ΔΙΑΤΡΟΦΗ

9 τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο

Το ψυγείο από πολλούς θεωρείται το κατάλληλο μέσο για να παραμείνουν φρέσκα τα τρόφιμα. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν κάποια, που δεν πρέπει πρέπει να τοποθετούνται μέσα σε αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθούν ή να χαλάσει η σύστασή τους.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:

Λάδι

Αν σκοπεύετε να συντηρήσετε τα λάδια στο ψυγείο, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει τι ενδεχόμενο να μετατραπούν σε βούτυρο. Μόλις βγουν στη θερμοκρασία δωματίου, θα χρειαστεί αρκτετός χρόνος για να επανέλθουν στην υγρή μορφή τους. Μία λύση για να μην περιμένετε πολύ ώρα είναι να βάλετε το μπολ στον φούρνο μικροκυμμάτων.

Καφές

Αν βάλετε τον καφέ στο ψυγείο, είτε αυτός είναι αλεσμένος, είτε σε κόκκους, υπάρχει κίνδυνος, να απορροφήσει όλες τις μυρωδιές. Το πρόβλημα είναι ότι ουσιαστικά λόγω σύνθεσης, λειτουργεί σαν ένα σφουγγάρι και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσει τη χαρακτηριστική του μυρωδιά. Ένα άλλο θέμα που προκύπτει, είναι ότι με την άμεση αλλαγή της θερμοκρασίας, η υγρασία αρχίζει να βγαίνει από τον καφέ.

Πατάτες

Το κρύο αρχίζει γενικά να διασπά το άμυλο μέσα στις πατάτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χαλάσει η γεύση τους ανεξάρτητα από το είδος της πατάτας, ή τον τρόπο που θα τις μαγειρέψετε.

Μέλι

Το μέλι είναι μια φυσικά διατηρημένη τροφή. Η τοποθέτηση του στο ψυγείο, θα αυξήσει την ταχύτητα της κρυστάλλωσης του σακχάρου και θα το μετατρέψει σε μια μορφή σαν ζύμη.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι πολύ πιθανό να μουχλιάσει και να χαλάσει η σύσταση του όταν βρεθεί μέσα στο ψυγείο. Αυτό που το κάνει χειρότερο είναι ότι θα καταλάβετε ότι έχει χαλάσει μόνο αν το ξεφλουδίσετε κατά το μαγείρεμα.

Πεπόνι

Το πεπόνι είναι προτιμότερο να αποθηκεύεται στο ψυγείο μόλις κοπεί. Μέχρι τότε, καλό θα ήταν να το αφήσετε εκτός. Σύμφωνα με μία έρευνα, αν το διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου, τα αντιοξειδωτικά του επίπεδα θα διατηρηθούν άθικτα.

Φωτογραφία από τον χρήστη Kaboompics .com στο Pexels

Αβοκάντο

Πολλές φορές όταν αγοράζετε ένα αβοκάντο από το super market, είναι συμπαγές, σχεδόν σκληρό. Επομένως, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ωριμάσει σωστά και να έχει υπέροχη γεύση! Το βάζοντας το στο ψυγείο, αυτόματα θα διακόψετε και την ωρίμανση του.

Ψωμί

Τα ψωμιά δεν αποθηκεύονται καλά στο ψυγείο. Ο μόνος λόγος που πρέπει να ψύχεται το ψωμί, είναι όταν χρησιμοποιείται σε μορφή σάντουιτς, για να μην αλλοιωθεί. Η χαμηλή θερμοκρασία, το κάνει πιο σκληρό.

Φρέσκα βότανα

Εάν δεν τα τυλίξετε σφιχτά ή δεν τα βάλετε σε αεροστεγές δοχείο, το ψυγείο θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση. Τα φρέσκα βότανα είναι σαν τον καφέ και τους αρέσει να απορροφούν μυρωδιές γύρω τους. Επίσης χάνεται η γεύση τους και ξηραίνονται γρήγορα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ποια τρόφιμα πλούσια σε μελατονίνη προάγουν τον ποιοτικό ύπνο

Τα 5 τρόφιμα που βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος

Τα 7 πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση