ΥΓΕΙΑ

Οι σπιτικές «συνταγές» που προστατεύουν από τον κίνδυνο ουρολοίμωξης

θεραπείες
Photo by Vlada Karpovich from Pexels

 

Μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος ( UTI ) είναι μια λοίμωξη σε οποιοδήποτε μέρος αυτού – νεφρά, ουρήθρα, ουροδόχου κύστη και του ουρητήρα.

Ειδικά στις γυναίκες, η ουρολοίμωξη, είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα, που προκαλείται από πολλούς λόγους. Αλλά ένας από τους κύριους παράγοντες είναι το χαμηλό επίπεδο υγιεινής. Έτσι, όταν αντιμετωπίζετε τέτοια προβλήματα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να τα θεραπεύσετε. Αλλά για να αποφύγετε το ενδεχόμενο μιας τέτοιας πάθησης, μπορείτε να δοκιμάσετε ορισμένες θεραπείες στο σπίτι, οι οποίες έχουν προληπτικό χαρακτήρα.

Ακολουθούν μερικές απλές θεραπείες στο σπίτι για την πρόληψη της λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος:

Μείνετε πάντα ενυδατωμένοι

Η αφυδάτωση είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που προκαλούν ουρολοίμωξη. Έτσι, καλό είναι να φροντίσετε να μένετε πάντα ενυδατωμένοι και να πίνετε άφθονα υγρά, ειδικά νερό.

Το νερό βοηθά στη βελτίωση της λειτουργίας του ουροποιητικού συστήματος και επίσης εμποδίζει την πρόσβαση όλων των βακτηρίων στα κύτταρα γύρω από τα ουροποιητικά όργανα.

Φροντίστε να έχετε μια πολύ καλή προσωπική υγιεινή

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε τα βασικά επίπεδα υγιεινής για να φροντίζετε την περιοχή των γεννητικών σας οργάνων. Ρωτήστε το γιατρό σας για το ποια είναι η καλύτερη τακτική για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής, μην συγκρατείτε τα ούρα για πολύ ώρα και ουρήστε αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή.

Photo by cottonbro from Pexels

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι ένα κοινό συστατικό της κουζίνας που χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία της πυρολοιμωξης. Αποτρέπει την εξάπλωση επιβλαβών βακτηρίων που την προκαλούν. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε περισσότερο σκόρδο στο καθημερινό σας μαγείρεμα.

Θερμότητα

Η χρήση μαξιλαριών θέρμανσης στην πλάτη και στο κάτω μέρος της κοιλιάς θα μειώσει τον πόνο που προκαλείται από την ουρολοίμωξη. Σκοτώνει επίσης τα βακτήρια στο ουροποιητικό σύστημα.

Πάρτε προβιοτικά

Τα προβιοτικά βοηθούν στην αύξηση των καλών βακτηρίων στο έντερο, τα οποία σκοτώνουν τα βακτήρια που προκαλούν UTI. Τα προβιοτικά βρίσκονται σε πολλές ζυμωμένες τροφές όπως το φεφίρ, το γιαούρτι κ.λπ. Διαφορετικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε μορφή συμπληρωμάτων από το φαρμακείο.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

-Χρησιμοποιήστε προφυλακτικά για σεξουαλική επαφή.

-Αποφύγετε προφυλακτικά ή διαφράγματα που έχουν υποστεί επεξεργασία με σπερματοκτόνα.

-Να φοράτε πάντα βαμβακερά εσώρουχα.

-Αν βραχούν τα ρούχα σας, αλλάξτε τα το συντομότερο δυνατό.