ΥΓΕΙΑ

5 τρόποι να ανακουφιστείτε άμεσα από τον πονοκέφαλο

5 τρόποι να ανακουφιστείτε άμεσα από τον πονοκέφαλο
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Οι πονοκέφαλοι συμβαίνουν συχνά και μπορούν να εμφανιστούν στον καθένα. Το ζήτημα είναι πόσο γρήγορα θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από αυτούς, πριν γίνει ο πόνος εντονότερος. Το μυστικό βρίσκεται στο να τον αναγνωρίσετε από την αρχή και να προνοήσετε εφαρμόζοντας τις παρακάτω πρακτικές για να νιώσετε σύντομα καλύτερα.

1. Τοποθετήστε στο σημείο που εντοπίζετε τον πόνο παγοκύστη

Εάν έχετε ημικρανία , τοποθετήστε παγοκύστη στο σημείο που πονάτε. Ο πάγος περιορίζει αρκετά τον πόνο. Κρατήστε τον πιέζοντας ελαφρά στο κεφάλι για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια κάνετε ένα διάλειμμα για άλλα 15 λεπτά και επαναλάβετε τη διαδικασία ώσπου να νιώσετε πιο ανακουφισμένοι.

2. Χρησιμοποιήστε ένα θερμαντικό επίθεμα ή μια ζεστή κομπρέσα

Εάν έχετε πονοκέφαλο από ένταση , τοποθετήστε ένα θερμαντικό επίθεμα στο λαιμό σας ή στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ένα ζεστό ντους μπορεί επίσης να βοηθήσει.

3. Μειώστε την πίεση στο τριχωτό της κεφαλής ή στο κεφάλι σας

Εάν η αλογοουρά σας είναι πολύ σφιχτή, μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Αυτού του είδους οι πονοκέφαλοι μπορούν εξίσου να προκληθούν από καπέλο, κορδέλα ή ακόμα και γυαλιά που πιέζουν το κόκκαλο της μύτης και το πίσω μέρος των αυτιών.

4. Ελαττώστε τα φώτα

Το έντονο φως ακόμη και από την οθόνη του υπολογιστή σας, μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες. Εάν είστε επιρρεπείς, φροντίστε να υπάρχει καλή σκίαση στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας και χαμηλός θερμός φωτισμός το βράδυ.

5. Καταναλώστε καφεΐνη

Παν πιείτε καφέ αρκετά νωρίςτο πρωί, έχετε μεγάλες πιθανότητες να γλιτώσετε από πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η καφεΐνη επίσης, «βοηθά» τα παυσίπονα, να λειτουργήσουν καλύτερα και να γίνουν πιο αποτελεσματικά. Εκεί που χρειάζεται προσοχή, είναι να μην το παρακάνετε διότι η μεγάλη ποσότητα καφεΐνης μπορεί να φέρει ακριβώς τα αντίστροφα αποτελέσματα.

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα κορτιζόλης την υγεία;

Πώς συνδέεται η ζάχαρη με τους πονοκεφάλους

4 Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από πονοκέφαλο χωρίς να πάρετε χάπι

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση