HOUSE & GARDEN

Οι νέες τάσεις στη διακόσμηση για το 2021

διακόσμηση
Photo by Croissant on Unsplash

Η εμφάνιση του κορονοϊού, μας έκανε όλους να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με το κομμάτι το σπιτιού, ώστε να διορθώσουμε τυχόν ατέλειες για να βελτιώσουμε τη διαμονή μας μέσα σε αυτό. Η διακόσμηση και ο σχεδιασμός επηρεάζουν σημαντικά την ψυχολογία και τον τρόπο που κινούμαστε και συμπεριφερόμαστε στους χώρους. Επομένως, δεν αφορούν μόνο την αισθητική αλλά και την ευεξία.

Φέτος, οι τάσεις διαμορφώθηκαν με βάση τις ανάγκες που προέκυψαν μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο. Η ανάγκη για απλότητα και επαφή με τη φύση, επανάφεραν τη λιτότητα μέσα στο σπίτι και ανέδειξαν τις πραγματικές αξίες της ζωής. Αυτό μεταφράζεται με χώρους που έχουν μινιμαλιστική διάθεση και κρατούν στο εσωτερικό τους μόνο ό,τι είναι απαραίτητο.

Δείτε τα βασικότερα trends διακόσμησης για το 2021

Μινιμαλιστική διάθεση

Η τηλεργασία και τα διευρυμένα ωράρια, οδήγησαν πολλούς στα όρια της υπερκόπωσης. Αυτό που έγινε αντιληπτο, είναι η ανάγκη να υπάρχει εσωτερική γαλήνη στο σπίτι. Για να το πετύχετε αυτό, μπορείτε να επιλέξετε ουδέτερες και φυσικές αποχρώσεις, όπως και απομακρύνετε τα περιττά αντικείμενα ή να τα τοποθετήσετε σε ένα κλειστό ντουλάπι για να μη διαταράσσουν την ηρεμία του χώρου.

Art Deco design

H αγαπημένη τάση της αρχιτεκτονικής, των τεχνών και της διακόσμησης art deco, που χρονολογείται από το 1930 και το 1940 παραμένει επίκαιρη. Είναι επιβλητική, εντυπωσιακή και χειρίζεται με υπέροχο τρόπο τα γεωμετρικά σχήματα και μοτίβα, χωρίς να προκαλεί “φλυαρία” στο χώρο, όπως το πληθωρικό maximalist στιλ.

Φιλικό προς το περιβάλλον και βιώσιμο σπίτι

Από την επίπλωση έως την κουζίνα, τα μαγειρικά σκεύη και τα διακοσμητικά αντικείμενα, η βιωσιμότητα βρίσκεται στην κορυφή των τάσεων για το 2021. Σύμφωνα με αυτήν την τάση, αναδεικνύονται τα επαναχρησιμοποιημένα αξεσουάρ, προτείνεται η επένδυση λίγο παραπάνω χρημάτων σε είδη υψηλής ποιότητας, αλλά, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ή και οι πιο οικονομικές λύσεις όπως η αγορά προϊόντων από τις τοπικές αγορές.

Η φύση στη διακόσμηση συνδέεται με φυτά εσωτερικού χώρου ή ακόμα και με την εσωτερική κηπουρική, που περιλαμβάνει πράγματα που είναι πιο οργανικά και που βοηθούν φυσικά στη βελτίωση της διάθεσης.

Επίσης είναι πολύ πιθανό να δούμε περισσότερα ζεστά χρώματα, τα οποία θα κυριαρχήσουν περισσότερο στα έπιπλα και όχι στους τοίχους.

Λειτουργικότητα και έξυπνες συσκευές 

Τα έπιπλα πολλαπλών χρήσεων, όπως ο καναπές-κρεβάτι, θα μονοπωλήσουν και φέτος το ενδιαφέρον.

Η αυτοματοποίηση είναι μια άλλη τάση που είναι πιθανό να γίνει πιο δημοφιλής στον οικιακό χώρο, με έξυπνες συσκευές και συστήματα.

Διαβάστε επίσης:

Οι 3 αποχρώσεις που θα ξεχωρίσουν φέτος στη διακόσμηση

Οι 5 απλές αλλαγές για το σπίτι που ανανεώνουν πλήρως τη διακόσμηση

Trend alert: Ποιο χρώμα θεωρείται το “νέο λευκό” για τα έπιπλα της κουζίνας

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση