ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ποια είναι η πιο αποτελεσματική συνήθεια καταπολέμησης του στρες;

ψυχική υγεία
Photo by Rachel Claire from Pexels

Οι διάφορες δραστηριότητες και τα χόμπι, έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να ανακουφίσουν από το καθημερινό στρες. Σίγουρα ο καθένας έχει αναπτύξει τον δικό του τρόπο για να το αντιμετωπίσει, όμως υπάρχει ένας τρόπος που έχει αποδειχθεί 100% αποτελεσματικός.

Το γεγονός ότι η άσκηση καταπολεμά το στρες δεν είναι καινούριο, όμως έχει σημασία να τονίσουμε τα οφέλη της στην ψυχική υγεία, όσο τετριμμένα και αν θεωρούνται.

Γιατί βοηθά η άσκηση

Υπάρχουν δύο λόγοι να ασκείστε όταν οι σκέψεις σας στρέφονται εκτός ελέγχου. Ο ένας, είναι για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη που μπορεί να αποφέρει στην υγεία σας. Επίσης, η άσκηση τείνει να καταναλώνει νευρική ενέργεια, να ηρεμεί τον εγκέφαλό μας και να προάγει τον καλύτερο ύπνο.

Η Ένωση Άγχους και Κατάθλιψης της Αμερικής, σημειώνει ότι τα άτομα που ασκούνται είναι λιγότερο πιθανό να έχουν άγχος και κατάθλιψη, πιθανώς επειδή η άσκηση μας βοηθά να διαχειριστούμε και να καταπολεμήσουμε πιο αποτελεσματικά το άγχος.

Φωτογραφία από τον χρήστη Wendy Wei στο Pexels

Η άσκηση δεν είναι μια θεραπεία για κάποιους. Μερικοί μάλιστα, υποστηρίζουν ότι δεν τους προσφέρει μεγάλο όφελος στην ψυχική υγεία. Όμως η σωματική δραστηριότητα, είναι ένας τρόπος φροντίδας της φυσικής σας κατάστασης και αυτό συμβάλλει στη συνολική σας ευημερία – ακόμα κι αν είστε ένας από τους ανθρώπους που δεν βλέπουν άμεσο αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία.

Το περπάτημα και το τζόκινγκ είναι δύο πολύ καλές λύσεις. Όσο περισσότερο ασχολείστε τόσο μεγαλύτερες αποστάσεις θα καλύπτετε αλλά και θα έχετε μεγαλύτερη αντοχή.

Εάν τρέχετε ή περπατάτε ή ακολουθείτε προπονήσεις χορού από το YouTube ως μέρος της ψυχικής σας φροντίδας, μπορείτε να κάνετε περισσότερα από αυτά. Δοκιμάστε συνδυαστικά να κάνετε και λίγη γιόγκα για έξτρα ψυχική ενίσχυση.

Αυτό που κάνετε με τα πόδια ή το τρέξιμο ή άλλη μορφή άσκησης εξαρτάται από εσάς. Ακόμα και μια βόλτα στη γειτονιά, είναι αρκετή εάν δεν έχετε πολύ χρόνο για να πάτε κάπου συγκεκριμένα να γυμναστείτε. Πάρτε μαζί σας και μια συσκευή να ακούτε παράλληλα μουσική. Έτσι θα μπορέσετε να καθαρίσετε τις σκέψεις σας και να επιτρέψετε το σώμα σας να αποβάλλει το πολύ στρες.

Επομένως, εάν αισθάνεστε αγχωμένοι ή ανήσυχοι ή δεν ξέρετε τι να κάνετε, σηκωθείτε και να κάνετε οποιαδήποτε μορφή άσκησης έχει τη μεγαλύτερη σημασία για εσάς. Το καλύτερο μέρος της ημέρας, είναι αυτή η ανταμοιβή που θα δώσετε στον εαυτό σας.

Διαβάστε επίσης:

5 μύθοι που σχετίζονται με την ψυχική υγεία

Πώς θα καταλάβετε ότι ήρθε η στιγμή να κάνετε ένα διάλειμμα και να αφιερώσετε μια μέρα στην ψυχική σας υγεία

Ψυχική υγεία vs ψυχική δύναμη: Ποια είναι η διαφορά τους;

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση