ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 συμβουλές για την αποφυγή διαπροσωπικών συγκρούσεων στο lockdown

Οι συγκρούσεις είναι φυσιολογικές σε οποιαδήποτε υγιή σχέση, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου όπου όλοι έχουν τεταμένα νεύρα. Ωστόσο δεν είναι πάντα τόσο απλό να αποκλιμακωθούν και να αποφύγουμε το θυμό και την απογοήτευση που μπορει να νιώθουμε για το άτομο με το οποίο διαπληκτιστήκαμε.

Ακολουθούν 6 συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δυσάρεστη κατάληξη σε μια διαφωνία, σύμφωνα με όσα προτείνει το mindbodygreen.

Δώστε ο ένας στον άλλο χώρο

Εάν σταθείτε σε ένα έντονο επιχείρημα, μερικές φορές το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να δώσετε στον εαυτό σας ένα διάλειμμα 10 λεπτών για να ηρεμήσει και να συγκεντρωθεί.

Όταν επιστρέψετε στην κουβέντα, σκεφτείτε καλύτερα αυτό που είπε ο συνομιλητής σας και προσπαθήστε να κατανοήσετε καλύτερα όλα όσα θέλει να σας πει. Ζητήστε και από εκείνον να κάνει το ίδιο.

Photo by Riccardo Bresciani from Pexels

Ελέγξτε τη διάθεση

Έχετε κάτι σημαντικό που θέλετε να συζητήσετε με το συνομιλητή σας, είτε είναι ο σύντροφό σας είτε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο; Πριν ξεκινήσετε, ελέγξτε σε τι διάθεση βρίσκεται και ρωτήστε του εάν βρίσκεται στον κατάλληλο νοητικό χώρο για να κατανοήσει όσα του λέτε.

Εάν ένα άτομο αισθάνεται εκνευρισμό ή κούραση, θα ήταν καλύτερο να πραγματοποιήσετε τη συζήτηση μια άλλη φορά όταν θα είστε πιο ψύχραιμοι και αντικειμενικοί.

Μοιραστείτε την προοπτική σας, αλλά αναγνωρίστε ότι είναι μια διαφορετική ερμηνεία των γεγονότων

Πείτε αυτό που αισθάνεστε και σκέφτεστε, αλλά αναγνωρίστε ότι η προοπτική σας μπορεί να είναι μια διαφορετική ερμηνεία των γεγονότων από αυτό που βίωσε ο συνομιλητής σας.

Μην υποθέτετε ποτέ ποια είναι τα συναισθήματα ή η δική του προοπτική. Αντιθέτως ζητήστε διευκρινίσεις για να βρείτε κοινό έδαφος.

Πρακτική προβληματισμού

Συχνά μπαίνουμε στο επόμενο σκεπτικό μας χωρίς να σταματήσουμε να επεξεργαστούμε αυτό που μόλις ακούσαμε. Προσπαθήστε να σκεφτείτε πραγματικά τι είπε ο συνομιλητής σας και ζητήστε του να κάνει το ίδιο όταν εκφράζετε τα συναισθήματά σας. Είναι εντάξει να ζητήσετε ένα διάλειμμα για να επεξεργαστείτε και οι δύο αυτά που μόλις είπατε μεταξύ σας.

Κατανοήστε την προτεραιότητά σας

Εάν προχωρήσετε σε μια συζήτηση με στόχο να επικρατήσετε σε αυτή, δεν θα είναι ποτέ επιτυχής. Δείτε τη σύγκρουση ως ευκαιρία να αποκτήσετε μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και να κάνετε πραγματικά μια προσπάθεια κατανόησης της άποψης του.

Μην το “κρύβετε” κάτω από το χαλί

Ένα διάλειμμα για παύση και προβληματισμό είναι υγιές, αλλά η διαρκής ώθηση των προβλημάτων κάτω από το χαλί δημιουργεί μόνο κίνδυνο ρήξης στις μεταξύ σας σχέσεις. Μείνετε στη στιγμή και αποφύγετε τη μνησικακία μιλώντας ειλικρινά.

Είναι δύσκολο να διατηρηθεί ένα επίπεδο στις έντονες συνομιλίες, αλλά έχοντας υπόψη αυτές τις στρατηγικές θα έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτύχετε μια πιο ειρηνική επίλυση.

Διαβάστε επίσης:

Σε ποια ηλικία αντιλαμβάνονται οι γυναίκες την αξία της ευτυχίας;

Ποια είναι η πιο αποτελεσματική συνήθεια καταπολέμησης του στρες;

11 τρόποι για να επικοινωνήσετε με κάποιον που διαφωνείτε χωρίς να μαλώσετε μαζί του

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση