SUCCESS STORIES

Αλίσα Μάσκετ και Βιτόρια Μπέργκερον: Ίδρυσαν πλατφόρμα ψυχικής υγείας και κέρδισαν 3 εκατ. δολάρια

Αlyssa Musket, Vittoria Bergeron

Το Sesh , είναι μια online εφαρμογή για τη στήριξη της ψυχικής υγείας, που δημιούργησαν φέτος οι Βιτόρια Μπέργκερον και Αλίσια Μάσκετ. Η επιτυχία τους τις κατάταξε στη λίστα του Forbes στην κατηγορία “30 under 30”, με την επιχείρηση τους να φτάνει την αξία των 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όλα ξεκίνησαν εξαιτίας της πανδημίας, όταν αντιλήφθηκαν το ψυχολογικό κόστος που είχε σε όλο τον κόσμο. Σκέφτηκαν επίσης, ότι ακόμα και αν κάποιος το επιθυμούσε να λάβει ψυχολογική στήριξη, μπορεί να μην είχε αρκετά χρήματα για να το υποστηρίξει.

Επομένως αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για καλό σκοπό, αναπτύσσοντας τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Το Sesh είναι μια πλατφόρμα και μια εφαρμογή ψυχικής υγείας, με στόχο να καταστήσει την ψυχική υγειονομική περίθαλψη προσβάσιμη. Τα χρήματα που χρειάζεται να δώσουν όσοι αναζητούν μια ομαδική online υποστήριξη, είναι ελάχιστα σε σχέση με όσα απαιτεί οποιοσδήποτε ειδικός ψυχολόγος.

Το κόστος ανέρχεται στα 15 δολάρια την εβδομάδα / 60 δολάρια ανά μήνα και τα μέλη αποκτούν απεριόριστη πρόσβαση σε συνεδρίες υποστήριξης από ομότιμους με επικεφαλής θεραπευτές.

Τα θέματα ποικίλουν με βάση την κατάσταση, την κοινότητα και τους θεραπευτικούς τρόπους. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα εξής: υποστήριξη στρες και άγχους, εσωτερική θεραπεία για έγχρωμες γυναίκες και δημιουργικές τέχνες για την καταπολέμηση ψυχικών τραυμάτων.

Για όσους δεν είναι σίγουροι αν αυτή είναι η σωστή πλατφόρμα για αυτούς, η Sesh προσφέρει επίσης πρόσβαση σε μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο δύο εβδομάδων κατά την εγγραφή.

Όταν η Μπέργκερον και η Μάσκετ  άρχισαν να συζητάνε με επενδυτές, η Sesh είχε ήδη εκατοντάδες μέλη, χάρη στη διαδικτυακή πιλοτική εταιρεία που, λειτουργεί από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο. Όπως ανέφεραν στο Forbes, η στήριξη των μελών τους ήταν σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα, σε όλες τις φάσεις της πανδημίας.

Η συνάντηση με τους επενδυτές, έγινε μέσα στην ίδια στο ίδιο το περιβάλλον της εφαρμογής, ώστε να έχουν βιωματικά μια ολοκληρωμένη εικόνα για το Sesh. Σκοπός των δύο νέων γυναικών, ήταν να βρουν έναν επενδυτικό συνεργάτη που θα υποστήριζε τον στόχο τους να παρέχουν την υψηλότερη ποιότητα φροντίδας στα μέλη τους.

Μια αξιοσημείωτη λεπτομέρεια από την εμπειρία συγκέντρωσης χρημάτων, ήταν ότι το 90% των ομάδων που συναντήθηκαν ήταν εξ ολοκλήρου γυναίκες. Το γεγονός αυτό, δεδομένης της στατιστικής, είναι κάπως ασυνήθιστο και όχι κάτι που αναζήτησαν.

Παρόλα αυτά κατάφεραν να πετύχουν χρηματοδότηση ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων, με επικεφαλής τους Polaris Partners. Με τη συγκέντρωση αυτού του κεφαλαίου, η εταιρεία θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις κλινικές της ομάδες, να επεκτείνει τις προσφορές συνεδριών και να ενισχύσει την εμπειρία εντός της εφαρμογής.

Η Μάσκετ μιλώντας για τους μελλοντικούς τους στόχους είπε ότι «ο απώτερος στόχος μας είναι να κάνουμε την πρόσβαση στη προσιτή και αξιόπιστη ψυχική υγειονομική περίθαλψη πραγματικότητα, για τις κοινότητες που έχουν μείνει εκτός συνομιλίας για πάρα πολύ καιρό».

Πολλές έρευνες και στατιστικές μετρήσεις, έχουν δείξει ότι η πανδημία έχει διευρύνει το χάσμα των κοινωνικών  κα οικονομικών ανισοτήτων, όπως και το διακρίσεων μεταξύ των δύο φύλων. Όπως αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά, οι γυναίκες είναι αυτές που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα.

Όταν η τεχνολογία χρησιμοποιείται για καλό σκοπό, τότε μετατρέπεται σε ένα πολύ δυνατό εργαλείο.

Διαβάστε επίσης:

ΟΗΕ: Η ανισότητα των φύλων θα έπρεπε να προκαλεί παγκόσμια ντροπή

«Δεν είναι αυτή η δουλειά μας»: 9 στις 10 γυναίκες παρενοχλούνται σεξουαλικά στην εργασία τους

Γιατί η πανδημία έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την εργασία;

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση