FASHION

Η Diane Von Furstenberg βραβεύτηκε με το «Légion d’Honneur» από την Christine Lagarde

Πηγή φωτογραφίας Instagram @dvf

Η επιτυχημένη σχεδιάστρια μόδας Diane Von Furstenberg, πρόσθεσε στο ήδη πλούσιο βιογραφικό της ένα ακόμα κατόρθωμα ή καλύτερα μία ακόμη βράβευση.

Η Furstenberg παρέλαβε πριν λίγες ημέρες το βραβείο «Légion d’Honneur» εκ μέρους του γαλλικού Υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο παρέδωσε η πρόεδρος της Κεντρική Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Christine Lagarde. Η Diane έλαμψε ανάμεσα σε φίλους, οικογένεια και συναδέλφους της. Το 2019 υπήρξε μία άκρως παραγωγική χρονιά για την επιφανή σχεδιάστρια, η οποία εισήχθη στη National Women’s Hall of Fame. Επιπλέον, της απονεμήθηκε το βραβείο «Global Trailblazer» στην τελετή Vital Voices Leadership, ενώ το ίδιο έτος, διετέλεσε για ακόμη μια χρονιά Chairwoman του Council of Fashion Designers of America, θέση που κατείχε από το 2015.

Πηγή φωτογραφίας Instagram @dvf

Η ίδια δεν σταματάει εδώ, καθώς για την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εγκαινίασε μία νέα συνεργασία με την Amazon για να τη γιορτάσει. Στις 8 Μαρτίου οι χρήστες της πλατφόρμας είδαν την Von Furstenberg να εμφανίζεται στην αρχική σελίδα του Amazon για να παρουσιάσει μία μεγάλη γκάμα από εμπνευσμένες γυναικείες μικρές επιχειρήσεις και να μοιραστεί την #InCharge αποστολή της. Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Το κίνημα #InCharge είναι μια πλατφόρμα, ένας τόπος για να συγκεντρωθούμε και να χρησιμοποιήσουμε τις ατομικές μας συνδέσεις ώστε να βοηθήσουμε όλες τις γυναίκες να είναι οι γυναίκες που επιθυμούν να είναι». Ωστόσο, πρόσφατο βραβείο, το οποίο απέκτησε η Diane στο Παρίσι, επισφραγίζει τη φιλία μεταξύ της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτών, σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Πηγή φωτογραφίας @therealdvf

Όπως φαίνεται, η Diane εργάστηκε πυρετωδώς με σκοπό να οικοδομήσει μια ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο χωρών και πρόσφατα οι προσπάθειές της μπορούν να «αποδοθούν» στο Άγαλμα της Ελευθερίας, ένα δώρο από τη Γαλλία στις νεοϊδρυθείσες Ηνωμένες Πολιτείες το 1886. Η DVF αποτελεί πλέον μέρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος του «Αγάλματος της Ελευθερίας» και μάλιστα ηγήθηκε της πρωτοβουλίας συγκέντρωσης κεφαλαίων για την ανέγερση ενός μουσείου προς τιμήν του μνημείου – ορόσημου και σε ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει. Η ίδια ως μετανάστρια με καταγωγή από το Βέλγιο επιθυμεί να μοιραστεί τη σημασία και τη σπουδαιότητα της ίδρυσης ενός τέτοιου μουσείου. Το μουσείο εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2019 ακριβώς κάτω από το άγαλμα. Η Diane και ο συγγραφέας Robert Belot συνεργάστηκαν σε ένα βιβλίο με τίτλο «The Statue of Liberty: The Monumental Dream», το οποίο εκδόθηκε από τον οίκο Rizzoli, ενώ στη συνέχεια γυρίστηκε σε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Liberty: Mother of Exiles», που προβλήθηκε στην HBO τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Παράλληλα με τα ευχάριστα νέα της βράβευσης της η ίδια θα «επιστρέψει» στην Ελλάδα ανοίγοντας μία boutique στο κέντρο της Κηφισιάς στην Αθήνα σε συνεργασία με τον όμιλο Παπαϊωάννου.