ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί αξίζει να προσθέσετε blueberries στη διατροφή σας

Τα φρούτα, είναι μια κατηγορία τροφίμων που συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό  στη διατήρηση της υγείας, σύμφωνα με τους γιατρούς και τους διατροφολόγους.

Μία συγκεκριμένη κατηγορία μούρων, τα bluebberies, είναι αρκετά γνωστά, όμως λίγοι γνωρίζουν τις εξαιρετικές τους ιδιότητες.

 

Αυτός ο καρπός έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και μαγγάνιο που είναι απαραίτητο για το σώμα και την υγεία μας. Περιέχει επίσης φλαβονοειδή που είναι ευεργετικά για τη γενική υγεία μας. Αλλά εάν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε γιατί πρέπει να προσθέσετε αυτό το φρούτο στη διατροφή σας, ίσως θελήσετε να κάνετε κάποια περισσότερη έρευνα σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία που παρέχει.

 

Δείτε παρακάτω τους λόγους που αξίζει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας:

 

1. Τα blueberries, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να διαλύουν την κακή χοληστερόλη και να ελέγχουν τα επίπεδα της. Αποτρέπει επίσης τις ελεύθερες ρίζες από την καταστροφή των υγιών κυττάρων, ενώ προστατεύει την υγεία της καρδιάς μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

 

2. Τα μικροσκοπικά αυτά φρούτα, είναι πλούσια σε ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μπορεί επίσης να μειώσουν άλλους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με την αρτηριακή πίεση.

 

 

3. Τα blueberries, επιβραδύνουν τη γήρανση του εγκεφάλου και βελτιώνουν τη γνωστική σας λειτουργία καθώς και τη νοημοσύνη σας. Βελτιώνουν επίσης τη μνήμη.

4. Επίσης,  περιέχουν ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να διαχειριστεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, καθώς και το μεταβολισμό της γλυκόζης και θεωρείται θαυματουργό για άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης του για όσους δεν έχουν πρόβλημα σακχάρου στο αίμα.

 

5. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C καθώς και μαγγάνιο, που είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών. Τα bluebberies, μπορούν να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τα οστά και τους μύες μας. Μπορεί επίσης να τους βοηθήσει να ανακάμψουν από τον πόνο.

 

6. Τα blueberries, περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και άλλες ενώσεις που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου. Βοηθούν επίσης τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, διεγείροντας τα πεπτικά ένζυμα, που επιταχύνουν τη διαδικασία της πέψης.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τι να κόψετε και τι να αυξήσετε στη διατροφή σας για να προλάβετε τη γήρανση του δέρματος

 

Λεμόνι: Το ισχυρό φάρμακο της φύσης

 

Μανταρίνια: Οι λόγοι που αξίζουν μια σημαντική θέση στη διατροφή μας

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση