CLIMATE EMERGENCY

Nancy Pelosi: «Η κλιματική αλλαγή είναι η υπαρξιακή απειλή της εποχής μας»

πηγή: Instagram @speakerpelosi

«Η κλιματική αλλαγή είναι η υπαρξιακή απειλή της εποχής μας», δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Nancy Pelosi,  μαζί με τους Προέδρους της Βουλής των υπόλοιπων κρατών της G7.

Σε διαδικτυακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, οι πολιτικοί από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν να βρουν έναν ισχυρό, διεθνή τρόπο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής αλλά και της ανισότητας στην υγεία και την οικονομία που αυτή προκαλεί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nancy Pelosi (@speakerpelosi) στις


«Η κλιματική αλλαγή είναι η υπαρξιακή απειλή της εποχής μας, κατακρεουργώντας την υγεία και την ευεξία κάθε οικογένειας σε κάθε κοινότητα στον κόσμο», δήλωσαν. «Οι φετινές συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα βρίσκονται μεταξύ των υψηλότερων όλων των εποχών. Ο πλανήτης μόλις επιβίωσε από τη δεύτερη θερμότερη χρονιά της ιστορίας, το 2019».

«Όσο η Γη θερμαίνεται, τόσο χειροτερεύουν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ανάμεσά τους οι καύσωνες, οι τυφώνες, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και η ξηρασία», πρόσθεσαν.

Η Nancy Pelosi και οι συνάδελφοί της συμφώνησαν πως η κλιματική αλλαγή και η πανδημία απαιτούν τη λήψη ισχυρών μέτρων, προκειμένου να αποδοθεί περιβαλλοντική δικαιοσύνη στους πιο ευάλωτους και σ’ εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nancy Pelosi (@speakerpelosi) στις


«Η στρατηγική για το περιβάλλον μπορεί να δώσει τέλος στη συστημική ανισότητα», σημείωσαν.

Η Pelosi, από την πλευρά της, θεωρεί πως οι πυρκαγιές που αυτή τη στιγμή σκορπούν τον τρόμο στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ είναι άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Εάν εκλεγεί ο Joe Biden το Νοέμβριο, πρόκειται να εφαρμόσει το σχέδιό της από την πρώτη μέρα της νέας Κυβέρνησης.

 

Διαβάστε επίσης:

H κλιματική αλλαγή με αριθμούς: Το οικονομικό κόστος του άνθρακα

Jane Fonda: Με το νέο της βιβλίο, μας καλεί να παλέψουμε για την κλιματική αλλαγή

Οι γυναίκες πρωτοστατούν στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση