ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 τρόποι να ακολουθήσετε την καριέρα που πάντα ονειρευόσασταν

Photo by Andrew Neel on Unsplash

To κυνήγι της εργασίας είναι πάντα δύσκολο, ακόμα και σε περίπτωση που έχετε ένα καλό βιογραφικό. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που κάποιοι ακολουθούν μία καριέρα ξεκάθαρα για βιοποριστικούς λόγους. Φοβούνται να χάσουν έναν ικανοποιητικό μισθό, ανησυχούν ότι δεν θα καταφέρουν να βρουν αλλού δουλειά, ή μπορεί και να διστάζουν γενικότερα να διεκδικήσουν τα θέλω τους.

Όλα τα παραπάνω είναι απόλυτα δικαιολογημένα. Όμως κανένας δεν μπορεί να σας εμποδίσει, να συνεχίσετε να προσπαθείτε, ώσπου να πετύχετε την καριέρα που πάντα επιθυμούσατε. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε, με το να οργανώνεστε σταδιακά παράλληλα με την εργασία που ήδη έχετε.

Επιπλέον μην ξεχνάτε, ότι ποτέ δεν είναι αργά για ένα νέο ξεκίνημα και ότι όσο περισσότερο βάζετε στόχους, τόσο πιθανότερο είναι να προσπαθείτε παραπάνω για να τους πετύχετε.

Δείτε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν:

Photo by LinkedIn Sales Navigator on Unsplash

Κάντε την έρευνα σας

Οι υποψήφιοι που φαίνονται πιο ελκυστικοί στο βιογραφικό και τα πηγαίνουν καλά σε μια συνέντευξη, είναι πάντα προετοιμασμένοι.

Επομένως μελετήστε καλά για την εργασία που θέλετε και το εύρος των ευθυνών που έχει.

Ενημερωθείτε για τις τρέχουσες ειδήσεις και τις τάσεις στον κλάδο.

Μελετήστε την εταιρεία στην οποία υποβάλλετε αίτηση. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην περιγραφή που έχει, στην πολιτική της και στα δελτία τύπου, ώστε να γνωρίζετε τι είναι σημαντικό για την εταιρεία.

Δημιουργήστε μια δυνατή συνοδευτική επιστολή

Αυτή είναι η πρώτη σας εντύπωση. Κάνε τη να μετρήσει. Μάθετε πώς να γράφετε μια συνοδευτική επιστολή που σας κάνει να ξεχωρίζετε από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές σας και επισημαίνει τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας. Αποφύγετε τα μεγάλα γράμματα και εστιάστε στην οργάνωση των σκέψεων σας σε μια σύντομη, αλλά η εντυπωσιακή δήλωση.

Μην λαμβάνετε υπόψη τα κακόβουλα σχόλια και μείνετε πιστοί στους στόχους σας

Σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής σας πορείας θα συναντήσετε πολλά άτομα που θα σας αποθαρρύνουν και θα προσπαθήσουν να σας αποδυναμώσουν να πετύχετε τους στόχους σας. Ακόμα και όταν τα αρνητικά τους σχόλια γίνονται καλοπροαίρετα για να μην απογοητευτείτε από μία αποτυχία, μην τα λογαριάζετε. Εσείς είστε αυτοί που αποφασίζετε για τον εαυτό σας και γνωρίζετε καλύτερα από τον καθέναν τι θέλετε να πετύχετε.

Βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσης

Καμία καριέρα δεν «χτίζεται» εκ του ασφαλούς. Οι ευκαιρίες δεν δίνονται καθημερινά. Επομένως έχετε κατά νου ότι ίσως να χρειαστεί να βγείτε από την ζώνη άνεσης που έχετε δημιουργήσει τόσο προστατευτικά γύρω από τον εαυτό σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προκύψει μία φοβερή ευκαιρία που για να την κερδίσετε θα πρέπει να μετακομίσετε σε άλλη πόλη ή θα πρέπει να αναμετρηθείτε με άλλους. Μερικές φορές το να είναι κάποιος υπερπροστατευτικός με τον εαυτό του καταλήγει να ζει ανιαρά και να έχει μία καριέρα που δεν τον ευχαριστεί πραγματικά, μόνο και μόνο για να μην νιώσει την αποτυχία και την απογοήτευση.

Δουλέψτε πολύ πάνω στους στόχους σας

Οι στόχοι για να πετύχουν πρέπει εξαρχής να είναι ρεαλιστικοί. Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να ονειρεύεται να γίνει γιατρός χωρίς να κάνει τις σχετικές σπουδές. Όταν υπάρχει ρεαλιστική βάση τότε είναι πιο εύκολο να σχεδιάσετε ένα πλάνο και να το ακολουθήσετε βήμα προς βήμα. Οι πιθανότητες να πετύχετε είναι ακόμη μεγαλύτερες όταν συνδυάζετε τα hard skills με τα soft skills. Χρειάζεται να είστε καλά προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθετε στις προκλήσεις της δουλειάς που πάντα ονειρευόσασταν.

Ισχυρό κλείσιμο συνέντευξης

Τερματίστε τη συνέντευξή σας τόσο δυνατά όσο την ξεκινήσατε. Όταν αισθάνεστε ότι τα πράγματα τελειώνουν, μη διστάσετε να ρωτήσετε τον ερευνητή εάν αισθάνεται ότι είστε κατάλληλοι και πώς θα μοιάζουν τα επόμενα βήματα. Αφήστε τους με μια σταθερή χειραψία και πείτε τους ότι εκτιμήσατε τον χρόνο τους.

Η εκμάθηση πώς να αποκτήσετε τη δουλειά που θέλετε συχνά μοιάζει με εργασία πλήρους απασχόλησης, αλλά τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι άνδρες πιστεύουν ότι η καριέρα της γυναίκας εκτοξεύθηκε στην καραντίνα – Έρευνα αποδεικνύει το αντίθετο

Η εργασία στα 40 δίνει ευκαιρίες για περαιτέρω εξέλιξη της καριέρας

H ερώτηση που μπορεί να αλλάξει για πάντα την καριέρα σας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση