Maria Elena Padilla: H σχεδιάστρια που οδηγεί την ηθική μόδα στο επόμενο βήμα | Portraits
SUSTAINABILITY

Maria Elena Padilla: H σχεδιάστρια που οδηγεί την ηθική μόδα στο επόμενο βήμα

πηγή: Instagram @almaweaving

Αν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα, αυτό θα ήταν πως κανείς μας δε θα μπορούσε με τίποτα να προβλέψει όσα συνέβησαν – και συνεχίζουν να συμβαίνουν – το 2020. Κι όμως, η Maria Elena Padilla, η σχεδιάστρια πίσω από την εταιρεία ALMAweaving, είναι λες και χρησιμοποίησε τη χρονομηχανή της, μεταφέρθηκε για λίγο στο μέλλον κι επέστρεψε. Μήνες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, κυκλοφόρησε μία κολεξιόν-φόρο τιμής στη Μητέρα Φύση. Πανέμορφες τσάντες σε γήινους τόνους, με ξύλινα χερούλια, boho αλυσίδες και κόμπους, ήρθαν τώρα για να μας θυμίσουν πως ο πλανήτης μας είναι, στην πραγματικότητα, ό, τι πολυτιμότερο έχουμε.

«Δεν είχαμε ιδέα πως η συλλογή μας θα κυκλοφορούσε εν μέσω κορονοϊού, όμως το timing ήταν απίστευτο!», δήλωσε η Padilla στο miamiherald.com. «Βρισκόμουν σε μία φάση της ζωής μου που πραγματικά είχα ανάγκη να αναθεωρήσω τα πάντα. Στην ALMAweaving προσπαθούμε να δίνουμε όσο περισσότερη προσοχή μπορούμε στα πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε, να δείχνουμε σεβασμό απέναντι στον καταναλωτή με τις ατέλειωτες ώρες που περνάμε πάνω από τα περίτεχνα προϊόντα μας και, κυρίως, σεβασμό απέναντι σε όσα μας δίνει το περιβάλλον.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ALMAweaving (@almaweaving) στις


Είναι αλήθεια πως η βιωσιμότητα έχει γίνει αγαπημένη λέξη πολλών δημιουργών, brands και influencers. Η Maria Elena, όμως, την κάνει πραγματικότητα. Το 80% των υλικών με τα οποία εργάζεται προέρχονται από την περιοχή της, το El Salvador, και κάνει ό, τι περνάει από το χέρι της για να μην επιβαρύνει το οικοσύστημά μας. «Η βιωσιμότητα είναι πολλά παραπάνω από την προστασία του περιβάλλοντος. Αφορά και στη φροντίδα των συνανθρώπων μας», εξήγησε. Αποφάσισε να ιδρύσει την εταιρεία της μαζί με τη σύζυγο του αδελφού της, καθώς έβλεπαν πως η πατρίδα τους υπέφερε κοινωνικά. Τα παιδιά αναγκάζονταν να εργάζονται για να στηρίξουν τα σπίτια τους, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την εκπαίδευσή τους. «Θέλαμε να βοηθήσουμε τους φοιτητές να μορφωθούν, αλλά και να διατηρήσουμε την τέχνη των προγόνων μας που, σιγά – σιγά, χάνεται στο χρόνο. Όλα όσα μαθαίνουμε από τις μεγαλύτερες γενιές είναι ανεκτίμητης αξίας, κι αν χάσουμε τα διδάγματά της, δε θα μπορέσουμε να τα αναστήσουμε.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ALMAweaving (@almaweaving) στις


Και πράγματι, το δυναμικό της ALMAweaving αποτελείται αποκλειστικά από τεχνίτες της τοπικής κοινότητας του El Salvador, οι οποίοι αμείβονται με αξιοπρεπέστατους μισθούς, ενώ χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο πλαστικό από την οικογενειακή εταιρεία ανακύκλωσης της Padilla. Οι φοιτητές που δοκιμάζουν την τύχη τους εκεί, πλέκουν από τη σχολή ή το σπίτι τους, βοηθώντας ταυτόχρονα οικονομικά τους αγαπημένους τους. «Ο βασικός στόχος, είναι να αποφοιτήσουν. Αυτή τη στιγμή, εμείς πληρώνουμε τόσο τα δίδακτρα, όσο και τα έξοδα μετακίνησής τους», δήλωσε η Maria Elena που κάνει την αλλαγή που θέλει να δει στον κόσμο.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηθική μόδα στην εποχή των social media: 9 λογαριασμοί που πρέπει να ακολουθήσετε τώρα

3 δημιουργοί μιλούν για αυτό που λείπει από τη βιώσιμη μόδα

Αλήθεια, πόσο «ηθικά» είναι τα κοσμήματά μας;

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση