ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Aναζήτηση εργασίας: Πώς θα καταλάβετε αν είναι κατάλληλη για εσάς

πηγή: unsplash

Η πανδημία έχει ταράξει το χώρο εργασίας για πολλούς από εμάς. Στην ήδη υπάρχουσα ανεργία, προστέθηκε ένα ακόμα βάρος, με την οικονομική κρίση, η οποία έχει ήδη φανερώσει τις συνέπειες της. Ωστόσο, καλό είναι να μην εκγαταλείπετε τις προσπάθειες αναζήτησης εργασίας, διότι ακόμα και μέσα στις πιο δύσκολες περιόδους μπορούν να προκύψουν ευκαιρίες. Δείτε παρακάτω  4 συμβουλές για το πώς μπορείτε να οργανώσετε την αναζήτηση σας ώστε να βρείτε την εργασία που είναι η κατάλληλη για εσάς.

Κοιτάξτε τις αξίες της εταιρείας. Οι βασικές αξίες οποιασδήποτε εταιρείας θα επηρεάσουν την καθημερινή σας εμπειρία σε αυτή, όπως και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεστε ως υπάλληλος και τις ευκαιρίες για εξέλιξη. Ενημερωθείτε σχετικά με τους πυλώνες και την πολιτική της εταιρείας και ελέγξτε τις διαδικτυακές κριτικές από πραγματικούς υπαλλήλους.

Δείτε πώς επικοινωνεί ο μελλοντικός σας προϊστάμενος ή διευθυντής. Ρωτήστε τους για τη φιλοσοφία τους και συγκρίνετε το στυλ επικοινωνίας σας για να δείτε εάν ο ρόλος θα ταιριάζει όντως εκεί. Εάν είστε πολύ ομαδικός, αλλά ο διευθυντής εστιάζει σε μία προς μία στις εργασίες, μπορεί να μην είναι η κατάλληλη δουλειά για εσάς.

Σκεφτείτε πώς μπορείτε να εξελιχθείτε. Σύμφωνα με τον Gallup, ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη δουλειά τους είναι ευκαιρίες εξέλιξης της σταδιοδρομίας. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από απλή αύξηση μισθού, αλλά και ανάδειξη όσον αφορά το ρόλο, τις ευθύνες και την ηγεσία. Μερικές καλές ερωτήσεις είναι: Πώς προωθεί η εταιρεία ή η ομάδα σας τη μάθηση; Υπάρχει διασταυρούμενη εκπαίδευση εντός του τμήματος ή της ομάδας; Ποια μέτρα έχετε για τους υπαλλήλους για να διασφαλίσετε ότι παραμένουν σχετικοί εντός του ρόλου;

Κατανοήστε τι σημαίνει ευελιξία για την εταιρεία. Οι οργανισμοί κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες. Εάν είστε κάποιος που προτιμά ένα περιβάλλον με υψηλό ρυθμό που ανταποκρίνεται γρήγορα σε αλλαγές, μια μεγάλη και καλά εδραιωμένη εταιρεία μπορεί να μην είναι η σωστή επιλογή για εσάς, καθώς γενικά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στις αλλαγές της αγοράς και να εφαρμόσουν νέες στρατηγικές.

Η εναλλαγή θέσεων εργασίας είναι πάντα μια διαδικασία μάθησης, αλλά η αξιολόγηση του κατά πόσον μια εταιρεία και μια θέση σας ταιριάζει προσωπικά, μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι η μετάβαση αξίζει τον χρόνο και την προσπάθεια σας.

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς ο κορονοϊός έπληξε τη καριέρα της εργαζόμενης μητέρας

Τα οφέλη μιας χαλαρής κουβέντας στην εργασία

Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που οδηγούν κάποιον να παραιτηθεί από τη δουλειά του

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση