ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

24χρονος φοιτητής οδηγήθηκε από την χρεωκοπία στην κορυφή- Oι 5 αλάνθαστες business στρατηγικές του

24χρονος
πηγή: instagram @grantmitt

Ο Γκραντ Μίτελενερ, στα 24 του χρόνια κατάφερε να συγκεντρώσει 148.000 δολάρια και να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση.

Η επιτυχία όμως δεν του χαρίστηκε απλόχερα. Μόλις δύο χρόνια πριν σπούδαζε στο Μπρούκλιν, όμως οι οικονομικές δυσκολίες, τον ανάγκασαν να επιστρέψει πίσω στο Χιούστον όπου βρισκόταν το πατρικό του. Προσπάθησε να βρει ένα πιο οικονομικό πανεπιστήμιο για να συνεχίσει τις σπουδές του από εκεί που τις άφησε, όμως δεν του αναγνώρισαν τα 2 έτη σποδών που είχε ήδη φοιτήσει.

Τότε ένιωσε ότι έπρεπε να κάνει κάτι για να αλλάξει την κατάσταση του. Όλο αυτό το διάστημα, διάβαζε βιβλία αυτοβοήθειας, για οικονομική ανάπτυξη, αυτοβελτίωση και επιχειρήσεις. Τα εφάρμοσε στην πράξη και κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα σε 2 χρόνια 148.000 δολάρια ,δουλεύοντας, κάνοντας αποταμίευση και επενδύοντας. Τότε άφησε τη δουλειά του και ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση τη MittGroup , μια εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πέρυσι, η εταιρεία του ανακηρύχθηκε ένα από τα καλύτερα μέρη για εργασία το 2020 από το Houston Business Journal . Έχει επίσης ένα podcast, όπου βοηθά τους άλλους να αυξήσουν το εισόδημά τους και να δώσουν μια καλύτερη οπτική στη σταδιοδρομία τους.

Ακολουθούν οι 5 βασικές στρατηγικές που εφάρμοσε σύμφωνα με το insider:

1. Βρήκε μια δουλειά που ταίριαζε στις ανάγκες του

Τα πρώτα πράγματα πρώτα, ο Mitterlehner χρειάστηκε ένα εισόδημα. Εργάστηκε ως οδηγός Uber έως ότου μπόρεσε να προσληφθεί σε δουλειές με βάση τις προμήθειες, πουλώντας ηλιακούς συλλέκτες. Είχε στόχο να επιτύχει έναν εξαψήφιο μισθό και ένιωθε ότι μια δουλειά με πωλήσεις, θα του έδινε την ευελιξία να αυξήσει το εισόδημά του.

Οι προσπάθειές του  ανταμείφθηκαν από την εταιρεία και το έδωσε προαγωγή. Ανέλαβε μια διοικητική θέση λίγο περισσότερο από τέσσερις μήνες αφότου ξεκίνησε, δίνοντάς του έναν σταθερό μισθό πέραν της προμήθειάς του απο τις πωλήσεις.

Έτσι άρχισε να βελτιώνει τα οικονομικά του, να συλλέγει γνώσεις για τη βιομηχανία και να μαθαίνει πώς γίνεται η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.

2. Δεν αύξησε τις δαπάνες του καθώς αυξανόταν το εισόδημά του

Παρά το γεγονός ότι είχε μεγαλύτερο εισόδημα, εκείνος επέλεξε να μην αυξήσει τις δαπάνες του. Με τον τρόπο αυτό, κατάφερε να εξοικονομεί μεταξύ 20% και 40% του εισοδήματός του κάθε μήνα.

3. Διαχώρισε τα χρήματά του σε διαφορετικές κατηγορίες

Ο μισθός του ερχόταν κάθε δύο εβδομάδες. Μόλις τα χρήματα έφταναν στον λογαριασμό του, τα χώριζε σε διαφορετικές κατηγορίες.

Πρώτον, κατάλαβε τι μπορεί να οφείλει σε φόρους και άφησε αυτό το εκτιμώμενο ποσό. Δεύτερον, άφησε το ποσό που θα χρειαζόταν για τρέχοντα έξοδα. Στη συνέχεια, μετέφερε το υπόλοιπο στον λογαριασμό ταμιευτηρίου του. Ο πρώτος του στόχος αποταμίευσης ήταν να δημιουργήσει ένα “μαξιλάρι” 10.000 δολαρίων, για ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης . Μόλις πέτυχε αυτόν τον στόχο, άρχισε να κατανέμει το 50% των χρημάτων που εξοικονόμησε σε έναν επενδυτικό λογαριασμό.

4. Άνοιξε έναν χρηματιστηριακό λογαριασμό και άρχισε να επενδύει

Κάθε μέρα, μελετούσε τις αγορές και διάβαζε νέα σχετικά με την οικονομία για να του δώσει τα καλύτερα εργαλεία για να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

5. Εξοικονόμησε αρκετά για να καλύψει τα έξοδά του για τρεις έως τέσσερις μήνες

Ήξερε ότι η μετάβαση θα σήμαινε ότι θα έμενε χωρίς εισόδημα για τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις μήνες, οπότε εξέτασε τα οικονομικά του και κατάλαβε τι θα χρειαζόταν να επιβιώσει, έως ότου ξεκινήσει να έχει έσοδα.

Μόλις ένιωσε άνετα, με τα χρήματα που συγκέντρωσε στον λογαριασμό ταμιευτηρίου του, τότε έκανε την έναρξη της εταιρείας του. Αυτό συνέβη στις αρχές του 2020. Σήμερα, εργάζεται για τον επόμενο οικονομικό του στόχο: να πετύχει μια προσωπική καθαρή αξία άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

 

Διαβάστε επίσης:

5 μύθοι που σχετίζονται με την ψυχική υγεία

Γιατί η θετικότητα δεν οδηγεί πάντα μια επιχείρηση στην επιτυχία

Ψυχική υγεία vs ψυχική δύναμη: Ποια είναι η διαφορά τους;

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση