ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς διαχειρίζεται ο υπερβολικός φόρτος εργασίας;

τηλεργασία
Photo by Avel Chuklanov on Unsplash

Η κάθε δουλειά έχει τις δικές τις απαιτήσεις και πολλές φορές προκύπτει αυξημένος φόρτος εργασίας, ο οποίος είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί. Στις περιπτώσεις αυτές, η λύση έρχεται μέσα από τη συνεργασία και από ένα καλύτερα οργανωμένου πλάνου.

Ακολουθούν 5 tips που θα βοηθήσουν:

Κάντε ξεκάθαρες τις εργασίες σας

Η σαφήνεια είναι πολύ σημαντική όταν πρόκειται να εκτελέσετε εργασίες και αυτό γιατί δεν χάνετε χρόνο προσπαθώντας να κατανοήσετε ορισμένα σημεία. Επίσης πολύ βασικό είναι ότι όταν είναι ξεκάθαρο ακριβώς τι πρέπει να κάνετε, αποφεύγετε το περιττό άγχος και στρες.

Ίση κατανομή εργασίας

΄Πολύ συχνά τυχαίνει να υπεργορτώνονται με εργασία ορισμένα άτομα μιας ομάδας και να τους είναι δύσκολο να τη διαχειριστούν. Στις περιπτώσεις αυτές, καλό θα ήταν να επεμβαίνει ο προϊστάμενος και να κάνει ανακατομή του φόρτου, ζητώντας από τα υπόλοιπα μέλη να βοηθήσουν το συνάδελφο τους ώστε να υπάρχει ισορροπία στην διανομή των καθηκόντων.

Αλλαγές και μετατοπίσεις

Οι αλλαγές των απαιτήσεων και οι μετατοπίσεις σε καταστάσεις που μπορεί να μην είναι τόσο εξαντλητικές επιτρέπουν στους ανθρώπους να αναπληρώσουν τη χαμένη τους ενέργεια.

Παρακολούθηση της ομάδας

Οι επικεφαλής μιας ομάδας, καλό είναι να παρακολουθεί τις εργασίες του κάθε μέλους ξεχωριστά, όχι για να τους ελέγχει αλλά για να μπορεί να παρέμβει όταν προκύψει ένα πρόβλημα.

Προτεραιότητες

Όταν πρόκειται για υπερφόρτωση εργασιών, οι επικεφαλής μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα της ομάδας να βάλουν προτεραιότητες ώστε να τις ξεδιαλύνουν πιο εύκολα και γρήγορα. Αυτό είναι ένα είδος στρατηγικής που έχει αποδειχθεί ότι αποδίδει.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να προβλέψετε αν η επιχειρηματική σας ιδέα μπορεί να εξελιχθεί σε επιτυχία

Έναρξη νέας επιχείρησης: Ποιες οι προσδοκίες και τι συμβαίνει στην πραγματικότητα

5 Tips για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση