων των γιατρών, κοσμετολόγων και beauty experts να πίνουμε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας μας για να διατηρήσουμε σε καλά επίπεδα την εσωτερική ενυδάτωση.

Ωστόσο, με τον ίδιο τρόπο που φροντίζουμε για αυτήν, πίνοντας ανελλιπώς υγρά, πρέπει να φροντίζουμε εξίσου και για την εξωτερική, εκείνη της επιδερμίδας μας. Ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα είναι και δείχνει πιο υγιές, λαμπερό και νεανικό, ενώ είναι πιο ανθεκτικό και σε κινδύνους. Βέβαια, στην ενυδάτωση της επιδερμίδας μας το νερό από μόνο του δεν αρκεί. Η χρήση ενυδατικών προϊόντων, όπως κρέμες και έλαια, θα πρέπει να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας μας.

Βέβαια θα αναρωτιέστε αν χρειάζονται και τα δύο ενυδατικά προϊόντα ή μονάχα ένα από αυτά. Εμείς παρακάτω σας εξηγούμε την ξεχωριστή λειτουργία τους και τις βασικές διαφορές για να μπορέσετε να δημιουργήσετε τη beauty routine, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της επιδερμίδας σας!

Έλαιο Σώματος

Όταν μιλάμε για ενυδάτωση της επιδερμίδας τα έλαια σώματος αποτελούν ιδανική επιλογή. Ωστόσο κάποια δεν απορροφούνται εξίσου αποτελεσματικά και γρήγορα, για αυτό και αφήνουν μια κολλώδη αίσθηση λιπαρότητας. Για να την αποφύγετε θα πρέπει να επενδύσετε σε ένα ξηρό λάδι σώματος, που γίνεται ένα με την επιδερμίδα σας. Ουσιαστικά τα συγκεκριμένα ενυδατικά προϊόντα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των φυτικών ελαίων αλλά όχι τα μειονεκτήματά τους!

Τελευταία, μάλιστα, τα beauty brands έχουν αρχίσει να αντικαθιστούν συνθετικές ουσίες, όπως τα mineral oils με φυτικούς εστέρες και ελαφριά εκχυλίσματα ελαίων, για ακόμη πιο ανάλαφρη αίσθηση. Βασικός στόχος των ξηρών ελαίων είναι να ενυδατώσουν σε βάθος την επιδερμίδα, κλειδώνοντας την υγρασία στα βαθύτερα στρώματα της. Έτσι, επιτυγχάνεται η μακρά ενυδάτωση, που αναζωογονεί την επιδερμίδα αφήνοντας της μία μεταξένια και λαμπερή υφή. Παράλληλα, ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό, που προστατεύει τον οργανισμό από εξωτερικούς παράγοντες.

Ενυδατική Κρέμα

Οι ενυδατικές κρέμες σώματος χωρίζονται και αυτές σε κατηγορίες και πιο συγκεκριμένα στις διαδεδομένες κρέμες και τα βαριά body butters ή milκs. Η βασική διαφορά τους έγκειται στη σύσταση τους, καθώς οι πρώτες απορροφούνται πιο γρήγορα από τις δεύτερες, οι οποίες προορίζονται κυρίως για ιδιαίτερα ξηρές επιδερμίδες. Η σύνθεση τους είναι πιο βαριά από τα έλαια και προσφέρουν μία μεγάλη ποικιλία ενυδατικών συστατικών. Ανάλογα, λοιπόν, με τη δική σας θα πρέπει να επιλέξετε το αντίστοιχο προϊόν.

Όπως και να έχει, όμως, βασικός στόχος είναι να προσφέρει γρήγορη ενυδάτωση και ανακούφιση στο «διψασμένο» και ταλαιπωρημένο δέρμα. Η διάρκεια της ενυδάτωσης τους είναι σαφώς πιο μικρή από το έλαιο, που «κλειδώνει» όπως προαναφέραμε την ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Οι ενυδατικές κρέμες έχουν, επίσης, επανορθωτική δράση, μειώνοντας την τραχύτητα της επιδερμίδας για μία πιο ομοιόμορφη όψη.

Κρέμα vs Έλαιο

Τόσο η ενυδατική κρέμα όσο και το έλαιο, που προορίζονται για την επιδερμίδα του σώματος, έχουν ως στόχο την ενίσχυση της υγρασίας της επιδερμίδας. Πιο συγκεκριμένα η κρέμα προσφέρει την ενυδάτωση και το έλαιο την ενισχύει και την «προστατεύει». Συνδυάζοντας τα θα πετύχετε την πιο αποτελεσματική ενυδάτωση, με το την επιδερμίδα να δείχνει καθημερινά όλο και πιο ομοιόμορφη.

Φυσικά θα πρέπει πρώτα να τοποθετήσετε την κρέμα και έπειτα το έλαιο, έτσι ώστε να απορροφηθούν αποτελεσματικά όλα τα συστατικά, αλλά και να κλειδωθεί η υγρασία στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Διαβάστε επίσης:

Ραγάδες: Όσα πρέπει να ξέρετε για την εμφάνιση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση τους

Χημικό Peeling: Όσα πρέπει να ξέρετε για την έντονη θεραπεία απολέπισης

CC Creams: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση