ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το κορυφαίο τρόφιμο που μπορεί να ανακουφίσει το ερεθισμένο στομάχι

Όσοι έχουν ευαίσθητο στομάχι, πολύ συχνά ταλαιπωρούνται από φούσκωμα και πόνους, συμπτώματα που μπορεί να διαρκέσουν για λίγες ώρες μέχρι και μέρες. Η δυσάρεστη αυτή κατάσταση, έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζει τις καθημερινές δραστηριότητες, μέχρι και την ψυχολογία.

Η καλύτερη λύση, σε περίπτωση που βρίσκεστε σε αυτή τη δεινή θέση, είναι να επισκεφτείτε τον γιατρό σας προκειμένου να έχετε μια σωστή διάγνωση.

Επιπλέον, μπορείτε να βοηθήσετε περισσότερο τον οργανισμό σας να αντιμετωπίσει αυτό το δυσάρεστο αίσθημα, με έναν εύκολο και απόλυτα φυσικό τρόπο.

Οι ειδικοί φαίνεται να συμφωνούν ότι δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη θεραπεία για ένα στομαχικό πρόβλημα. Αυτό έχει νόημα, καθώς υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες που προκαλούν πόνο στο στομάχι. Ωστόσο, για τους περισσότερους από εμάς, επειδή ο πόνος ή η ταλαιπωρία είναι ευτυχώς παρωδική, πιθανότατα να οφείλεται στην κακή διατροφή.

Αρκετοί ίσως θα έχετε ήδη δοκιμάσει διάφορες θεραπείες χωρίς ιατρική συνταγή, για αυτές τις περιπτώσεις πόνου στην κοιλιά. Ωστόσο, για όσους  προτιμούν τις φυσικές θεραπείες, η λύση βρίσκεται στα ντουλάπια της κουζίνας.

Οι ειδικοί λένε ότι ενάμισι φλιτζάνι λευκό ρύζι, μπορεί να προκαλέσει ανακούφιση από τον ερεθισμό.

Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Αυτό συμβαίνει επειδή το ρύζι μπορεί να διευκολύνει την πέψη

Όπως επισημαίνει το περιοδικό Health , το ρύζι είναι ένα από τα τρόφιμα που χρησιμοποιούνται ανέκαθεν για την ανακούφιση από τους πόνους, μαζί με τις μπανάνες, τα μήλα και το ψωμί.

Όταν καταναλώνεται σκέτο, τότε μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικό ενάντια στους πόνους, καθώς βοηθά στην πέψη και αυτό γιατί το σώμα μπορεί πιο εύκολα να διασπάσει τους υδατάνθρακες.

Το WebMD τονίζει ότι το απλό λευκό ρύζι είναι ιδανικό γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Ενώ άλλοι τύποι δημητριακών όπως άγριο, καφέ και μαύρο, προσφέρουν περισσότερα θρεπτικά οφέλη, ο στόχος εδώ είναι να αφομοιώσετε εύκολα τα τρόφιμα. Για να το πετύχετε αυτό, το λευκό ρύζι είναι η ιδανική επιλογή.

Ο λόγος για τον οποίο το ρύζι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από πόνους στο στομάχι και να μετριάσει τα συμπτώματα όπως έμετος ή διάρροια, είναι επειδή βοηθά στην απορρόφηση των υγρών. Τα ήπια τρόφιμα, που περιέχουν απλά σάκχαρα και άμυλα με χαμηλή οξύτητα, είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν περισσότερη δυσφορία.

Επίσης για ένα αναστατωμένο στομάχι, μπορείτε να καταναλώσετε και τσάι. Είναι σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι και ένα ζεστό αφέψημα θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Διαβάστε επίσης:

Ο λόγος που το ακριβότερο τσάι στον κόσμο κοστίζει 10.000 δολάρια

Τι πρέπει να ξέρετε για το τσάι matcha

5 τρόποι να εντάξετε το λεμόνι στη διατροφή για πιο γρήγορη απώλεια βάρους

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση