NEED TO KNOW

ΟΗΕ: Η ισότητα των φύλων ξεκινά από την επιχειρηματική δραστηριότητηα

επιχείρηση
Photo by fauxels from Pexels

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, μέσα από ένα βίντεο μίλησε για την ισότητα των φύλων. Με την πρωτοβουλία Target Gender Equality, η οποία υποστηρίζει τις επιχειρήσεις που προωθούν τη βιωσιμότητα και την κοινωνική υπευθυνότητα, θα φέρει την αλλαγή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη United Nations (@unitednations)


«Ο κόσμος χρειάζεται το ταλέντο και τον τρόπο σκέψης των γυναικών, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις – από την ανοικοδόμηση της παγκόσμιας οικονομίας μέχρι τη μάχη κατά του συστημικού ρατσισμού και της κλιματικής αλλαγής», τόνισε. «Αυτός είναι ο λόγος που η ισότητα των φύλων είναι στρατηγική προτεραιότητα του ΟΗΕ. Η ισότητα των φύλων σημαίνει επιχειρηματικότητα. Ας ενωθούμε για να την κάνουμε πραγματικότητα».

Όπως τόνισε ο Γκουτέρες, η ισότητα είναι στην πραγματικότητα «ζήτημα εξουσίας». Τόσο ο ιδιωτικός, όσο κι ο δημόσιος τομέας είναι ανδροκρατούμενοι. Στον πρώτο, μάλιστα, «η ισότιμη συμπερίληψη των γυναικών και η ηγεσία είναι ταυτόχρονα ηθική υποχρέωση και επιχειρηματική κίνηση».

«Όταν οι γυναίκες έχουν εισόδημα και δεξιότητες – αλλά και πρόσβαση στην ψηφιακή τεχνολογία – είναι πιθανότερο να επενδύσουν με τρόπους που θα ευνοήσουν την οικογένεια και την κοινότητά τους. Η εμπειρία μας, επίσης, δείχνει πως οι επιχειρήσεις με γυναίκες στα διοικητικά τους συμβούλια είναι πιο σταθερές, με μεγαλύτερα κέρδη».

Ο Γκουτέρες, επίσης, σημείωσε πως εκατοντάδες επιχειρήσεις εντάσσονται στην πρωτοβουλία του ΟΗΕ Women’s Empowerment Principles, η οποία ξεκίνησε το 2010. Ελπίζει πως το δρόμο αυτό, θα ακολουθήσουν χιλιάδες ακόμη.

 

Διαβάστε επίσης:

Φωτεινή Παζαρτζή: Η νέα Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ είναι Ελληνίδα

Το μεγαλύτερο «όπλο» μιας leader: Πώς η πανδημία μπορεί να φέρει την ισότητα των φύλων στα Διοικητικά Συμβούλια

ΟΗΕ: Μετά από μία χρονιά «γεμάτη δοκιμασίες, τραγωδίες και δάκρυα», δίνει μήνυμα ελπίδας

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση