ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 5 τρόφιμα που βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος

διατροφή
Photo by Louise Burton on Unsplash

Η καλή κυκλοφορία του αίματος, είναι πολύτιμη για την υγεία, αφού μέσω αυτής μπορεί να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός. Οι βασικότεροι παράγοντες που μπορούν να βελτιώσουν τη ροή του αίματος, είναι η άσκηση και η διατροφή.

Όπως όλοι γνωρίζουν, αυτά που τρώμε έχουν τη δύναμη, είτε να μας αφήσουν εκτεθειμένους σε διάφορες ασθένειες, είτε να θωρακίσουν το σώμα μας. Οι παρακάτω 5 τροφές, σύμφωνα με το MindBodyGreen, συνδέονται με την καλύτερη κυκλοφορία και ροή του αίματος.

Photo by Polina Tankilevitch from Pexels

Τσάι

Το πράσινο τσάι βοηθά στην προστασία της ενδοθηλιακής επένδυσης των αιμοφόρων αγγείων και έχει συσχετιστεί με χαμηλότερα ποσοστά στεφανιαίας νόσου. Το μαύρο τσάι έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει την υγεία των αιμοφόρων αγγείων.

Ωμέγα-3

Αυτά τα υγιή λιπαρά οξέα, χρησιμεύουν στην προστασία των επενδύσεων των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση της συσσώρευσης αιμοπεταλίων,  που μπορεί να οδηγήσει σε θρόμβωση του αίματος.

Σταυρανθή λαχανικά

Ανάμεσα στα πολλαπλά οφέλη τους, αυτά τα λαχανικά προστατεύουν την επένδυση των αιμοφόρων αγγείων.  Επίσης το σπανάκι απελευθερώνει νιτρικό οξείδιο, το οποίο μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει τη ροή του αίματος και χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία. Στα μεγάλα σταυρανθή λαχανικά, περιλαμβάνονται και το μπρόκολο, το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και η ρόκα.

Τεύτλα

Αυτή η κόκκινη γήινη ρίζα είναι πλούσια σε φυσικά νιτρικά άλατα. Μάλιστα σε μια μελέτη, η κατανάλωση μόλις 400ml φρέσκου χυμού τεύτλων κάθε μέρα, μείωσε σημαντικά την αρτηριακή πίεση σε υγιείς συμμετέχοντες.

Μαύρη σοκολάτα

Αυτή η υπέροχη θεραπεία όχι μόνο έχει υπέροχη γεύση, αλλά έχει επίσης πολυφαινόλες, που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Βοηθά επίσης στην απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου που οδηγεί στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Η γενετική, ο τρόπος ζωής και η διατροφή, επηρεάζουν την κυκλοφορία και την υγεία των αγγείων, αλλά εάν θέλετε να δώσετε στο αίμα σας μια επιπλέον ώθηση, δοκιμάστε να ενσωματώσετε αυτά τα τρόφιμα για πιο άμεσα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί τα ακτινίδια θεωρούνται υπερτροφές;

Γιαούρτι καρύδας: Ένα θρεπτικό και ελαφρύ επιδόρπιο

Tι μπορεί να βλάψει την υγεία του εντέρου και πώς να το αντιμετωπίσετε

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση