ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

4 νέες καταγγελίες αναμένονται για γνωστούς σκηνοθέτες – «Υπάρχουν πολλά αγόρια που ακόμα δεν έχουν μιλήσει»

4 νέες καταγγελίες αναμένονται για γνωστούς θεατρικούς σκηνοθέτες - «Υπάρχουν πολλά αγόρια που ακόμα δεν έχουν μιλήσει»
Photo by Wendy Wei from Pexels

Η καταιγίδα στο χώρο του θεάματος ξέσπασε και, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να κοπάσει σύντομα.

Πρόκειται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, να αποκαλυφθούν νέες υποθέσεις λεκτικής και σωματικής βίας, αλλά και σεξουαλικής παρενόχλησης. Οι καταγγελίες, στις οποίες εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερις ακόμη γνωστοί σκηνοθέτες, δεν προέρχονται μόνο από γυναίκες.

Η καταγγελία του Νίκου Σ., ο οποίος περιέγραψε ότι στα 19 του μόλις χρόνια κακοποιήθηκε από πασίγνωστο σκηνοθέτη, χωρίς να καταφέρει ποτέ να ξεπεράσει αυτό που υπέστη, αποκαλύπτει το πραγματικό «σκοτάδι» του χώρου. Ο Νίκος ήρθε στην Αθήνα θέλοντας να γίνει ηθοποιός. Τελικά, άφησε το όνειρό του για πάντα. Και, δυστυχώς, δεν είναι ο μόνος.

«Υπάρχουν πολλές καταγγελίες για αρκετά πρόσωπα στο σωματείο. Το διοικητικό συμβούλιο παρέπεμψε τους δυο ηθοποιούς στο πειθαρχικό. Το θέμα των καταγγελιών δεν έχει κορυφωθεί, αυτά που έρχονται στα αυτιά μας είναι πολύ επικίνδυνα. Ο κορονοϊός έχει φέρει το πλήρωμα του χρόνου σε πολλά θέματα. Οι φερόμενοι ως θύτες δεν έχουν έρθει σε εμάς ακόμα και θεωρώ πως θα έπρεπε να πουν μια συγγνώμη ή να κάνουν σαφή τη θέση τους… Δεν είναι μόνο κοπέλες που έχουν παρενοχληθεί. Υπάρχουν πολλά αγόρια που ακόμα δεν έχουν μιλήσει. Αν ανοίξουν το στόμα τους θα γίνει χαμός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, στην εκπομπή Dot.

«Ακόμα και εγώ που είμαι 45 χρόνια στο χώρο μένω έκπληκτος με τις εξελίξεις. Πρέπει να βγουν όσοι πρέπει να μιλήσουν, δεν πρέπει να είμαστε συνένοχοι.

Για κάποια γεγονότα είχα ακούσει, όπως και αρκετοί συνάδελφοί μου, αλλά ολοι έλεγαν μην το πεις. Ζούμε σε ενα μικρό χώρο και φοβόμαστε μη χάσουμε τη δουλειά μας. Υπήρχε φόβος και αυτή τη στιγμή φαινεται να μην υπαρχεί. Όταν εχεις μια Πρόεδρο της Δημοκρατίας που λέει “πείτε τα μη φοβάστε”, είναι βοηθητικό.

Όταν υπάρχει και το διαδίκτυο όπου μπορεί ο καθένας να γράψει ό,τι θέλει εκεί είναι πιο εύκολο όμως γίνεται λίγο επικίνδυνο. Εμείς είπαμε με τα μέλη μας να προσπαθήσουμε να μη φωτογραφίσουμε πρόσωπα. Είπαμε ελάτε στο σωματείο να τα καταγγείλετε να για να μην φανεί ότι υπάρχει κουτσομπολίστικη διάθεση».

Όσο για την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε πως «Ο αγώνας αυτών των ημερών δεν πήγε χαμένος. Λυπάμαι για ανθρώπους που δεν τίμησαν τη θέση τους».

 

Διαβάστε επίσης:

Κάτια Δανδουλάκη: «Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία»

Σπύρος Μπιμπίλας: Ετοιμάζονται καταγγελίες για 10 άντρες ηθοποιούς

Η παρενόχληση είναι εκ-βιασμός και ο χαβαλές… ανοίγει την πόρτα

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση