BEAUTY

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες, που καταπολεμά τα σημάδια του χρόνου

Πηγή φωτογραφίας Instagram @ alessandraambrosio

Καθώς τα χρόνια περνούν οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν. Και μερικές φορές μόνο τα προϊόντα και οι καλές συνήθειες δεν φτάνουν για να μπορέσουν να τις ικανοποιήσουν. Γι’ αυτόν το, λόγο η σύγχρονη κοσμετολογία και η ιατρική έχουν δημιουργήσει εξειδικευμένες θεραπείες, που αποσκοπούν στη θωράκιση της επιδερμίδας απέναντι στον χρόνο, όπως επίσης και στην αντιμετώπιση των σημαδιών του.

Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες RF, που λατρεύουν οι απανταχού beauty editors για τη σύσφιξη της επιδερμίδας.

Θεραπεία RF 101

Οι ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούνται από την ιατρική εδώ και πάρα πολλά χρόνια για αισθητικούς λόγους και πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία. Η συσκευή των ραδιοσυχνοτήτων RF εκπέμπει ραδιοκύματα μέσω ηλεκτροδίων. Ουσιαστικά προκαλούν αύξηση της θερμοκρασίας του δέρματος, διεγείροντας έτσι την μετακίνηση ιόντων ανάμεσα στον υποδόριο ιστό και το χόριο. Μέσω αυτής της διαδικασίας οι ινοβλάστες παράγουν με φυσικό τρόπο κολλαγόνο και ελαστίνη.

Η θεραπεία αυτή ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες και κυρίως από τη στιγμή, που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια του χρόνου. Αυτά θα μπορούσαν να είναι μικρές ρυτίδες ή και χαλάρωση του δέρματος σε ορισμένα σημεία του σώματος. Είναι ικανή να εξομαλύνει την κατάσταση και το επίπεδο των ρυτίδων μετά από κάποιες συνεδρίες, αναλόγως βέβαια το πρόβλημα και την κατάσταση. Ακόμα, μπορεί να αντιμετωπίσει το διπλοσάγονο και να βελτιώσει το περίγραμμα του προσώπου. Η θεραπεία RF προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα στη σύσφιξη του σώματος και ειδικά σε προβληματικές περιοχές όπως το στομάχι, τα μπράτσα, οι γλουτοί και τα γόνατα. Έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να επιτύχει ιδιαιτέρως θεαματική σύσφιξη, όσο καμίας μορφής κλασική άσκηση δεν καταφέρνει να επιτύχει.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος, ανεξαρτήτως τόνου της επιδερμίδας. Επίσης, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως είναι κατάλληλη για κάθε εποχή, καθώς δεν προκαλεί φωτοευαισθησία όπως οι θεραπείες με Laser. Τα αποτελέσματα που μπορούν να επιφέρουν οι ραδιοσυχνότητες RF είναι άμεσα και εμφανή. Χρειάζεται συνήθως να γίνουν 6-9 συνεδρίες για να δείτε το επιθυμητό αποτελέσματα. Βέβαια αυτό διαφέρει ανάλογα με τον άτομο και την κατάσταση του. Ακόμα, η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 60 λεπτά και έπειτα απ’ τη διαδικασία είστε έτοιμες να επιστρέψετε στο σπίτι και στις δραστηριότητές σας χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη. Το μόνο που υπάρχει σαν αίσθηση είναι η τοπική θερμότητα, που προκαλείται στην περιοχή.

Ραδιοσυχνότητες & Παρενέργειες

Η θεραπεία αυτή επιφέρει μονάχα την πιθανή αίσθηση θερμότητας στο σημείο της εφαρμογής της. Όμως δεν είναι ενοχλητική, καθώς υπάρχει ο έλεγχος από την αισθητικό για το πόσο έντονη μπορεί να γίνει. Οι ραδιοσυχνότητες είναι μία διαδικασία ασφαλής, που δεν εγκυμονεί κινδύνους. Γενικά, εκτός από το ελαφρύ κοκκίνισμα στην περιοχή δεν παρατηρείται καμία άλλη αντίδραση του οργανισμού.

Η θεραπεία αντενδείκνυται στις εξής περιπτώσεις: Εγκυμοσύνης, ύπαρξης ευρειαγγειών, έρπητα και ύπαρξη βηματοδότη. Επίσης, αν υπάρχουν οδοντικά εμφυτεύματα ή μεταλλικά εμφυτεύματα στο πρόσωπο, υπάρχει ειδική μέριμνα.

Διαβάστε επίσης:

Ραγάδες: Όσα πρέπει να ξέρετε για την εμφάνιση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση τους

Χημικό Peeling: Όσα πρέπει να ξέρετε για την έντονη θεραπεία απολέπισης

CC Creams: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση