ΥΓΕΙΑ

Γυμναστική στο σπίτι: Ασκήσεις για χέρια και πόδια με λάστιχο αντίστασης

Η θερμοκρασία ανεβαίνει - το ίδιο και οι παλμοί μας!

Η Ανδριάνα Γρυπάρη
Η Ανδριάνα Γρυπάρη

Από την Ανδριάνα Γρυπάρη, personal και group trainer με ειδίκευση στα functional training, outdoor training, kick boxing και pilates reformer

Συνεχίζουμε δυναμικά τη γυμναστική μας, τώρα που το καλοκαίρι είναι μία ανάσα μακριά! Σήμερα, το πρόγραμμά μας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Πάμε να ξεκινήσουμε.

Περνάμε το λάστιχο κάτω από τα πόδια μας και εκτελούμε 15 μεγάλα καθίσματα και 15 κοφρά, για 3 σετ. Θα νιώσουμε τους τετρακέφαλους και τους γλουτούς μας να παίρνουν φωτιά.

Συνεχίζουμε στη δεύτερη άσκηση περνώντας το λάστιχο κάτω από το ένα μας πότι και το κρατάμε με τα χέρια, με τους αγκώνες μας ψηλά. Εκτελούμε στατικές προβολές, τραβώντας ταυτόχρονα το λάχριχο προς τα πάνω. Προσπαθούμε όσο γίνεται οι αγκώνες να ξεπερνούν το ύψος των ώμων. Εκτελούμε 15 επαναλήψεις στο ένα πόδι και προχωράμε στο επόμενο για τρία σετ (ένα σετ περιλαμβάνει και τα δύο πόδια)

Τρίτη και τελευταία άσκηση για πλάγιους κοιλιακούς και ώμους: Περνάμε το λάστιχο κάτω από το ένα πόδι, τραβάμε με το ένα χέρι με ψηλά τον αγκώνα, ενώ γέρνουμε τη μέση μας προς την αντίθετη πλευρά. Εκτελούμε και εδώ 15 επαναλήψεις εναλλάξ, για 3 σετ. Αν δεν έχουμε λάστιχο, μπορούμε να κάνουμε τις ίδιες ασκήσεις με βαράκια ή ακόμη και με το βάρος του σώματός μας.

Καλή επιτυχία!