ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα καταφέρετε να κάνετε μια διατροφή απώλειας βάρους να πετύχει

δίαιτα
Photo by Jennifer Burk on Unsplash

Ο κίνδυνος με τις διατροφές απώλειας βάρους, προέρχεται κυρίως από εμάς τους ίδιους. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές κάποιοι ξεκινούν με ιδιαίτερο ζήλο ένα πρόγραμμα για να χάσουν τα κιλά που επιθυμούν, όμως έπειτα από δύο περίπου εβδομάδες έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια.

Αυτό ως συνήθως συμβαίνει είτε επειδή δεν είδαν τα αποτελέσματα που προσδοκούσαν, είτε γιατί δεν ήταν πραγματικά έτοιμοι να πειθαρχήσουν.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας, αρκεί να είστε σίγουροι για όλα όσα ακολουθούν παρακάτω:

Επισκεφτείτε έναν διαιτολόγο
Θα σας βοηθήσει στο να ακολουθήσετε την κατάλληλη διατροφή σύμφωνα με τα κιλά, τους στόχους και την καθημερινή σας ρουτίνα. Είναι επίσης θετικό το γεγονός ότι θα λάβετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες, ενώ παράλληλα θα έχετε τη διαρκή παρακολούθηση ενός ειδικού. Ακόμα και αν δείτε ότι κάτι σας δυσκολεύει θα μπορέσετε να το συζητήσετε μαζί του ώστε να σας δώσει τη λύση που χρειάζεστε.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους
Το πρώτο βήμα για να έχει επιτυχία η δίαιτα σας είναι να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους. Το στοιχείο του εφικτού, όπως η απώλεια 5 κιλών είναι σχετικά εύκολο να πραγματοποιηθεί. Μόλις το καταφέρετε θα νιώσετε αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας για να συνεχίσετε και να χάσετε πολλά περισσότερα.

Photo by Lisa Fotios from Pexels

Προχωρήστε σιγά
Η επιτυχία της δίαιτας συνεπάγεται ριζικές αλλαγές στον τρόπο ζωής και αυτό δεν γίνεται εν μία νυκτί. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να μην ανακτήσετε το χαμένο βάρος εάν το χάσετε σιγά σιγά. Οι άνθρωποι που λιμοκτονούν κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας είναι που επιρρεπείς και έχουν υψηλότερο ποσοστό αποτυχίας. Εάν καταναλώνετε 200 θερμίδες λιγότερο την ημέρα, δεν θα νιώσετε τόση έντονη την αλλαγή και το βάρος θα χάνεται αργά αλλά σταθερά. Εξάλλου η βέλτιστη απώλεια βάρους είναι 1 με 2 κιλά την εβδομάδα.

Παρεκτραπείτε με μέτρο
Μπορεί να έρθει κάποια στιγμή που δεν θα καταφέρετε να αντισταθείτε στο αγαπημένο σας γλυκό ή junk food. Αυτό είναι κάτι λογικό γιατί μπορεί να συμβεί στον καθένα. Για να αποφύγετε όμως την ιδέα να παραιτηθείτε από τη δίαιτα αρκεστείτε σε ελάχιστες μπουκιές και γίνετε πιο συγκρατείς για τον επόμενο μήνα.

Μην είστε τελειομανείς
Ο μόνος λόγος που δεν πρέπει να τα κάνετε όλα πάντα τέλεια είναι ότι το μικρό λάθος ή παραστράτημα θα σας προκαλέσει εντονότερη απογοήτευση φέρνοντας σας κοντά στον κίνδυνο να εγκαταλείψετε την προσπάθεια σας. Δεν πειράζει ούτε αν υποκύψετε μία φορά σε έναν πειρασμό, ή αν κάνετε μία λάθος επιλογή στο πρόγραμμα σας. Αυτό που έχει σημασία είναι να είστε συνεπείς αλλά χωρίς υπερβολές.

Κάντε υπομονή
Για να χάσετε σωστά τα κιλά ώστε να μην τα ανακτήσετε μόλις διακόψετε τη διατροφή και μπείτε στη φάση της συντήρησης, πρέπει να κάνετε υπομονή. Τα πρώτα κιλά χάνονται πιο εύκολα σε σχέση με τα τελευταία. Επομένως μπορεί να μείνετε στάσιμοι για αρκετές εβδομάδες μέχρι να αρχίσει να μειώνεται ξανά το βάρος σας. Το σημείο αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και πρέπει να είστε υπομονετικοί τηρώντας αυστηρά το πρόγραμμά σας.

Ανταμείψτε τον εαυτό σας
Μόλις αντιληφθείτε ότι χάσατε τα πρώτα κιλά, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι από ένα καινούριο τζιν παντελόνι, μέχρι ένα χαλαρωτικό μασάζ ή μία ανανέωση στο hair look σας. Σε καμία περίπτωση μην επιλέξετε για επιβράβευση παχυντικά γλυκά ή junk food γιατί θα καθυστερήσετε το χρόνο απώλειας κιλών.

Διαβάστε επίσης:

Τι να κόψετε και τι να αυξήσετε στη διατροφή σας για να προλάβετε τη γήρανση του δέρματος

Με ποιον τρόπο ωφελεί την καρδιά το σκόρδο

Μανταρίνια: Οι λόγοι που αξίζουν μια σημαντική θέση στη διατροφή μας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση