ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι ιδιοκτήτες μικρών και μεσάιων επιχειρήσεων που κινδυνεύουν να τις χάσουν

εργασία
Photo by CoWomen on Unsplash

Η οικονομική κρίση που έφερε ο κορονοϊός, επηρέασε κυρίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Κάποιες από αυτές έβαλαν λουκέτο οριστικά, ενώ άλλες παλεύουν ακόμα να επιβιώσουν.

Το θέμα είναι να βρουν τον κατάλληλο τρόπο για να το κάνουν. Σχεδόν το 60% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, δήλωσαν ότι υπήρξε τουλάχιστον ένα θετικό πράγμα που προέκυψε από τη διαχείριση μέσω κορονοϊού που θα συνεχιστεί από τον οργανισμό τους στο μέλλον, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Η πανδημία έχει δημιουργήσει αρκετή αβεβαιότητα και επισημαίνει πολλές ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να απαντήσουν πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων:

-Ποιος θα διευθύνει την επιχείρησή σας εάν είστε άρρωστοι ή δεν μπορούσατε να εργαστείτε;

-Πώς μπορείτε να πουλήσετε την εταιρεία σας στη μέση αυτής της οικονομικής και οικονομικής κρίσης;

Η επιβίωση σε κίνδυνο

Η Jill Johnson, είναι συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος στο «Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηγεσίας» , έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στο New Jersey που βοηθά τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, ειδικά τις γυναίκες και τους έγχρωμους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε επαγγελματικές συμβουλές, δίκτυα ομοτίμων και οικονομικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη και ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους.

Τονίζει ότι ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά λάθη που γίνονται στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, είναι ότι οι ιδιοκτήτες ποντάρουν σε αυτές αν όχι όλη, ένα πολύ μεγάλο τμήμα της περιουσίας τους, χωρίς να αναρωτηθούν πρώτα «τι θα γίνει αν» κλείσουν οριστικά.

Ωστόσο, πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων δεν σχεδιάζουν ποτέ ποιος θα μπορούσε να κατέχει ή να διαχειριστεί την επιχείρησή τους εάν εκείνοι δεν μπορούν. Μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι μόνο το 54% των ιδιοκτητών επιχειρήσεων που έχουν σχέδιο μετάβασης ιδιοκτησίας ή διαχείρισης είναι «πολύ σίγουροι» ότι η επιχείρησή τους θα είναι σε θέση να επιβιώσει.

Ποιες ερωτήσεις είναι καλό να θέσετε στον εαυτό σας

Ακολουθούν τέσσερις ερωτήσεις που σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων πρέπει να απαντήσουν για να βεβαιωθούν ότι η επιχείρησή τους επιβιώνει και ευδοκιμεί:

-Έχει τεκμηριωθεί κάπου το σχέδιο μετάβασης του σχεδίου σας;

-Έχετε εκφράσει το σχέδιό σας σε άλλα άτομα, συγκεκριμένα σε αυτά που αναφέρονται σε ένα σχέδιο;Πήρατε το χρόνο να τα προετοιμάσετε;

-Έχετε επανεξετάσει το σχέδιό σας για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες συνθήκες σας;

Όσο καλύτερα σχεδιάζεις», είπε. «Όσο περισσότερο μπορείς να προετοιμαστείς για το τι μπορεί να συμβεί με το καλό και το κακό.

 

Διαβάστε επίσης:

4 γυναίκες που μετέτρεψαν το πάθος για ζαχαροπλαστική σε επιτυχημένη επιχείρηση

Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση

Επιχειρήσεις με περισσότερες γυναίκες στελέχη «αποδίδουν καλύτερα»

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση