ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η μετριοπάθεια δεν οδηγεί πάντα σε επαγγελματική επιτυχία-Πώς να προωθήσετε τον εαυτό σας

επιτυχία
Photo by Martine Savard from Pexels

Οι γυναίκες αντιμετώπιζαν πάντα δυνατές προκλήσεις στο χώρο εργασίας, ιδιαίτερα όταν χρειαζόταν να προωθήσουν τον εαυτό τους.

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2019 για περισσότερες από 1.000 εργαζόμενες γυναίκες , το 84% δήλωσε ότι αισθάνεται άβολα όταν μιλάει για επαγγελματικά ή ακαδημαϊκά επιτεύγματα, ενώ περισσότερο από το 69% είπε ότι προτιμούν να υποβαθμίζουν τα επιτεύγματα τους.

Η σεμνότητα και η μετριοπάθεια στην εργασία, δεν κάνουν πάντα καλό. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ σημαντικό για τις γυναίκες, ειδικά τις νέες, να τονίζουν τα επιτεύγματά τους. Διαφορετικά, μπορεί να στερηθούν μεγάλες ευκαιρίες στην πορεία της καριέρας τους.

Δείτε παρακάτω 5 τρόπους για να προωθήσετε τον εαυτό σας:

Πείτε την ιστορία σας

Όταν έρθει η στιγμή να μιλήσετε για τον εαυτό σας, τότε πείτε την ιστορία σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εστιάσετε σε όλα όσα έχετε καταφέρει να πετύχετε μέχρι στιγμής. Δεν χρειάζεται να υπεραναλύετε, αλλά να επικεντρωθείτε στα κατορθώματα σας.

Η ιστορία σας μπορεί να απαντά στα ερωτήματα, “πώς φτάσατε ως εδώ;”, “ποια είναι τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στην μέχρι τώρα πορεία σας;”. .Πείτε όλα όσα αξίζει κανείς να μάθει για εσάς.

Τονίστε τα δυνατά σας σημεία

Σκεφτείτε τα θέματα που ταιριάζουν περισσότερο με τις δεξιότητες και τα δυνατά σας σημεία, καθώς και τον ρόλο σας στην εταιρεία. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να περιγράψετε αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από άλλους.

Με τον τρόπο αυτό προσδιορίζετε καλύτερα το ποιοι είστε, τι κάνετε και την αξία που προσφέρετε σε αυτούς που αλληλεπιδράτε.

Περιγράψτε τον εαυτό σας με λέξει-κλειδιά

Μερικές λέξεις-κλειδιά θα μπορούσαν να είναι για παράδειγμα: προσωπικότητα, υποστηρικτικός, καινοτόμος και ανθεκτικός.

Επικεντρωθείτε σε αυτό που είναι πιο ελκυστικό για τους πιθανούς πελάτες ή το αφεντικό σας. Θα χρησιμοποιείτε αυτές τις λέξεις-κλειδιά για  να περιγράψετε καλύτερα και πιο συλλογικά τον εαυτό σας.

Δείξτε τις ικανότητες και τις δεξιότητές σας

Για να διασφαλίσετε ότι οι άλλοι γνωρίζουν για εσάς και ότι θα είστε η πρώτη σκέψη στο μυαλό τους όταν ανοίξει μια θέση για κάποιον σαν εσάς, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Γίνετε δημιουργικοί: Προσπαθήστε να προσελκύσετε το ενδιαφέρον του εργοδότη
Παρουσιάστε τον εαυτό σας: Βρείτε την κατάλληλη στρατηγική για το πού και πώς θα μπορέσετε να προωθήσετε τον εαυτό σας.
Ειδίκευση: Περιοριστείτε στους τομείς που είστε πιο πεπειραμένοι. Στη συνέχεια, εστιάστε στο να παρουσιάσετε τον εαυτό σας ως ειδικό σε σχέση με κάθε τομέα, δημιουργώντας σχετικό περιεχόμενο (δηλαδή, σε ένα blog ή σε κοινωνικά μέσα) σε τακτική βάση.
Να είστε ορατοί: Οι άνθρωποι δεν θα ακούσουν ποτέ για εσάς εάν απλώς παρακολουθείτε πίσω από την οθόνη του υπολογιστή σας. Βγείτε προς τα έξω, δικτυωθείτε, συμμετέχετε σε εκδηλώσεις έστω και αν είναι εικονικές.
Να είστε θετικοί με τους άλλους: Μοιραστείτε πόρους και δώστε χρήσιμες ιδέες για να προσελκύσετε άτομα. Να είστε ανοιχτοί για τις ιδέες σας και να διαδίδετε θετικότητα για να τους γοητεύσετε και να τους εμπνεύσετε.
Να είστε γενναιόδωροι με τις δεξιότητές σας: Όσο περισσότερο προσφέρετε από το ταλέντο και την ενέργειά σας τους άλλους, τόσο περισσότερο θα χτίσετε την επωνυμία σας και θα λάβετε ως αντάλλαγμα την υποστήριξη.

 

Διαβάστε επίσης:

24χρονος φοιτητής οδηγήθηκε από την χρεωκοπία στην κορυφή- Oι 5 αλάνθαστες business στρατηγικές του

Γιατί η θετικότητα δεν οδηγεί πάντα μια επιχείρηση στην επιτυχία

Ψυχική υγεία vs ψυχική δύναμη: Ποια είναι η διαφορά τους;

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση