ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Για ποιο λόγο δε χρειάζεται κυνηγάμε την ευτυχία;

ευτυχία
Photo by Ivan from Pexels

Η ευτυχία, είναι κάτι που όλοι προσπαθούν με διάφορους τρόπους να κατακτήσουν. Όμως αυτο μερικές φορές αποδεικνύεται πως είναι λάθος.
Ο λόγος, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι ένας αλλά περισσότεροι:

1.Η ευτυχία δεν είναι μια συνεχής θετικότητα. Δεν συσχετίζεται με την αύξηση του εισοδήματος, την κατάσταση εργασίας ή τις κάθε είδους προτιμήσεις μας.

2.Η ευτυχία δεν προέρχεται από μία πηγή. Οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι, εναρμονίζουν την προσωπική με την επαγγελματική ζωή και διαχωρίζουν τις πιο ουσιαστικές με τις πιο ρηχές ή επαγγελματικές σχέσεις.

3.Η ευτυχία συνδέεται και σχετίζεται με άλλους μέσω της αλήθειας σας – της βαθύτερης φωνής σας – ακόμα και αν αυτή αντιτίθεται με τα συμβατά.

4.Η ευτυχία δεν είναι στόχος, αλλά ένα αποτέλεσμα. Προκύπτει από τα βιώματα μας, όποια και αν είναι αυτά.

Πώς να ορίσετε την ευτυχία

Αν και είναι αρκετά κλισέ ή φράση «ο χειρότερος εχθρός μας είναι ο εαυτός μας», στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει πραγματικά. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε, είναι μια παύση για να αντιμετωπίσετε με ειλικρίνια τον εαυτό σας. Να καταλάβετε ποιοι είστε, τι επιθυμείτε και τι έχει πραγματικά αξία για εσάς.

Επομένως πάρτε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας και ρωτήστε τον:

«Τι αγαπώ;»

«Τι αξίζει να υπερασπιστώ;»

«Τι αξίζει να διαταράξει την ηρεμία μου;»

«Τι κρατάω και τι θα μπορούσα να αφήσω;»

Όταν ασκείται με σοβαρότητα, προσωπικά και επαγγελματικά, η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις μπορεί να αποφέρει σχετικές ανακαλύψεις για τον εαυτό σας και προσωπικές επιτυχίες.

Photo by Ben White on Unsplash

Είναι σημαντικό να είστε σε θέση να απαντήσετε με ειλικρίνεια τις παραπάνω ερωτήσεις, γιατί έτσι θα καταφέρετε να επαναπροσδιορίσετε τους πραγματικούς σας στόχους και να επικεντρωθείτε σε όλα αυτά που θα σας κάνουν να νιώθετε ήρεμοι, χρήσιμοι, παραγωγικοί και μάχημοι στη ζωή.

Ακόμα και οι αποτυχίες και τα λάθη, είναι ένα μεγάλο μέρος όλων αυτών των βιωμάτων που πάλι μπορούν αν οδηγήσουν στην ευτυχία, καθώς θα έχετε μάθει και θα έχετε αναθεωρήσει αρκετά πράγματα μέσα από αυτά.

Επομένως, φέτος μπορούμε όλοι να κάνουμε την αλλαγή και μη θέσουμε ως στόχο να «κυνηγήσουμε» την ευτυχία. Ας αφήσουμε το ενδεχόμενο να προκύψει ως αποτέλεσμα ή ίσως ως μια ανταμοιβή για τη σημαντική και απαραίτητη δουλειά που κάναμε για τον εαυτό μας και για τις σχέσεις μας, ακόμα και όταν αυτές μας θέτουν προκλήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Οι 5 αλάνθαστοι επαγγελματικοί κανόνες που ακολουθούν οι επιτυχημένες γυναίκες

«Δεν είναι αυτή η δουλειά μας»: 9 στις 10 γυναίκες παρενοχλούνται σεξουαλικά στην εργασία τους

«Οι ηρωίδες της δημοκρατίας» – Οι γυναίκες που έσωσαν τις κάλπες από τα επεισόδια στο Καπιτώλιο θα μείνουν στην ιστορία

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση