ΥΓΕΙΑ

7 πλεονεκτήματα που έχουν τα αντισυλληπτικά χάπια

Photo by Christopher Campbell on Unsplash

Οι περίοδοι αποτελούν μέρος της ζωής των γυναικών, αλλά πολλές επιλέγουν να ελέγχουν τον κύκλο τους. Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές έχουν ιστορικό δύσκολων περιόδων και απλά θέλουν να τις ρυθμίσουν χωρίς άγχος.

Η συνεχής λήψη χαπιών αντισύλληψης, αποτελεί μια κοινή και ασφαλή μέθοδο για τη διαχείριση διαταραχών της εμμήνου ρύσεως και άλλων συναφών προβλημάτων.

1. Αποτρέπεται η αναιμία: Οι γυναίκες που παρουσιάζουν πολύ βαριά αιμορραγία κατά τη διάρκεια της περιόδου, έχουν μεγαλύτερη τάση προς αναιμία λόγω της απώλειας αίματος. Η συνεχής λήψη ενεργών αντισυλληπτικών χαπιών θα αποτρέπει τη βαριά απώλεια αίματος που μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία.

2. Μειώνονται οι ημικρανίες της περιόδου: Ορισμένες γυναίκες έχουν βασανιστικές ημικρανίες γύρω και κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, επειδή το σώμα τους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις διακυμάνσεις των ορμονών. Η ρύθμιση της περιόδου σας μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή αυτών των επώδυνων πονοκεφάλων.

3. Ελαττώνουν έως και 50% την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών. Η επίδραση αυτή στον οργανισμό πάει ανάλογα με τον χρόνο που λαμβάνετε τα αντισυλληπτικά. Η μέγιστη προστασία παρέχεται στις γυναίκες που τα λαμβάνουν για μία δεκαετία.

Photo by freestocks on Unsplash

4. Απολαύστε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Για ορισμένες γυναίκες, η ρύθμιση των περιόδων σημαίνει ότι ελέγχουν καλύτερα τις εξουθενωτικές κράμπες, το φούσκωμα και την κακή διάθεση που εμφανίζονται τακτικά εκείνη τη στιγμή του μήνα. Αυτό τους δίνει καλύτερη ποιότητα ζωής και ανακουφίζει από το άγχος της πρόβλεψης αυτών των συμπτωμάτων.

5. Έχετε λιγότερες πιθανότητες για εξωμήτρια κύηση: Όταν υπάρχει πιο παχιά τραχηλική βλέννα, τα μικρόβια εμποδίζονται να ανέβουν από τον κόλπο στη μήτρα και τις σάλπιγγες και έτσι ελαττώνεταιη πιθανότητα να υποστούν βλάβη οι σάλπιγγες άρα και να συμβεί εξωμήτρια κύηση.

6. Αποτρέπονται οι κύστες στις ωοθήκες: Οι κύστεις των ωοθηκών είναι σάκοι γεμάτοι με υγρό που σχηματίζονται πάνω ή στην ωοθήκη μιας γυναίκας. Δεν έχουν πάντα οδυνηρά συμπτώματα, αλλά ο γιατρός σας πρέπει ακόμη να τις αντιμετωπίσει για να εντοπίσει την υποκείμενη αιτία. Η παράλειψη της περιόδου σας με χρήση αντισυλληπτικών χαπιών (ή άλλων ορμονικών μεθόδων) μπορεί να αποτρέψει το σχηματισμό αυτών των κύστεων ή να βοηθήσει στην εξάλειψη όσων έχετε αυτήν τη στιγμή.

7. Απολαύστε ξέγνοιαστα ταξίδια και χόμπι. Εάν έχετε προγραμματίσει ένα σαββατοκύριακο στην παραλία ή συμμετέχετε σε μια αθλητική εκδήλωση, δεν θέλετε να ανησυχείτε για το αν θα σας έρθει ξαφνικά η περίοδος.

Σε κάθε περίπτωση η χορήγηση θα πρέπει να γίνεται μόνο με τη συγκατάθεση του γιατρού σας.

Διαβάστε επίσης:

Τι μαρτυρούν τα πρησμένα χείλη και γλώσσα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος

Πώς να αντιμετωπίσετε τα σημάδια της εμμηνόπαυσης

8 λόγοι που μπορεί να βγει εσφαλμένα θετικό ένα τεστ εγκυμοσύνης

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση