SUSTAINABILITY

Το zero-waste βιβλίο μαγειρικής της IKEA φέρνει στο επίκεντρο τη βιώσιμη διατροφή

διατροφή
Photo by Jill Wellington from Pexels

Η IKEA φαίνεται πως έχει αποφασίσει να πάρει στα σοβαρά την προστασία του περιβάλλοντος. Από τα οικολογικά μικροσκοπικά σπίτια μέχρι την αγορά ολόκληρου δάσους, κάνει ό, τι μπορεί για να στραφεί στο zero – waste ως το 2030. Τώρα, η εταιρεία βοηθά τους καταναλωτές να περιορίσουν τα απορρίμματά τους με έναν δημιουργικό τρόπο, χάρη στο νέο zero – waste βιβλίο μαγειρικής που κυκλοφόρησε.

Το βιβλίο με τίτλο ScrapsBook εκδόθηκε στον Καναδά, βασισμένο στην ιδέα μίας απόλυτα βιώσιμης κουζίνας. Περιλαμβάνει γευστικές και ενδιαφέρουσες συνταγές, μέσω των οποίων μπορεί κανείς να μετατρέψει αποφάγια και φλούδες σε νόστιμα γεύματα. Σεφ από ολόκληρη τη χώρα έβαλαν το λιθαράκι τους για να κυκλοφορήσει το έργο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εμπνεύστηκαν 50 περίπου ιδέες για πρωινό, κυρίως γεύμα, σούπες και επιδόρπια, ενώ δίνουν tips για την «πράσινη» αξιοποίηση των περισσευμάτων που δεν είναι πια βρώσιμα – τα τσόφλια των αυγών, για παράδειγμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IKEA Canada (@ikeacanada)


Στόχος, είναι να αποτελέσει οδηγό των καταναλωτών, οι οποίοι θα πάψουν να σπαταλούν τα τρόφιμα και θα αντιμετωπίσουν το φαγητό με έναν πιο βιώσιμο τρόπο. Ακόμη κι αν δε διαθέτουν τα απαραίτητα υλικά για κάποια συνταγή, μπορούν να μάθουν για την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Η πραγματική επίδραση της vegan διατροφής στο περιβάλλον

3 μύθοι που επικρατούν για τη διατροφή Keto για χορτοφάγους

Μεγάλη νίκη για το περιβάλλον: 3 κορυφαίες επιχειρήσεις τροφίμων στρέφονται στην «πράσινη» γεωργία

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση