ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι θέλουν πραγματικά οι γυναίκες από τους άντρες σύμφωνα με τους ψυχολόγους

γυναίκες
Photo by Justin Groep on Unsplash

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ανέκαθεν περίπλοκες, πόσο μάλλον τώρα που πανδημία έχει φέρει τόσο δραματικές αλλαγές στη ζωή μας. Ο περιορισμός στο σπίτι, κάνει δυσκολότερη την εύρεση ενός συντρόφου, από τη στιγμή που η κοινωνικοποίηση τη δεδομένη περίοδο είναι σχεδόν αδύνατη. Πολλοί βέβαια τολμούν να αναζητήσουν το ταίρι τους στο διαδίκτυο, κάτι που όμως δεν καταλήγει πάντα όπως το φαντάζονται.

Οι γυναίκες, ναι μεν επιθυμούν να υπάρχει σεξουαλική συμβατότητα, όμως σύμφωνα με τους ψυχολόγους υπάρχουν άλλα εξίσου σημαντικά στοιχεία που θέλουν να χαρακτηρίζουν τους μελλοντικούς συντρόφους τους.

Τι επιθυμούν πραγματικά; 

Αυτοπεποίθηση

Όταν ένας άντρας πιστεύει στον εαυτό του, γνωρίζει ποιος είναι και ξέρει τι θέλει, είναι πολύ ελκυστικό για μια γυναίκα και συνήθως είναι κάτι που μπορεί να πει απλώς από τη στάση που αποπνέει. Οι γυναίκες ανταποκρίνονται στη θετική και αισιόδοξη ενέργεια που εκπέμπει ένας άντρας, αρκεί αυτή η εμπιστοσύνη να μην υπερβαίνει τον εγωισμό.

Αξιοπιστία

Όταν ένας άντρας είναι ειλικρινής και αξιόπιστος, γίνεται αμέσως πιο ελκυστικός και επιθυμητός σε μια γυναίκα. Εάν είναι αξιόπιστος, ειλικρινής, γνήσιος και μιλάει με ειλικρίνεια, γίνεται αρκετά ερωτεύσιμος.

Ακεραιότητα

Το να έχεις ακεραιότητα σημαίνει να ενεργείς χωρίς δόλο και να έχεις ήθος. Οι γυναίκες επιθυμούν έναν άντρα που είναι έντιμος, δίκαιος και ηθικός. Όσον αφορά τις σχέσεις, η ακεραιότητα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του δεσμού που έχει ένας άντρας με μια γυναίκα, καθώς οι ηθικές του αρχές θα καθοδηγήσουν τη συμπεριφορά του και θα τον βοηθήσουν να δίνει πάντα τον καλύτερο του εαυτό.

Συμπόνια

Οι γυναίκες θέλουν έναν άνδρα στον οποίο μπορούν να ανοιχτούν, είτε πρόκειται για μια κακή μέρα στο γραφείο είτε για τις βαθύτερες ελπίδες και φόβους τους. Εκείνοι που έχουν ενσυναίσθηση, σημαίνει ότι είναι σε θέση να αισθανθούν τι πραγματικά βιώνει κάποιος και να τον συμπονέσουν. Οι γυναίκες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για έναν άνδρα που έχει την ικανότητα και την επιθυμία να δείξει φροντίδα και ανησυχία και για τους άλλους.

Συναισθηματική διαθεσιμότητα

Οι γυναίκες προτιμούν έναν άντρα που δεν φοβάται να δείξει τα αληθινά του συναισθήματα και να τα συζητήσει ανοιχτά, σε αντίθεση με κάποιον που κρατά τα πάντα μέσα του.

Σεβασμός

Για να έχουν μια υγιή, ευτυχισμένη και επιτυχημένη σχέση, και οι δύο σύντροφοι πρέπει να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο με σεβασμό. Εάν μια γυναίκα αισθάνεται ότι θεωρείται δεδομένη, ή κακομεταχειρίζεται ψυχικά από έναν άνδρα, είναι ένα σοβαρό ζήτημα που μπορεί να πάρει πολύ πιο ανησυχητικές διαστάσεις.

Αίσθηση του χιούμορ

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Κάνσας, για τη σχέση μεταξύ του χιούμορ και του ρομαντισμού, διαπίστωσε ότι όσο πιο αστείος προσπαθούσε να γίνει ένας και όσο πιο πολύ γέλασε με τα αστεία του η γυναίκα, τόσο πιο πιθανό ήταν να ενδιαφέρεται ρομαντικά για εκείνον. Είναι απλή επιστήμη ότι ένας άντρας που εκπέμπει μια χαρούμενη, ελαφριά και θετική ενέργεια, θα κάνει μια γυναίκα να θέλει να είναι κοντά του.

Ωριμότητα

Είναι σημαντικό για μια γυναίκα ο σύντροφός της να είναι συναισθηματικά ώριμος και ικανός να διατηρεί μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι διασκεδαστικός ή πιο συναισθηματικός καθώς από τη στιγμή που φανερώνει αυτή την πλευρά του, υποδηλώνει αυτόματα ένα σημάδι ωριμότητας.

Διαβάστε επίσης:

Σε ποια ηλικία αντιλαμβάνονται οι γυναίκες την αξία της ευτυχίας;

Ποια είναι η πιο αποτελεσματική συνήθεια καταπολέμησης του στρες;

11 τρόποι για να επικοινωνήσετε με κάποιον που διαφωνείτε χωρίς να μαλώσετε μαζί του

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση