BEAUTY

Hair Care: Σημαντικές συμβουλές στην περιποίηση των μαλλιών

Πηγή φωτογραφίας Instagram @audreyrivet

Τα μαλλιά αποτελούν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά μας, για αυτό και είναι απολύτως σημαντική η σωστή περιποίηση τους. Δεν ήταν, άλλωστε, λίγες οι φορές που τα ταλαιπωρήσαμε με βαφές, θερμότητα και χτενίσματα. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, δείχνουν  θαμπά και άτονα, ενώ η ψαλίδα τους στερεί υγεία και μάκρος.

Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε χρήσιμες συμβουλές όσον αφορά το styling τους, την περιποίηση και το στέγνωμα, έτσι ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Το σωστό χτένισμα των μαλλιών

Μπορεί το χτένισμα των μαλλιών να είναι το πιο συνηθισμένο βήμα στη ρουτίνα μας, όμως, αποτελεί και ένα από τα πιο «επικίνδυνα» για την υγεία τους. Αυτό στηρίζεται στον κακό τρόπο του χτενίσματος και την ακατάλληλη βούρτσα. Αρχικά, για να χτενίσετε σωστά τα μαλλιά σας όσο είναι βρεγμένα, χωρίς να σπάσετε τη τρίχα ή να δημιουργήσετε ψαλίδα και περισσότερους όγκους, χρησιμοποιήστε μία χτένα και ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω. Μην ξεχνάτε πως η βούρτσα τείνει να σπάει την τρίχα και να εντείνει το φριζάρισμά της. Αντιθέτως η χτένα ξεμπερδεύει τα βρεγμένα μαλλιά.

Αν τα μαλλιά σας ξεμπερδεύονται δύσκολα και η χτένα δεν είναι αρκετά αποτελεσματική, μπορείτε να προμηθευτείτε μια με ποικιλία στο μάκρος των δοντιών της, η οποία θα κάνει το χτένισμα τους όνειρο αντί για εφιάλτη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εξαιρετικά βοηθητικό μπορεί να είναι και ένα προϊόν τύπου leave-in conditioner, που θα ενυδατώσει σε βάθος τα μαλλιά σας. Αν πάλι τα μαλλιά σας είναι στεγνά τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία βούρτσα πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν σπάει την τρίχα.

Έτσι θα εφαρμόσετε αποτελεσματικά των αφρό

Ο αφρός είναι ένα από τα πιο εύκολα σε χρήση προϊόντα styling μαλλιών, που μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρο το look σας, απλά με μια κίνηση. Αρχικά πρέπει να θυμάστε ότι χρειάζεται μόνο μια μικρή ποσότητα αφρού για οποιοδήποτε χτένισμα ώστε να μη φαίνονται τα μαλλιά σας «στημένα».

Αν έχετε μακριά μαλλιά, προτιμήστε έναν αφρό για μέτριο κράτημα, ο οποίος θα διατηρήσει τα μαλλιά σας ανάλαφρα και δε θα τα σκληρύνει. Αν από την άλλη πλευρά τα μαλλιά σας είναι λεπτά, προτιμήστε μια σύσταση για όγκο ώστε να μη τα βαρύνετε. Αν έχετε χοντρή τρίχα ή μαλλιά με τάση να φριζάρουν, επιλέξτε έναν αφρό με δυνατό κράτημα και βαριά σύνθεση. Ακόμα για ίσια μαλλιά, επιλέξτε έναν αφρό με περισσότερη περιεκτικότητα σε νερό, τον οποίο θα δουλέψετε από τη μέση και κάτω για να δώσετε λάμψη στα μαλλιά σας.

Προστατεύστε τα μαλλιά σας από τη θερμότητα

Η θερμότητα μπορεί σίγουρα να μειωθεί στη καθημερινή χρήση αλλά δεν μπορεί να αποφευχθεί τελείως σε κάποιες περιπτώσεις για αυτό είναι σημαντικό να ξέρετε πως θα τα προστατέψετε από το σπάσιμο της τρίχας και την αφυδάτωση. Για να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες θα πρέπει προηγουμένως να έχετε θωρακίσει τα μαλλιά, προσφέροντάς τους βαθιά ενυδάτωση και θρέψη με ένα conditioner ή μάσκα στο λούσιμο.

Παρ’ όλα αυτά δεν ανέχονται όλα τα μαλλιά το ίδιο τη θερμότητα. Τα σγουρά ή σπαστά μαλλιά με χονδρή τρίχα είναι συνήθως περισσότερο ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες σε σύγκριση με τα λεπτά, ίσια ή σπαστά μαλλιά. Τη μικρότερη ανοχή βέβαια δείχνουν τα βαμμένα ή τα ταλαιπωρημένα από χημικές εργασίες. Πριν ξεκινήσετε, λοιπόν, με τα σεσουάρ ή τα εργαλεία θερμότητας εφαρμόστε στα μαλλιά ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν. Τα συστατικά που περιέχουν τα προϊόντα αυτά σχηματίζουν ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα και περιορίζει σημαντικά τη φθορά.

Επίσης είναι σημαντικό καθώς στεγνώνετε τα μαλλιά σας να μην κοκκαλώνετε το σεσουάρ ή το σίδερο σε ένα τμήμα της τούφας, καθώς έτσι ανοίγει ο δρόμος στην ψαλίδα και μάλιστα σε όλο το μήκος της τρίχας.

Τέλος, τα νωπά μαλλιά στην περίπτωση του styling θεωρούνται απαραίτητα, καθώς η υγρασία προστατεύει την τρίχα επιβραδύνοντας την ένταση και συμβάλλοντας στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας στην επιφάνειά της. Αντίθετα, στα στεγνά μαλλιά η θερμοκρασία ανεβαίνει απότομα με αποτέλεσμα να φθείρει άμεσα την τρίχα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ακμή στα μάγουλα: Οι αιτίες και η σωστή αντιμετώπιση της

Beach Waves: Αποκτήστε ανεπιτήδευτες μπούκλες εύκολα και γρήγορα με αυτά τα σπρέι

Το παραμελημένο προϊόν ομορφιάς που θρέφει και επουλώνει την επιδερμίδα

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση