ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 τρόφιμα που μειώνουν το φούσκωμα

Photo by Christopher Campbell on Unsplash

Το φούσκωμα, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη διατροφή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς διατροφολόγους και εμπειρογνώμονες φλεγμονής, τα κατάλληλα τρόφιμα, βοηθούν σημαντικά στην καταπολέμηση του φουσκώματος, το οποίο σε μερικούς μπορεί να διαρκέσει για αρκετές μέρες αφού εκδηλωθεί.

Το πιο βασικό που χρειάζεται να κάνετε, είναι να προσθέσετε στο καθημερινό σας διατροφικό πρόγραμμα, τα σωστά μικροθρεπτικά συστατικά ώστε να βοηθήσετε το σώμα σας να θέσει σε λειτουργία το φυσικό του σύστημα αποτοξίνωσης με πιο αποτελεσματικό τρόπο, για να καταφέρει να ελαχιστοποιήσει το φούσκωμα.

Υπάρχουν πολλές θρεπτικές επιλογές για να προμηθευτείτε αυτά τα μικροθρεπτικά συστατικά. σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, οι 4 παρακάτω τροφές, είναι οι πλέον κατάλληλες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Αβοκάντο: Εκτός από τις ικανότητες να απαλάσσουν από το φούσκωμα, τα αβοκάντο αποτελούν πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, τα οποία υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς. Επιπλέον, το πράσινο αυτό φρούτο, περιέχει περισσότερα από 14 μέταλλα, πρωτεΐνες, διαλυτές ίνες και συμπλέγματα βιταμινών Β, C, E και K. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης, καθώς και στη μείωση της αίσθησης της πείνας.

Σολομός: Ο σολομός περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία σχετίζονται με διάφορα οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της υγείας της καρδιάς και του εγκεφάλου. Επιπλέον, μια μερίδα εστιατορίου, περιέχει 18 έως 26 γραμμάρια άπαχης πρωτεΐνης, η οποία μπορεί να συμβάλει σε μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού. Αυτό είναι σημαντικό επειδή πολλά προβλήματα με το φούσκωμα, οφείλονται στην υπερβολική κατανάλωση φαγητού.

Μούρα: Περιέχουν τα περίφημα μικροθρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι βασικά για την υποστήριξη της διαδικασίας αποτοξίνωσης του οργανισμού. Επίσης, μας βοηθήσουν να διατηρούμε σε υψηλά επίπεδα την ενέργεια μας. Ένα ακόμα πλεονέκτημα που έχουν τα μούρα, είναι ότι συμβάλουν στην καταπολέμηση των βλαβών που προκαλούνται από τον ήλιο.

Λεμόνι: Είναι σημαντικό για την αντιμετώπιση του φουσκώματος, να προσθέσετε περισσότερο λεμόνι στην πρωινή σας ρουτίνα. Η ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του και πιο συγκεκριμένα, το λεμόνι μπορεί να προάγει ομαλότερες κινήσεις του εντέρου, να μειώσει τη δυσκοιλιότητα και να ελαχιστοποιήσει την κατακράτηση υγρών.

 

Διαβάστε επίσης:

Λεμόνι: Το ισχυρό φάρμακο της φύσης

Τι μπορεί να συμβεί στον οργανισμό αν ξεκινήσετε να πίνετε νερό με λεμόνι

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν αρχίσετε να τρώτε αβοκάντο

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση