ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Κάντε τη ζωή λιγότερο άδικη για εσάς με 6 βήματα

πηγή: pexels

Η ζωή για τον περισσότερο κόσμο δεν είναι καθόλου εύκολη. Καθημερινά καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας ένα πλήθος καθηκόντων και υποχρεώσεων, ενώ κρινόμαστε για το παραμικρό τόσο στη δουλειά όσο και στην προσωπική μας ζωή.

Η πανδημία, έφερε επιπλέον προβλήματα, κυρίως οικονομικά, που αυτά με τη σειρά τους, μας οδήγησαν να ματαιώσουμε τα σχέδια μας, ενώ δεν λίγοι όσοι αισθάνονται αβεβαιότητα για το μέλλον.

Σαφώς και υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις, που δεν είναι στο χέρι μας να τις αλλάξουμε. Όμως υπάρχει μια μεγάλη παγίδα, που οι περισσότεροι δεν καταφέρνουν να αποφύγουν. Αυτή, ονομάζεται αναβλητικότητα και είναι ό,τι χειρότερο μπορούμε να επιλέξουμε για τη ζωή μας.

Όσο μένουμε παθητικοί σε μια κατάσταση χωρίς να ενεργούμε, σημαίνει ότι μάλλον την αποδεχόμαστε, παρά το γεγονός ότι δεν μας ικανοποιεί. Το να κάνουμε όμως απλά υπομονή είναι σαν να τη διαιωνίζουμε.

Ίσως να σκέφτεστε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή και να έχετε δίκιο. Όμως αυτό μπορεί να ισχύει μόνο για τη δεδομένη στιγμή ή περίοδο.

Επομένως αντί να σκέφτεστε πόσο άδικη είναι η ζωή, μπορείτε να επικεντρωθείτε σε όλα όσα θέλετε να πετύχετε και να σκεφτείτε με ποιον τρόπο θα καταφέρετε να τα πετύχετε, βάζοντας πάντα μπροστά τη λογική.

Δείτε παρακάτω 6 βήματα που θα σας βοηθήσουν:

1. Προγραμματίστε με βάση τα δεδομένα τι θέλετε να πετύχετε μέσα σε πέντε χρόνια από τώρα

Το πρώτο βήμα είναι τα θεμέλια των στόχων σας, γι’ αυτό και πρέπει να σκέφτεστε ρεαλιστικά. Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και κάντε ένα πρόγραμμα αριθμώντας όλα όσα θέλετε να πετύχετε. Επεξεργαστείτε τα δεδομένα σας μια φορά το χρόνο.

2. Θέστε πρώτα μικρούς στόχους

Για να φτάσετε εκεί που επιθυμείτε, καλό είναι να ξεκινήσετε με μικρά βήματα κάθε φορά. Θέτοντας μικρότερες προκλήσεις στον εαυτό σας, θα εξελίσσεστε αργά αλλά σταθερά προς του στόχους σας.

3. Όταν πετύχετε τους μικρότερους στόχους σας, ορίστε τους μεγαλύτερους

Μόλις αρχίσετε να νιώθετε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας και δείτε ότι τα μικρά σας σχέδια αποδίδουν, φροντίστε να θέσετε μεγαλύτερα. Το θέμα δεν είναι να μείνετε σε κάτι που ήδη γνωρίζετε να κάνετε, αλλά να φτάσετε στον μεγαλύτερο σας στόχο.

4. Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας

Οι ζώνες άνεσης μπορεί να είναι υπέροχες. Ξέρετε τις δυνάμεις σας, όπως και τις αδυναμίες σας, κάνοντας πράγματα που όντως είστε καλοί σε αυτά. Καλό είναι όμως να γνωρίζετε ότι είναι σημαντικό να βρείτε το θάρρος και να βγείτε έξω από αυτή. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να μετατρέψετε μερικές από αυτές τις αδυναμίες σε δυνατά σημεία.

5. Ελέγξτε τις αδυναμίες σας

Ρίξτε μια ματιά στις αδυναμίες σας και εστιάστε στην ανατροπή εκείνων συνδέονται στενότερα με την επιτυχία σας.

6. Γνωρίστε τον εαυτό σας

Είναι πραγματικά δύσκολο να καταλάβετε τι θέλετε πραγματικά από τη ζωή αν δεν καταλαβαίνεις ποιοι είστε. Η αυτογνωσία θα σας βοηθήσει σε κάθε σας πτυχή.

 

Διαβάστε επίσης:

Τα 6 λάθη που αποφεύγουν οι έμπειροι της τηλεργασίας

Πώς να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας

Σύνδρομο ψευδεπίγραφης επιτυχίας: Τι είναι και γιατί το βιώνουν οι γυναίκες

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση