ΥΓΕΙΑ

Γυμναστική στο σπίτι: Ασκήσεις για τονωμένους γλουτόυς

Η Ανδριάνα Γρυπάρη

Από την Ανδριάνα Γρυπάρη, personal και group trainer με ειδίκευση στα functional training, outdoor training, kick boxing και pilates reformer

Το καλοκαίρι έφτασε κι εμείς δε σταματάμε στιγμή να γυμναζόμαστε. Μπορεί να άνοιξαν τα γυμναστήρια, όμως η άνεση του σπιτιού μας είναι ασύγκριτη. Πάμε, λοιπόν, να τονώσουμε τους γλουτούς μας!

Στηρίζουμε τους αγκώνες μας σε μία σκληρή επιφάνεια κι εκτελούμε άρσεις της λεκάνης. Αν έχουμε λάστιχο, το περνάμε πάνω από τα γόνατά μας ή, αν έχουμε βαράκια, τα τοποθετούμε στη λεκάνη για αντίσταση. Αν όχι, συνεχίζουμε με το βάρος του σώματός μας. Σηκώνουμε τη λεκάνη και σφίγγουμε τους γλουτούς για 20 επαναλήψεις. Αμέσως, περνάμε σε 20 κοφτές επαναλήψεις προς τα πάνω και προς τα κάτω.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τα πόδια και κατεβάζουμε τους γλουτούς, κλείνουμε και ανεβάζουμε. Πάμε για 20 επαναλήψεις ολόκληρες και 20 κοφτές, με τα πόδια προς τα έξω να σπρώχνουν το λάστιχο. Μπορούμε, για επιπλέον δυσκολία, να ακολουθήσουμε την εναλλακτική με το ένα πόδι, όπως στο βίντεο.

 

Διαβάστε επίσης:

Γυμναστική στο σπίτι: Ασκήσεις με λάστιχο band για πόδια

Γυμνάζουμε όλο το σώμα με τη βοήθεια ενός kettlebell

Ασκήσεις για σμιλεμένα πόδια μ’ ένα λάστιχο