ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

8 τρόποι για να γίνετε πιο αισιόδοξοι

άγχος
Photo by Anastasiya Lobanovskaya from Pexels

Η αισιοδοξία προσφέρει μια σειρά από οφέλη σωματικής και ψυχικής υγείας. Από την άλλη πλευρά, η αρνητικότητα, μπορεί να καλλιεργήσει συναισθήματα κατάθλιψης και άγχους, επιζήμια για τη γενική υγεία.

Ευτυχώς, η έρευνα δείχνει ότι μπορείτε να μάθετε να γίνετε πιο αισιόδοξοι ασκώντας ορισμένες δεξιότητες που προωθούν τη θετικότητα.

Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε ακριβώς αυτό:

Κάνετε καλές πράξεις για άλλους ανθρώπους. Όταν προσφέρετε χαρά και κάνετε πιο ευτυχισμένους τους άλλους, τότε ενισχύετε τα θετικά σας συναισθήματα. Ακόμα και μια απλή χειρονομία, όπως το να στείλετε τρόφιμα σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, είναι αρκετή για να κάνει εσάς και τους συνανθρώπους σας πιο χαρούμενους.

Εκτιμήστε τον κόσμο γύρω σας. Παρατηρήστε και απολαύστε τις απλές λεπτομέρειες γύρω σας. Βγείτε έξω κάντε ένα σύντομο περίπατο. μυρίστε τα λουλούδια, κοιτάξτε προσεκτικά λεπτομέρειες στη γειτονιά που δεν είχατε αντιληφθεί έως τώρα. Για παράδειγμα μια όμορφη αυλή σε ένα σπίτι, ένα ιδιαίτερο κτίριο, ένα πάρκο κτλ.

Ανάπτυξη και ενίσχυση σχέσεων. Η οικοδόμηση ισχυρών κοινωνικών συνδέσεων με φίλους ή μέλη της οικογένειας ενισχύει τα συναισθήματα της αυτοεκτίμησης και σύμφωνα με μακροχρόνιες μελέτες , σχετίζεται με καλύτερη υγεία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Καθορίστε στόχους που μπορούν να επιτευχθούν. Ίσως θέλετε να γίνετε καλύτεροι στο τένις ή να διαβάσετε περισσότερα βιβλία. Αλλά να είστε ρεαλιστές. ένας στόχος που δεν είναι πρακτικός ή πολύ δύσκολος μπορεί να σας προκαλέσει περιττό άγχος.

Επιλέξτε να αποδεχτείτε τον εαυτό σας, με τα ελαττώματα του. Αντί να εστιάζετε στις ατέλειες, εστιάστε στα προτερήματα σας. Οι πιο αγαπητοί άνθρωποι δεν ξεχωρίζουν τόσο από τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά, αλλά λάμπουν με την εσωτερική ομορφιά της φροντίδας, της συμπόνιας και της εκτίμησης προς τους άλλους.

Πρακτική ανθεκτικότητα. Επιλέξτε να μην αφήσετε την απώλεια, το άγχος, την αποτυχία ή το τραύμα να σας κατακλύσουν. Αντιθέτως, χρησιμοποιήστε τα μαθησιακές εμπειρίες και θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον.

Μείνετε στο παρόν. Αφήστε τα πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε και εστιάστε στο εδώ-και-τώρα. Αυτή η τεχνική θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στην προσπάθεια σας να ελέγξετε το άγχος, την απογοήτευση και γενικά πολλά δυσάρεστα συναισθήματα που έχετε μέσα σας.

Διαβάστε επίσης:

Τζίνα Γ. Θανοπούλου: Πολλές γυναίκες και νεαροί άντρες μένουν στη σιωπή γιατί η αλήθεια σοκάρει και φοβούνται τις συνέπειες σε πρακτικό και συναισθηματικό επίπεδο

1 στους 5 άνδρες θεωρεί παραπλανητικές τις ειδήσεις σχετικά με το μισθολογικό χάσμα των φύλων

Τι δύναμη έχει για την ψυχολογία μια απλή τηλεφωνική κλήση;

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση