ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 5 μικρά γεύματα που σας δίνουν περισσότερη ενέργεια στη μέρα

γεύματα
Photo by Mariana Medvedeva on Unsplash

Το πρωινό είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας, το οποίο δίνει μεγάλες δόσεις ενέργειας. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της, μπορεί να νιώσετε ατονία και κούραση.

Η ιδανική λύση για να ανακάμπτετε και να αποκτάτε ξανά τις δυνάμεις σας, είναι να εστιάσετε στα ενδιάμεσα γεύματα, επιλέγοντας τα κατάλληλα τρόφιμα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Οι ειδικοί προτείνουν την επιλογή υγιεινών ολόκληρων τροφίμων ως σνακ, για να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής.

Ξηροί καρποί: Οι απλοί ξηροί καρποί έχουν ποικίλα οφέλη για την υγεία. Είναι γνωστό ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες μας βοηθά να αισθανόμαστε χορτάτοι και να διατηρούμε για πολύ καιρό σταθερά τα επίπεδα της ενέργειας μας.

Λαχανίδα: Η λαχανίδα ή αλλιώς το Kale, είναι γεμάτο με φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά Επίσης περιέχει άφθονες βιταμίνες, επομενως είναι ιδανικό για να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας ως σνακ. Επίσης, χάρη στα θρεπτικά του συστατικά, βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και της κόπωσης.

Γιαούρτι και μούρα: Η προσθήκη βατόμουρων ή σμέουρων σε μια μερίδα γιαουρτιού συνθέτει ένα πραγματικά θρεπτικό σνακ. Εκτός από το ότι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και χαμηλές θερμίδες, το γιαούρτι είναι επίσης καλό για την υγεία, επειδή παρέχει «καλά» βακτήρια για το πεπτικό σύστημα. Τα μούρα, με τη σειρά τους, είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά.

Χούμους με καρότο ή σέλινο: Σε συνδυασμό με λαχανικά, το χούμους είναι ένας θρεπτικός τρόπος για να λαμβάνετε τις συνιστώμενες καθημερινές ποσότητες σε όσπρια.

Παρασκευάζεται από ρεβύθια, είναι εξαιρετικά θρεπτικό και συσκευάζεται με φυτικές πρωτεΐνες. Η κατανάλωση επαρκούς πρωτεΐνης σάς βοηθά να διατηρείτε ισορροπημένα επίπεδα ενέργειας. Για να λάβετε ακόμη θρεπτικά συστατικά, δοκιμάστε να συνδυάζετε το χούμους με ωμά καρότα ή σέλινο.

Βραστά αυγά: Πλούσια σε πρωτεΐνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, τα αυγά παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως ψευδάργυρο, ρετινόλη, βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε, στα οποία πολλοί άνθρωποι που καταναλώνουν τη δυτική διατροφή, έχουν ανεπάρκεια σε αυτά.

Διαβάστε επίσης:

Πώς η Μεσογειακή διατροφή γίνεται “όπλο” υπέρ της υγείας των ηλικιωμένων

Ποια τρόφιμα πλούσια σε μελατονίνη προάγουν τον ποιοτικό ύπνο

Τα 7 πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση