ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η καραντίνα θα περάσει πιο εύκολα αρκεί να κάνουμε ένα απλό πράγμα

Photo by LOGAN WEAVER on Unsplash

Μία νέα εβδομάδα ξεκινά και όσο και αν όλα μας φαίνονται γκρίζα, κάθε μέρα που θα περνά, θα μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στη λήξη του lockdown. Το να μετράμε όμως απλά το χρόνο αντίστροφα, δεν κάνουμε καλό στην ψυχολογία μας.

Υπάρχει κάτι άλλο, που αν το επιλέξουμε και το εφαρμόσουμε, θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε όλες τις υπόλοιπες μέρες που ακολουθούν, αλλά και οποιαδήποτε άλλη δυσκολία.

Με την επικείμενη μοναξιά, το φόβο και το άγχος λόγω της πανδημίας, το χιούμορ μπορεί να είναι σωτήριο, διότι έχει την τάση να μας συνδέει όλους. Το γέλιο είναι υγεια και μας δίνει μια νέα προοπτική. Κατά τη διάρκεια αυτής της παγκόσμιας πανδημίας, το χιουμορ είναι κάτι που όλοι πρέπει να απολαύσουμε. Είτε μοιράζεστε meme στα smartphones, είτε παρακολουθείτε κωμικούς, το «έξυπνο» γέλιο, είναι πάντα ευεργετικό.

Είναι σαν θεραπεία για την ψυχή. Το χιούμορ μειώνει το άγχος, τον πόνο και το άγχος. Δίνει στο μυαλό σας, το απαραίτητο διάλειμμα που χρειάζεται και σας βοηθά να λάμψετε. Επίσης πολυ σημαντικό, είναι το γεγονός ότι μας γεμίζει με θετικότητα και μας ωθεί στο να επιθυμούμε όλο και περισσότερο να συνδεθούμε με άλλους.

Το πιο βασικό; Μας κάνει να νιώθουμε καλά για τον εαυτό μας.

Δείτε πώς μπορείτε να γελάσετε με όλη σας την καρδιά:

Μοιραστείτε meme με τους φίλους σας

Οι φίλοι σας είναι άνθρωποι που σας γνωρίζουν και σας καταλαβαίνουν. Μολιραστείτε μαζί τους αστεία post και εικόνες ή GIF κάθε μέρα, για να νιώθετε πιο κοντά τους και πιο οικεία μαζί τους, παρά τη μεταξύ σας απόσταση.

Εγγραφείτε σε κανάλια YouTube

Εάν αισθάνεστε άγχος ή κατάθλιψη, απλώς αναζητήστε αστεία βίντεο ή ακόμα και βίντεο με φάρσες για να διασκεδάσετε και να γελάσετε. Το YouTube είναι η κατάλληλη πηγή για να τα ανακαλύψετε.

Παρακολουθήστε ξεκαρδιστικά βίντεο

Υπάρχουν τόνοι βίντεο που θα σας κάνουν να γελάσετε δυνατά, είτε παρακολουθείτε βίντεο χορού είτε άλλες αστείες στιγμές, είναι σίγουρο ότι θα κεντρίσουν την προσοχή σας και ότι θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια

Επιλέξτε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που έχετε νόημα να παίξετε για μεγάλο χρονικό διάστημα και συγκεντρώστε τα μέλη της οικογένειάς σας για να χαλαρώσετε όλοι μαζί παρέα.

Παρακολουθήστε μια κλασσική κωμωδία

Ο ευκολότερος τρόπος να γελάσετε, είναι να παρακολουθήσετε μια κλασική ταινία που σας κάνει πάντα να ξεκαρδίζεστε και να ξεχνάτε τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας.

 

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ «μοναξιάς» και «μοναχικότητας»

Με ποιους τρόπους αντιμετωπίζεται η μοναξιά

Ποια test περνάτε μέσα από μία συνέντευξη χωρίς να το καταλάβετε

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση