ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η αξία της ευτυχίας – Σε ποια ηλικία οι γυναίκες αντιλαμβάνονται ότι δεν χρειάζεται να είναι τέλειες

γυναίκες
Photo by cottonbro from Pexels

Οι γυναίκες σε όλη τους τη ζωή καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πολλούς ρόλους- της καλής κόρης, μαθήτριας, συζύγου, μητέρας, καριερίστας. Σε ποια ηλικία όμως αντιλαμβάνονται ότι ήρθε η στιγμή να χαλαρώσουν και να αντιληφθούν τι σημαίνει πραγματικά να είσαι ευτυχισμένος;

Σύμφωνα με στατιστικές, μέχρι την ηλικία των 45 ετών, το 50% ων γυναικών έχουν πάρει διαζύγιο και είναι οικονομικά ασφαλείς όσο ποτέ.

Η ψυχοθεραπεύτρια δρ. Ρις Φίλμαν, απο Vanderbit Univercity Medical Center, λέει στο thriveglobal ότι σε αυτή την ηλικία η γυναίκες αντιλαμβάνονται ότι δεν χρειάζεται να είναι τέλειες. Αυτό, είναι το κομβικό σημείο όπου εκτιμούν περισσότερο την αξία της ευτυχίας.

Παίρνοντας συνέντευξη από 10 γυναίκες που εργάζονται με ηλικίες από 45-51 ετών, ένας δημοσιογράφος από τη Χαβάη προχώρησε σε μια έρευνα. Σχεδόν το 90% αυτής της ομάδας εθελοντών, είτε πριν από την εμμηνόπαυση είτε στην εμμηνόπαυση δεν είχαν μεγάλη ανησυχία για τα υλικά πράγματα. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τους, ήταν επικεντρωμένο στην οικογένεια, το σπίτι και την ψυχική τους ηρεμία.

Το 23% αυτών των γυναικών, και πάλι, ηλικίας 45-51 ετών δήλωσε ότι διαβάζει να χαλαρώσει. Το 19% αυτών των γυναικών είπε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά το Facebook, είναι η ψυχαγωγία τους όταν επιστρέφουν από μια κουραστική μέρα στη δουλειά και ένα επιβλητικό 56% δήλωσε ότι το καταφύγιό τους, είναι η άνεση του καναπέ και η συντροφιά της τηλεόρασης.

Επίσης μια ομάδα ηλικιωμένων γυναικών από 62-74 ετών, ανέφερε σχεδόν τις ίδιες δραστηριότητες. Το 4% σε αυτήν την ομάδα είπε ότι το μαγείρεμα τους βοήθησε να χαλαρώσουν, το 34% είπε ότι απολάμβαναν χόμπι όπως ράψιμο ή κηπουρική και το 50% είπε ότι η παρακολούθηση τηλεόρασης ήταν η μέθοδος τους για χαλάρωση και ξεκούραση.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να φτιάξετε ένα online portfolio – Ένα χρήσιμο εργαλείο για τα επαγγελματικά σας

Τα 4 λάθη που κάνουν οι γυναίκες και μένουν πίσω στα επαγγελματικά τους

Αναστασία Σιδέρη (WIB): «Σε διπλά δυσχερή θέση οι εργαζόμενες γυναίκες στην μετά Covid-19 εποχή»

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση