ΥΓΕΙΑ

Πώς να παραμείνετε ασφαλείς ενώ ψωνίζετε για τις γιορτές κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Photo by Jacek Dylag on Unsplash

Οι γιορτές πλησιάζουν και παρά το Lockdown που συνεχίζεται, προκύπτουν ορισμένες ανάγκες ΄πως τα ψώνια για το τραπέζι και τα δώρα. Αν και τα μέτρα που εφαρμόζονται για τις αγορές από τα καταστήματα λιανικής αποφασίστηκαν με γνώμονα την ασφάλεια, χρειάζεται και πάλι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσο περιμένουμε στην ουρά για να παραλάβουμε την παραγγελία, αλλά και μέσα στα σούπερ μάρκετ.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε, για είστε ακόμη πιο προστατευμένοι:

1. Αποφύγετε το συνωστισμό

Η διασπορά του κορονοϊού, έχει αποδειχθεί ότι γίνεται και από το συνωστισμό. Επομένως σε περίπτωση που αντιληφθείτε ότι υπάρχει αρκετά μεγάλο πλήθος συγκεντρωμένο, ακόμα και αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, καλό είναι να το αποφύγετε. Μπορεί να υπάρχουν άτομα ασυμπτωματικά, τα οποία χωρίς να το θέλουν, υπάρχει πιθανότητα να σας μολύνουν.

Photo by Heidi Fin on Unsplash

2. Μην αγγίζετε τα προϊόντα

Σε όλους τυχαίνει να πιάσουμε μια συσκευασία από το ράφι και μετά να την επιστρέψουμε πίσω, καθώς βρήκαμε μια άλλη που προτιμάμε περισσότερο. Σκεφτείτε ότι αν ένα άτομο έχει κορονοϊό και δεν το γνωρίζει, μπορεί και να έχει μολύνει το αντικείμενο αυτό.

Αν και ο ιός μεταδίδεται από σταγονίδια, καλό είναι να αποφεύγετε να πιάνετε πολλές συσκευασίες, παρά μόνο αν είστε σίογυροι ότι θα τις αγοράσετε στο τέλος. Επίσης κατά την επιστροφή σας, καλό είναι να τις απολυμαίνετε για να είστε σίγουροι ότι δεν κινδυνεύετε.

3. Κρατήστε τις αποστάσεις και φορέστε σωστά τη μάσκα σας

Η αναμονή στις ουρές είναι βαρετή. Όμως δεν θα φύγετε πιο γρήγορα από το κατάστημα, αν πλησιάζετε πολύ τον μπροστινό σας. Κρατήστε απόσταση 2 μέτρων, είτε βρίσκεστε μέσα στο σούπερ μάρκετ, ή έξω από το κατάστημα για να παραλάβετε ό,τι έχετε παραγγείλει μέσω του click away.

Στο σημείο αυτό καλό είναι να θυμάστε να φοράτε σωστά την μάσκα σας και να καλύπτετε όλο το στόμα και τη μύτη σας, τόσο για να μην μολύνετε τους άλλους, όσο και να μη κολλήσετε και εσείς οι ίδιοι.

Σε κάθε περίπτωση, προτιμήστε τις κάρτες για τις συναλλαγές σας και απολυμάνετε τες μαζί με το πορτοφόλι, μόλις επιστρέψετε στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Οδηγίες για ασφαλείς γιορτινές συναθροίσεις

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού: Οδηγίες για τη διαχείριση αλλεργικών αντιδράσεων

Πόσο συχνά χρειάζεται να καθαρίζουμε το κινητό τηλέφωνο για να αποφύγουμε τον κορονοϊό

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση