ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

H ερώτηση που μπορεί να αλλάξει για πάντα την καριέρα σας

Photo by Humphrey Muleba on Unsplash

Αυτό που οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να βρούμε, είναι το μυστικό της επιτυχίας. Σίγουρα υπάρχει, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των αυτοδημιούργητων και μη επιχειρηματιών, που έφτασαν στην κορυφή, είτε από το μηδέν, είτε επεκτείνοντας επιτυχώς τις δραστηριότητες τους.

Κάποιοι από αυτούς, ίσως να έλεγαν ότι το μυστικό βρίσκεται στον χρόνο. Δηλαδή ό,τι έχετε κατά νου να πράξετε, να το κάνετε άμεσα προτού δείτε την ιδέα σας να πραγματοποιείται από κάποιον άλλον.

Άλλοι μπορεί να πουν, ότι ο αγώνας είναι διαρκής, χωρίς διαλείμματα, ενώ μερικοί πιστεύουν ότι το μυστικό είναι να μην χάνετε τον χρόνο σας στον ύπνο.

Και ίσως αυτό ισχύει για εκείνους. Αλλά αν υπάρχει κάτι, που είναι καλό να γνωρίζουμε όλοι, είναι ότι για να ηγηθεί οποιοσδήποτε από εμάς μία εταιρεία, δεν μπορεί να το κάνει μόνος του.

Οι σχέσεις, από το πώς τις δημιουργείτε μέχρι και το πώς τις διατηρείτε, είναι πιθανότατα ο μεγαλύτερος παράγοντας, που καθορίζει την επιτυχία.

Photo by Thought Catalog on Unsplash

Οι ειδικοί συμβουλεύουν για το πώς μπορείτε να κάνετε αυτή την αρχή.

Η απάντηση είναι απλή και αποτελείται από μία και μόνο ερώτηση: «Πώς μπορώ να βοηθήσω»;

Είτε επιδιώκετε δικτύωση με άλλους επιχειρηματίες και συνάντηση με τον συνέταιρο σας, είτε επιθυμείτε να επικοινωνείτε με υπαλλήλους, δοκιμάστε να αποκτήσετε τη συνήθεια να τερματίσετε τις συνομιλίες σας με αυτή την ερώτηση.

Προφανώς, δεν θέλετε να κάνετε αυτήν την ερώτηση εάν δεν είστε διατεθειμένοι να ακολουθήσετε. Παρόλα αυτά καλό είναι να γνωρίζετε τα πιθανά αποτελέσματα αυτής της τακτικής:

Σας επιτρέπει να βοηθήσετε ουσιαστικά τους άλλους

Η βοήθεια είναι σημαντική όταν προσφέρει ουσιαστικό όφελος. Ανεπιθύμητες συμβουλές, άσχετες πληροφορίες, ή δώρα που δεν θα χρησιμοποιηθούν, δεν συμβάλλουν σε κάτι γνήσιο. Αντί για όλα αυτά, ρωτήστε τους πού μπορείτε να φανείτε χρήσιμοι και θα ξέρετε γρήγορα τι χρειάζεται το άτομο.

Περιορίζει κάθε πιθανή αμηχανία μιας νέας σχέσης

Αμέσως, επιδεικνύετε ενδιαφέρον για το άλλο άτομο και τους στόχους του. Θέλετε να βοηθήσετε και αυτό το είδος της διαφάνειας, θα σαν κάνει να νιώσετε πιο άνετα και να αναπτύξετε μια πιο αυθεντική σχέση.

Σας επιτρέπει να είστε προληπτικοί

Αντί να βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου συνειδητοποιείτε αργότερα ότι θα μπορούσατε να έχετε βοηθήσει, γνωρίζετε από νωρίς στη σχέση σας, τι ενδιαφέρει τον άλλον. Με τον τρόπο αυτόν,  μπορείτε είτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας είτε να βρείτε κάποιον που όντως είναι σε θέση να το κάνει.

Το να βοηθάτε τους άλλους είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσετε τον εαυτό σας.

Ρωτώντας πώς μπορείτε να βοηθήσετε κάποιον, μπορεί να είναι ο καταλύτης για ευκαιρίες που αλλάζουν τη ζωή και την καριέρα. Το να συμβάλλετε εκ των προτέρων σε αυτό, γρήγορα σας δίνει μια εικόνα για τους στόχους κάποιου άλλου ατόμου, ποια εμπόδια έχει εντοπίσει και τι ακριβώς έχετε τη δυνατότητα να κάνετε γι ‘αυτούς.

Μερικές φορές, αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να  μοιραστείτε τις γνώσεις σας . Ίσως είστε ειδικοί σε μια συγκεκριμένη περιοχή και η επαφή σας χρειάζεται συμβουλές ή σχόλια για ένα έργο. Άλλες φορές, ενδέχεται να μπορείτε να κάνετε μια εισαγωγή ή να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Διαβάστε επίσης:

Πώς οι έξυπνοι άνθρωποι καταλήγουν να σαμποτάρουν την καριέρα τους

Tι πρέπει να γνωρίζετε πριν ζητήσετε αύξηση στη δουλειά σας

Ποια test περνάτε μέσα από μία συνέντευξη χωρίς να το καταλάβετε

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση