ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο λόγος που αξίζει να τρώμε περισσότερες γλυκοπατάτες

Photo by Nastasya Day from Pexels

Οι γλυκοπατάτες έχουν γίνει αρκετά δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια στους λάτρεις της υγιεινής διατροφής και όχι άδικα. Το γευστικό αυτό λαχανικό είναι ιδιαίτερα θρεπτικό για την υγεία καθώς περιέχει υψηλή συγκέντρωση σε μαγνήσιο.

Σε συνδυασμό με τα άλλα θρεπτικά συστατικά του, αυτό το μέταλλο μπορεί να επανορθώσει ζημιές που προκαλούνται από την κατανάλωση λιγότερο υγιεινών τροφίμων.

Έχοντας αρκετό μαγνήσιο επιτρέπει στο σώμα να μεταβολίσει τους υδατάνθρακες και να σταθεροποιήσει την όρεξη.

Επίσης, οι γλυκοπατάτες περιέχουν βιταμίνη Α, ένα μέταλλο που φημίζεται για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες, καθώς αποτελεί το βασικό συστατικό σε πολλές κρέμες περιποίησης της επιδερμίδας.

Οι γλυκοπατάτες περιέχουν σχεδόν το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης, ενώ  είναι θρεπτικές και σε πιο γενικές γραμμές.

Photo by Valeria Boltneva from Pexels

Έχουν μια εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πράγμα που σημαίνει ότι  μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το πεπτικό σας σύστημα υγιές, ενώ σας κρατά πιο χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι φυτικές ίνες που έχουν οι φλούδες τους, βοηθά επίσης στη μείωση της χοληστερόλης. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να τις ψήνετε χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.

Εκτός από την ενίσχυση του πεπτικού συστήματος, το «Woman’s Health» σημειώνει ότι η υψηλή πυκνότητα των θρεπτικών ουσιών και των επιπέδων καλίου στις γλυκοπατάτες, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο συμβάλλει επίσης στην ικανότητα των φυτικών ριζών να αντισταθμίζουν το άγχος, δίνοντας σας έτσι έναν ακόμη καλύτερο λόγο να αυξήσετε τη συχνότητα με την οποία καταναλώνετε τις γλυκοπατάτες.

Επίσης σημειώνεται ότι έχουν περισσότερα γραμμάρια ζάχαρης από τις κανονικές πατάτες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα κακό. Τα συγκεκριμένα σάκχαρα είναι στην πραγματικότητα σύνθετοι υδατάνθρακες που παρέχουν βιώσιμα επίπεδα ενέργειας για ώρες, σύμφωνα με το Real Simple .

Οι γλυκοπατάτες είναι μια πηγή σύνθετων υδατανθράκων, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να γίνει η πέψη, σε σύγκριση με τους απλούς υδατάνθρακες, όπως τα λευκά ψωμιά, το άσπρο ρύζι κ.λπ.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να τις μαγειρέψετε, αφού δε διαφέρουν σε κάτι άλλο από τις συνηθισμένες πατάτες. Είτε τις τρώτε απλά ψιλοκομμένες ή τις κάνετε πουρέ, οι γλυκοπατάτες είναι μια απίστευτα υγιεινή τροφή που παρέχει μεγάλες ποσότητες θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα και κατά προέκταση και η υγεία σας.

Διαβάστε επίσης:

5 τρόποι να εντάξετε το λεμόνι στη διατροφή για πιο γρήγορη απώλεια βάρους

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν αρχίσετε να τρώτε αβοκάντο

Tι θα συμβεί στο σώμα αν πίνετε καθημερινά νερό καρύδας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση