ΔΙΑΤΡΟΦΗ

To θρεπτικό συστατικό που δρα ενάντια στα συμπτώματα του κορονοϊού

Ο κορονοϊός όπως είναι γνωστό, μπορεί να εισβάλει στον οργανισμό, όταν αυτό έχει πιο αδύναμη ανοσία.

Οι ειδικοί πιστεύουν, ότι το μικροβιώμα (τα καλά μικρόβια και βακτήρια) του εντέρου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε διάφορες λειτουργίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του ανοσοποιητικού συστήματος.

Photo by Jonathan Borba from Pexels

 

Επομένως η διατροφή, είναι το “κλειδί” για τη διατήρηση του.

Σύμφωνα με το wish, o μικροβιολόγος Χινάμ Στάνλεϊ Κιμ, από το εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Κορέας για ανθρώπινες-μικροβιακές αλληλεπιδράσεις, λέει ότι «φαίνεται να υπάρχει μια σαφής σχέση μεταξύ του αλλαγμένου μικροβιώματος του εντέρου και της νόσου του κορονοϊού».

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε αφού εξέτασε αρκετές μελέτες που έδειξαν μειωμένα επίπεδα «καλών βακτηρίων » σε δείγματα του εντέρου που συλλέχθηκαν από μολυσμένους ασθενείς.

Ο Κιμ είχε την ιδέα να εξετάσει αυτήν τη σύνδεση αφού παρατήρησε πως περιοχές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δυτική Ευρώπη που έχουν πληγεί από την πανδημία, είχαν έλλειψη ενός σημαντικού θρεπτικού συστατικού στα μέσα γεύματά τους: τις φυτικές ίνες.

«Μια δίαιτα με ανεπάρκεια φυτικών ινών είναι μια από τις κύριες αιτίες που επηρεάζουν το μικροβίωμα του εντέρου. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε χρόνιες ασθένειες».

Με βάση αυτή την παρατήρηση, προτείνει την προσθήκη περισσότερων τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες στη διατροφή μας. Όχι μόνο θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε σκληρά συμπτώματα όπως διάρροια, ναυτία και έμετο, σε περίπτωση που μολυνθούμε με κορονοϊό, αλλά και να αντιμετωπίσουμε άλλες πιο χρόνιες καταστάσεις που μπορούν να εξελιχθούν το ίδιο απειλητικές για τη ζωή με τον κορονοϊό.

Αυτό σημαίνει ότι η καθημερινή πρόσληψη πρόσληψη τροφών πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως το αβοκάντο, το πληγούρι, τα πορτοκάλια και τα πράσινα λαχανικά, βοηθούν στην ισορροπία του εντέρου σε κάθε περίπτωση. Ακόμα και αν δεν υπήρχε η πανδημία θα ήταν πολύ χρήσιμες για τη γενική μας υγεία.

Επιπλέον ένα extra bonus που δίνουμε στον εαυτό μας τρώγοντας περισσότερες φυτικές ίνες, είναι ότι βοηθάμε το σώμα μας να χάσει πιο εύκολα και γρήγορα βάρος.

Διαβάστε επίσης:

Τα 7 καλύτερα σνακ για πριν τον ύπνο

Τα μινι σνακ που δεν θα σας αφήσουν να παχύνετε στις γιορτές

Ο λόγος που αξίζει να τρώμε περισσότερες γλυκοπατάτες

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση