ΖΩΔΙΑ

Ποιο είναι το ζώδιό σας στην αστρολογία των Μάγια;

Photo by luizclas from Pexels

Πίσω στον 5ο αιώνα προ Χριστού, οι Μάγια παρατήρησαν τα άστρα και χώρισαν το έτος τους σε συγκεκριμένες περιόδους. Για εκείνους, η εβδομάδα διαρκούσε είκοσι μέρες και κάθε μία είχε το δικό της ζώδιο. Ο ζωδιακός τους κύκλος αποτελούταν από 19 κομμάτια, αντί για 12, καθένα από τα οποία είχε ξεχωριστό όνομα.

Όπως στη δική μας αστρολογία, έτσι και στη δική τους, ανάλογα με την ημέρα που γεννηθήκαμε, παρουσιάζουμε ορισμένα χαρακτηριστικά. Ας δούμε κατά πόσο ταιριάζουμε στο ινδιάνικο ζώδιό μας:

Ch’en (2 Ιανουαρίου – 21 Ιανουαρίου)

Όσοι ανήκουν στο ζώδιο αυτό είναι δημιουργικοί, ενώ η παραγωγικότητά τους εκτοξεύεται τις νυχτερινές ώρες. Τότε είναι που έχουν τις καλύτερες ιδέες και την περισσότερη όρεξη για δουλειά. Λατρεύουν το μπλε και το μαύρο.

Yax (22 Ιανουαρίου – 10 Φεβρουαρίου)

Ευγενικοί, ήρεμοι και πάντα πρόθυμοι να μας βοηθήσουν, αυτοί οι άνθρωποι έχουν τη μοναδική ικανότητα να φέρνουν τα πάντα σε απόλυτη αρμονία. Υπεύθυνοι και λογικοί, είναι οι ιδανικοί φίλοι.

Sak’ (11 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου)

Ευγενικοί από τη φύση τους, αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με χάρη και αποτελεσματικότητα. Είναι πιο λειτουργικοί νωρίς το πρωί, οπότε προτιμούν να ξυπνούν νωρίς και να εκμεταλλεύονται κάθε στιγμή. Λατρεύουν το νερό και δε μένουν ποτέ στάσιμοι.

Keh (3 Μαρτίου – 22 Μαρτίου)

Αγαπούν τη φύση κι αναζητούν διαρκώς την ηρεμία τους. Εκείνοι που γεννήθηκαν μία από αυτές τις μέρες περνούν καλά με τον εαυτό τους, είναι ευγενικοί και γενναιόδωροι. Το χρώμα τους είναι το κόκκινο.

Mak (23 Μαρτίου – 11 Απριλίου)

Πρόκειται για ένα από τα πιο περίπλοκα ζώδια, καθώς εκείνοι που ανήκουν σ’ αυτό είναι ιδιαίτερα μυστικοπαθείς, δεν τους αρέσει να μιλούν για τη ζωή τους σε κάποιον που δε γνωρίζουν καλά. Θέλουν να βρίσκονται με κόσμο, αλλά όχι απαραίτητα να συμμετέχουν στις συζητήσεις.

K’ank’in (12 Απριλίου – 1 Μαΐου)

Αυτό το ζώδιο αντιπροσωπεύει τον Ήλιο και τη Γη. Όσοι ανήκουν εδώ λατρεύουν τα ταξίδια, θέλουν να αποκτούν διαρκώς νέες εμπειρίες και να εξερευνούν νέα μέρη. Είναι έμπιστοι και δε θα μας προδώσουν.

Muwan’ (2 Μαΐου – 21 Μαΐου)

Βρίσκονται μεταξύ φωτιάς και νερού, είναι ισορροπημένοι και δυναμικοί. Γεμάτοι αυτοπεποίθηση και ειλικρινείς, δε διστάζουν να διεκδικήσουν όσα τους αξίζουν και αντιμετωπίζουν με θάρρος τα προβλήματα.

Pax (22 Μαΐου – 10 Ιουνίου)

Γεννημένοι leaders, εκείνοι που ανήκουν στο ζώδιο αυτό μας εμπνέουν και μας επηρεάζουν. Μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές, μας προστατεύουν και τους εμπιστευόμαστε.

K’ayab (11 Ιουνίου – 30 Ιουνίου)

Αναζητούν ένα βαθύτερο νόημα σε όλα και δε μένουν στην επιφάνεια. Θέλουν να αισθάνονται ασφάλεια και προστασία.

Kumk’u (1 Ιουλίου – 20 Ιουλίου)

Γεννήθηκαν για να επιβιώνουν. Δεν τους φοβίζει τίποτα, έχουν μέσα τους μία δύναμη που τους βγάζει πάντα νικητές, με το κεφάλι ψηλά. Δεν τους αρέσουν οι αλλαγές, αλλά αντεπεξέρχονται κατάλληλα σε κάθε κατάσταση.

Wayeb’ (21 Ιουλίου – 25 Ιουλίου)

Με διάρκεια μόλις πέντε μέρες, το ζώδιο αυτό διακρίνεται για την ατυχία του. Όσοι είναι γεννημένοι αυτήν την περίοδο χαρακτηρίζονται από αναποφασιστικότητα, δυσκολεύονται να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και δεν υπάρχει ισορροπία στις σχέσεις τους.

Pop (26 Ιουλίου – 14 Αυγούστου)

Όπως οι ιαγουάροι, έτσι κι εκείνοι που ανήκουν στο ζώδιο αυτό είναι καλόκαρδοι ηγέτες. Έχουν το βλέμμα προσηλωμένο στο στόχο, ακολουθούν το σωστό μονοπάτι και αφήνουν το ένστικτο να τους οδηγήσει.

Wo’ (15 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου)

Λειτουργούν καλύτερα το βράδυ και είναι ιδιαίτερα παρορμητικοί. Η διάθεσή τους αλλάζει εύκολα και αλλάζουν γνώμη χωρίς κανέναν κόπο.

Sip (4 Σεπτεμβρίου – 23 Σεπτεμβρίου)

Γεμάτοι χάρη και αυτοπεποίθηση, κυριαρχούν στο χώρο. Δεν είναι καλοί στο να αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς όταν έρχεται η ένταση προτιμούν να εξαφανιστούν και να επιστρέψουν όταν τα πράγματα θα έχουν ηρεμήσει. Λατρεύουν τη φύση και τις εκδρομές.

Sotz’ (24 Σεπτεμβρίου – 13 Οκτωβρίου)

Είναι ζώδιο του νερού και του αέρα. Δρουν με βάση το ένστικτο και τις ευαισθησίες τους, ενώ έχουν την ικανότητα να  προβλέπουν τις δυσκολίες που έρχονται.

Sek (14 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου)

Το ζώδιο αυτό είναι συνδεδεμένο τόσο με τη Γη, όσο και με τον ουρανό. Πρακτικό και ταυτόχρονα δημιουργικό, έχει πάντα εναλλακτικό σχέδιο και δεν εκπλήσσεται ποτέ και με τίποτα.

Xul (3 Νοεμβρίου – 22 Νοεμβρίου)

Όσοι ανήκουν στο ζώδιο αυτό είναι αφοσιωμένοι, δυναμικοί και πιστοί φίλοι. Δε λένε ψέματα και μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας.

Yaxk’in’ (23 Νοεμβρίου – 12 Δεκεμβρίου)

Έχουν τη μοναδική ικανότητα να μας «χαϊδεύουν» με τα λόγια τους. Μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα, μας συμβουλεύουν σωστά και μας γεμίζουν δύναμη.

Mol (13 Δεκεμβρίου – 1 Ιανουαρίου)

Δυναμικοί, θαρραλέοι και πνευματώδεις, καταφέρνουν να βλέπουν το θετικό σε κάθε κατάσταση. Αντιμετωπίζουν την αποτυχία σαν μάθημα και δεν απογοητεύονται, προσπαθώντας διαρκώς για το καλύτερο.

 

Διαβάστε επίσης:

Η πόλη που θα ερωτευτείτε από το πρώτο λεπτό, σύμφωνα με το ζώδιό σας

To πιο τοξικό σας χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το ζώδιό σας

Αυτά είναι τα 3 πιο άπληστα ζώδια

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση